Ολυμπιακοί Αγώνες, πόλο γυναικών: Η Εθνική 11-4 τη Γαλλία και παίζει προημιτελικό με την Αυστραλία

Ολυμπιακοί Αγώνες, πόλο γυναικών: Η Εθνική 11-4 τη Γαλλία και παίζει προημιτελικό με την Αυστραλία

Η ελληνική ομάδα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο τουρνουά, αποκλείοντας την οικοδέσποινα Γαλλία και κλείνοντας ραντεβού με την Αυστραλία στα προημιτελικά

Polo_Gynaikes
Μετά από τρεις ήττες, αλλά και πολύ άγχος (ειδικά στα δύο πρώτα 8λεπτα) η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Ολυμπιακό τουρνουά (και πρώτη μετά από 20 χρόνια στη διοργάνωση) παρατείνοντας την παραμονή της στο Παρίσι.

Έχοντας χάσει από ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο σημερινός αγώνας ήταν ζωής και θανάτου με το άγχος να είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος μας, αλλά τέλος καλό, όλα καλά με τη νίκη να μας δίνει την τέταρτη θέση του Β΄ ομίλου, σε ισοβαθμία με τη Ιταλία και τις «τρικολόρ» και να μας κλείνει το ραντεβού με την Αυστραλία στον προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων (Τρίτη, 6/8).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d37d6pu1c9td)


Κλείσιμο
Αν και η εθνική ξεκίνησε πολύ συγκεντρωμένα στην άμυνα και προηγήθηκε 2-0, στη συνέχεια εμφανίστηκε η γνώριμη επιθετική δυστοκία, με κακές επιλογές, ενώ και η -νέα τερματοφύλακας του Ολυμπιακού- Μάια Ράικρο έκανε κάποιες σπουδαίες επεμβάσεις. Ετσι, οι γηπεδούχες βρήκαν κάποια στιγμή λύσεις και με σερί 3-0 πέρασαν μπροστά (3-2), με την ελληνική ομάδα να μένει χωρίς γκολ για έντεκα λεπτά. Εχασε μάλιστα και πέναλτι με τη Νίνου (απέκρουσε η Ράικρο) και σπατάλησε τέσσερις ευκαιρίες με παίκτρια παραπάνω, πριν η Ξενάκη βρει μία λύση με παλικαρίσιο γκολ από τα 2μ. για να διαμορφώσει το 3-3 του ημιχρόνου.

Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου βρήκαν από την άμυνα την ενέργεια που χρειάζονταν για να πάρουν τον έλεγχο του ματς. Κράτησαν τις Γαλλίδες «άσφαιρες» για περίπου δώδεκα λεπτά και μπόρεσαν να «ξεκολλήσουν» επιθετικά, βρίσκοντας δύο γκολ από την περιφέρεια και ένα από τη Γιαννοπούλου στην κόντρα. Το συνολικό ελληνικό σερί έφτασε το 4-0 και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε 6-3, πριν μειώσει με πέναλτι η Βερνού, στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου.

Δύο γρήγορα γκολ από τη Βάσω Πλευρίτου και την Ξενάκη, στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, «κλείδωσαν» ουσιαστικά τη νίκη της εθνικής και κάπου εκεί το παιχνίδι... χάλασε. Εξαιτίας του πολύ περίεργου κανονισμού της World Aquatics, οι Γαλλίδες ήξεραν ότι αποκλείονται με ήττα από ένα έως επτά γκολ, ενώ προκρίνονται αν χάσουν με διαφορά οκτώ γκολ και πάνω (σε αυτή την περίπτωση θα έμενε εκτός η Ιταλία). Η ομάδα του Τεό Λοράντου άφησε το παιχνίδι, το σκορ έφτασε στο 11-4 και η ελληνική ομάδα είχε την ευκαιρία να φτάσει στο +8, που θα της έδινε την τρίτη θέση. Οπως φάνηκε, όμως, αυτό δεν ήταν ένα... αρεστό σενάριο, αφού θα έφερνε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απέναντι στη σταθερά πολύ δυνατή Ολλανδία. Ετσι, παρότι κέρδισαν αποβολή στην τελευταία τους επίθεση, οι διεθνείς προτίμησαν να πετάξουν τη μπάλα στο πλάι και ουσιαστιά να «επιλέξουν» ως αντίπαλο την Αυστραλία.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη τη Γαλλία): 1-2, 2-1, 1-3, 0-5
Η εθνική είχε 3/9 με παίκτρια παραπάνω, 1/2 πέναλτι, 4 γκολ από την περιφέρεια, 1 από θέση φουνταριστού και 2 στην κόντρα.
Η Γαλλία είχε 2/7 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι και 1 γκολ από την περιφέρεια.

Οι συνθέσεις:
ΓΑΛΛΙΑ (Τεό Λοράντος): Ράικρο, Αντρές, Ερτό, Μπουλούκμπατσι, Γκιγέ, Χέρτζκα 1, Νταγέν, Μπατί, Βερνού 2, Ραντοσάβλιεβιτς 1, Ρασπό, Ντολ, Μαρτινό Περέ
ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 3, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Β. Πλευρίτου 3, Γιαννοπούλου 2, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Πετρούνιας πήρε το χάλκινο στους κρίκους και έγραψε ιστορία - Δείτε βίντεο

MyCoast: Τα κόλπα με τις δημοπρασίες για την εκμετάλλευση των παραλιών

Βρετανία: Χάος για τρίτη ημέρα - Διαδηλωτές κατέστρεψαν ξενοδοχείο, εκτόξευσαν καρέκλες σε εστιατόριο (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ