Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς 2-0 τον Κάρλος Αλκαράθ και έκανε το πολυπόθητο Golden Slam στο Παρίσι- Δείτε βίντεο

Ο Σέρβος επικράτησε με 7-6, 7-6 του Ισπανού σ' έναν συγκλονιστικό τελικό και κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο που έλειπε από την τεράστια καριέρα του

Το ήθελε όσο τίποτα άλλο και θα αντάλλασσε αρκετά από τα Grand Slam που έχει στη συλλογή του. Όμως ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν χρειάστηκε να δώσει τίποτα πίσω καθώς σήμερα κατέκτησε για πρώτη φορά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και έγινε μόλις ο 5ος αθλητής (Ράφα Ναδάλ, Σερίνα Γουίλιαμς, Αντρέ Αγκάσι και Στέφι Γκραφ οι άλλοι τέσσερις) που φτάνει σε Golden Slam (να έχει κατακτήσει δηλαδή όλα τα Grand Slam και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο).

Στο ίδιο γήπεδο που πολλοί... τελείωσαν την καριέρα του
Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Ιουνίου όταν στο Παρίσι προέκυψε... σεισμική δόνηση.

Την επομένη της πρόκρισης του στα προημιτελικά του Roland Garros, μετά από έναν αγώνα θρίλερ όπου νίκησε με 3-2 (6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3) τον Φραντσίσκο Τσερούντο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το τουρνουά καθώς η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε έδειξε ότι είχε υποστεί ρήξη μηνίσκου.

Με τον Σέρβο στα 37 του χρόνια πλέον, ελάχιστοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να επιστρέψει ή ακόμη κι αν τα κατάφερνε κανείς δεν του έδινε τύχη να είναι ανταγωνιστικός.

Το πρωί της 5ης Ιουνίου ο Τζόκοβιτς αποχώρησε με πατερίτσες από κλινική του Παρισιού, έχοντας υποβληθεί σε πετυχημένη αρθροσκόπηση κι όπως διέρρεε το περιβάλλον του «θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το Wimbledon και τους Ολυμπιακούς Αγώνες».



Κάποιοι γέλασαν και στο διαδίκτυο τα σχόλια για τον «υπερφίαλο» Σέρβο ήταν αμέτρητα, αλλά ο κορυφαίος (όπως αποτυπώνουν και οι αριθμοί) δεν έδωσε σημασία... Ούτως ή άλλως είχε συνηθίσει σ' αυτήν την ατμόσφαιρα, με την κοινή γνώμη να είναι πάντα πιο φιλική στα άλλα δύο ιερά τέρατα του τένις (Φέντερερ, Ναδάλ).

Ο Νόλε όμως φρόντισε να τους διαψεύσει και πάλι... Σαράντα ημέρες μετά την αρθροσκόπηση έπαιξε στον τελικό του Wimbledon όπου έχασε εύκολα με 3-0 (6-2, 6-2, 7-6) από τον Κάρλος Αλκαράθ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αλλά σήμερα πήρε την εκδίκηση του. Και μαζί τον μοναδικό τίτλο που έλειπε απ' αυτήν την απίστευτη καριέρα του.

Ένας επικός τελικός...
Στο ίδιο γήπεδο όπου πριν από δύο μήνες είδε τον λαβωμένο μηνίσκο του να του στερεί τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα ακόμη Grand Slam, ο Τζόκοβιτς αντιμετώπισε τον Αλκαράθ με έπαθλο το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και έγραψε ιστορία.

Επικράτησε με 2-0 (7-6, 7-6) στον κορυφαίο τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων και έγινε ο γηραιότερος που τα καταφέρνει, στερώντας από τον σπουδαίο αντίπαλο του πέρα από τον τίτλο, το να γίνει ο νεαρότερος που μπορεί να τα καταφέρει.

Ένα θρίλερ που δεν ήθελες να τελειώσει.
Όσοι είχαν φροντίσει να πάρουν εισιτήριο για τον τελικό των ανδρών προφανώς και αισθάνονται ευλογημένοι και τυχεροί γιατί είδαν από κοντά ένα τενιστικό έπος το οποίο διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες...

Στο πρώτο σετ μέχρι το 4-4 ο Τζόκοβιτς απειλούσε συνέχεια τον Αλκαράθ με μπρέικ (στο 2-3 προηγήθηκε με 0-40) με τον Καρλίτος να αντέχει και στο 9ο γκέιμ να γίνονται απίθανα πράγματα (έξι χαμένα μπρέικ πόιντς ο Ισπανός) πριν το πάρει ο Σέρβος...



Κι αφού έχασε σετ πόιντ για το 7-5, οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ όπου το αμφίρροπο 3-3 έγινε 7-3 με τον Νόλε να φτάνει στο 1-0 (μετά από 93 λεπτά).



Ανάλογη εικόνα και στο δεύτερο σετ με τον Τζόκοβιτς να απειλεί με μπρέικ και τον Αλκαράθ να κρατά έστω και με δυσκολία...

Από ένα σημείο και μετά κι οι δύο κρατούσαν με άνεση το σερβίς τους για να φτάσουμε στο τάι μπρέικ... Ο Αλκαράθ ισοφάρισε σε 2-2 παίρνοντας πίσω το μίνι μπρέικ, αλλά αυτός ήταν κι ο τελευταίος του πόντος.

Ο συγκλονιστικός Σέρβος δεν του άφησε κανένα περιθώριο, ο νεαρός Ισπανός βλέποντας ότι δεν μπορεί με τίποτα να τον λυγίσει άρχισε τα λάθη για να φτάσουμε στο τελικό 7-2.

Κι αφού τον αγκάλιασε και του είπε δύο λόγια στο φιλέ, γονάτισε στο χώμα, έκανε τον σταυρό του και σήκωσε τα χέρια ψηλά στον ουρανό και απλά βούρκωσε.


Κι όταν συνήλθε ανέβηκε στην κερκίδα για να χαθεί στις αγκαλιές της οικογένειας του και των ανθρώπων που έκλαιγαν μαζί του...




Τα είχε καταφέρει για μία ακόμη φορά κόντρα σε κάθε προγνωστικό. Όπως ακριβώς είχε μάθει να κάνει από την πρώτη στιγμή της θρυλικής καριέρας του...

Idemo Brate!




Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος από την αποκάλυψη του ΘΕΜΑτος για την παράνομη και αυθαίρετη πισίνα Κασσελάκη στις Σπέτσες - Είναι πηγάδι ισχυρίζεται ο ίδιος

#Tradwives: Γιατί οι παραδοσιακές σύζυγοι του TikTok έχουν γίνει viral και προκαλούν διαμάχη στα social media

Τουλάχιστον 90 συλλήψεις σε αντιμεταναστευτικές διαδηλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη σφαγή των 3 κοριτσιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr