Παρίσι 2024: Χρυσό μετάλλιο για τη Βραζιλιάνα Αντράντε και αργυρό για τη Σιμόν Μπάιλς στις ασκήσεις εδάφους

Η Ρεμπέκα Αντράντε κατάφερε να κάνει την ανατροπή, κερδίζοντας τον θρύλο της γυμναστικής στην αυλαία του αθλήματος – Η Σιμόν Μπάιλς αποχαιρετά το Παρίσι με τρία χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό

Η Ρεμπέκα Αντράντε από τη Βραζιλία είναι η Χρυσή Ολυμπιονίκης των ασκήσεων εδάφους στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη μεγαλύτερη γυμνάστρια όλων των εποχών, Σιμόν Μπάιλς, που αποχωρεί από τη διοργάνωση με τρία χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο.




Εκτελώντας ένα εκπληκτικό πρόγραμμα, η Αντράντε, πήρε 14.166 βαθμούς, κερδίζοντας την πρώτη θέση με μόλις 33 βαθμούς διαφορά έναντι της Σιμόν Μπάιλς, που βαθμολογήθηκε με 14.133, καθώς έκανε μικρά λάθη στο παρκέ. Στην τρίτη θέση η Αμερικανίδα Τζόρνταν Τσάιλς, που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο με 13.766 βαθμούς, μετά από μερικά δευτερόλεπτα σύγχυσης, καθώς η αναθεώρηση της βαθμολογίας, που ζήτησε Ρουμάνα αθλήτρια. 



Η Αντράντε, που ολοκληρώνει τους αγώνες της στο Παρίσι με τέσσερα μετάλλια, ένα χρυσό, δύο αργυρά και ένα χάλκινο, έχασε το μεσημέρι της Δευτέρας για πολύ λίγο ένα μετάλλιο στη δοκό, αν και ήταν μία από τις αθλήτριες που εκτέλεσαν το πρόγραμμά τους χωρίς σημαντικά λάθη. Η Σιμόν Μπάιλς είχε επίσης τεθεί εκτός βάθρου, καθώς έπεσε από τη δοκό. Τελικά, κατάφερε να κάνει τη διαφορά στο τελευταίο αγώνισμα της γυμναστικής γι’ αυτούς τους αγώνες, με την ίδια να χοροπηδά τυλιγμένη με τη σημαία της Βραζιλίας.







Σε κλάματα ξέσπασε και η χάλκινη Ολυμπιονίκης Τζόρνταν Τσάιλς, που κατάφερε να φύγει με το μετάλλιο μετά από αναπροσαρμογή της βαθμολογίας που είχε ζητήσει η Ρουμάνα αθλήτρια Άνα Μμπαρμπόσου, που μέχρι τότε κέρδιζε το χάλκινο μετάλλιο. Όταν η βαθμολογία άλλαξε, η Τσάιλς έπεσε στα γόνατα κλαίγοντας, ενώ το πλήθος ζητοκραύγασε.




Μετά και τους σημερινούς αγώνες, η Σιμόν Μπάιλς κατέχει πλέον 11 μετάλλια σε ολυμπιακή διοργάνωση, ενώ είναι η πλέον βραβευμένη γυμνάστρια με 41 μετάλλια συνολικά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα, εκ των οποίων τα 30 χρυσά. 

Όσο για το μέλλον της, παραμένει άγνωστο. Η ίδια είναι πλέον 27 ετών και κατάφερε να επανέλθει μετά την απόσυρσή της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αν και η ίδια έχει δηλώσει ότι η προοπτική του να αγωνιστεί στο Λος Άντζελες το 2028 την ελκύει, παραδέχεται ότι η προπόνηση άλλων τεσσάρων ετών θα ήταν επιβαρυντική για το σώμα και το μυαλό της. Σε κάθε περίπτωση, θα λάβει την απόφασή της μετά τους αγώνες. 

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς σώθηκε η 32χρονη από τα χέρια του συντρόφου της στο Διδυμότειχο - «Με δέρνει, θα με σκοτώσει» είπε σε θαμώνες ταβέρνας

Η Μέση Ανατολή φλέγεται ξανά μετά τη δολοφονία Χανίγια: Ο ρόλος της Τουρκίας και οι στενοί δεσμοί της με τη Χαμάς


«Μαύρη Δευτέρα» για τις διεθνείς αγορές: Βυθίζεται η Ευρώπη, μνήμες από το κραχ του 1987 στο Τόκιο, ψυχρολουσία και στην Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr