Ολυμπιακοί Αγώνες: Διπλή ελληνική εκπροσώπηση στον τελικό του επί κοντώ με Στεφανίδη, Αδαμοπούλου - Δείτε βίντεο

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν μία από τις 11 αθλήτριες που πέρασαν τα 4.55μ, ενώ η Αριάδνη Αδαμοπούλου πέρασε μετά από μία απίθανη ισοβαθμία με τον τελικό της Τετάρτης να διεξάγεται με συνολικά 20 αθλήτριες!

Μετά το Ρίο και το Τόκιο η Κατερίνα Στεφανίδη θα δώσει το παρών και στον τελικό του επί κοντώ στο Παρίσι, αλλά δεν θα είναι μόνη της καθώς προκρίθηκε μ' έναν απίθανο τρόπο και η νεαρή Αριάδνη Αδαμοπούλου.

Σ' έναν κακό ποιοτικά προκριματικά όπου ο πήχης έμεινε χαμηλά, η Κατερίνα ξεκίνησε τις προσπάθειες της από τα 4.40 (με την πρώτη), αλλά στα 4.55 χρειάστηκε κι ένα δεύτερο άλμα...



Η Ελένη Πόλακ που είχε ξεκινήσει νωρίς (πέρασε τα 4.20), αλλά κόλλησε στα 4.40 είχε αποκλειστεί, ενώ η Αριάδνη Αδαμοπούλου πέρασε με την πρώτη 4.20 και 4.40 για να έχει τρεις αποτυχημένες προσπάθειες... Κι ενώ όλοι (ακόμη κι η ίδια) πίστεψε ότι είχε ολοκληρωθεί η παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήρθε η έκπληξη.



Ο (πολύ) πρωινός προκριματικός (ξεκίνησε 10:30 τοπική ώρα) δυσκόλεψε όλες τις αθλήτριες με αποτέλεσμα μόλις 11 να περάσουν τα 4.55 κι εκεί να δημιουργείται ζήτημα καθώς στον τελικό υπήρχαν 12 θέσεις. 

Όπως αναφέρεται στη σελίδα των Αγώνων την πρόκριση για τον τελικό θα έπαιρναν οι αθλήτριες που θα έπιαναν το όριο πρόκρισης (είχε οριστεί στα 4.70) ή τουλάχιστον 12 αθλήτριες με την καλύτερη επίδοση. Έτσι η 12η και τελευταία θέση έπρεπε να καλυφθεί από τις επιλαχούσες. Εκεί όμως υπήρχε πολλαπλή ισοβαθμία και οι διοργανωτές τις συμπεριέλαβαν όλες (καθώς υπήρχαν και δύο Γαλλίδες) με αποτέλεσμα να περάσει και η Αδαμόπουλου (η οποία πάντως ήταν η 12η)!

Κι αυτός ο... ξεχειλωμένος τελικός προκάλεσε την αντίδραση της Κατερίνας Στεφανίδη...



Ειδήσεις σήμερα:

Γιώργος Καραμπελιάς στον Δανίκα: Το ΚΚΕ αντέχει στην παρακμή γιατί έχει τρεις θεούς

Βίντεο: Γιατί νίκησε ο Λάιλς στην κούρσα των 100 μέτρων αφού το πόδι του Τόμσον πέρασε πρώτο την γραμμή

Ο Σηκουάνας έχει το όνομα αλλά όχι τη χάρη - Αποσύρθηκαν λόγω λοιμώξεων αθλητές του Βελγίου και της Ελβετίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr