Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Αμερικανός Λάιλς νικητής στα 100μ με 9.79! - Δείτε βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Αμερικανός Λάιλς νικητής στα 100μ με 9.79! - Δείτε βίντεο

Ο Αμερικανός σπρίντερ έκανε ατομικό ρεκόρ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο... φώτο φίνις αφού είχε ίδιο χρόνο (9.79) με τον Τζαμαϊκανό Κισάν Τόμπσον - Στην 3η θέση ο Αμερικανός Κέρλι Φρεντ με 9.81!

Layls
Ο τελικός των 100μ ανδρών του στίβου είναι το απόλυτο αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Έχει το ακριβότερο εισιτήριο από όλα τα αθλήματα και καθηλώνει ολόκληρο τον πλανήτη.

Σήμερα το έκανε για μόλις 9,79 δευτερόλεπτα, όσα δηλαδή χρειάστηκε ο Νόα Λάιλς (ΗΠΑ) για να αναδειχθεί ως ο νέος χρυσός Ολυμπιονίκης σε μια φαντατική κούρσα που το φινάλε της βρήκε τον μετέπειτα νικητή και τον Τζαμαϊκανό αντίπαλο του Κισάν Τόμπσον να περιμένουν αποσβολωμένοι την τελική ετυμηγορία των κριτών...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d37dc4q8tqkp)


Κλείσιμο
Κι όλα αυτά ενώ ο Φρεν Κέρλι (τρίτος τελικά) έκανε σχεδόν τέλεια εκκίνηση (0.108 αντίδραση) και κρατήθηκε στην κούρσα. Ο Τόμπσον έφυγε καλά και μέχρι τα 98 μέτρα ήταν πρώτος, αλλά... έσφιξε στο τέλος και έχασε ρεκόρ και χρυσό. Ο Λάιλς έβγαλε το μεγάλο όπλο του. Top end speed (ταχύτητα στην κορύφωση της κούρσας) και ενώ στα 50μ ήταν 7ος, τους μάζεψε όλους μετά τα 90 μέτρα για να πάρει στο φώτο φίνις το χρυσό από τον Τόμπσον.


Αρνητική έκπληξη ο Μαρσέλ Τζέικομπς (Ιταλία) που βασίστηκε στην εκκίνηση του (0.114) αλλά δεν είχε δυνάμεις για να κρατηθεί στα μετάλλια. Το 9.85 όμως είναι εξαιρετικό. Λύγισε από το άγχος και την πίεση ο Ομπλίκ Σεβίλ (Τζαμάικα) κάνοντας κακή εκκίνηση (0.171) και χάνοντας το μεγάλο του όπλο αρκέστηκε στο 9.91 και την 8η θέση (ενώ στον ημιτελικό είχε νικήσει τον Λάιλς).

Επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων και οι 8 φιναλίστ τερμάτισαν κάτω από τα 10 δευτερόλεπτα.


Πηγή:Sportsfeed.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Πετρούνιας πήρε το χάλκινο στους κρίκους και έγραψε ιστορία - Δείτε βίντεο

MyCoast: Τα κόλπα με τις δημοπρασίες για την εκμετάλλευση των παραλιών

Βρετανία: Χάος για τρίτη ημέρα - Διαδηλωτές κατέστρεψαν ξενοδοχείο, εκτόξευσαν καρέκλες σε εστιατόριο (βίντεο)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ