Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική πόλο νίκησε 9-8 την Ιταλία με κορυφαίους Αργυρόπουλο και Ζερδεβά - Δείτε τα γκολ

Τεράστια νίκη κόντρα στην Ιταλία για τα παιδιά του Βλάχου

Μεγάλη νίκη με 9-8 επί της Ιταλίας πέτυχε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, στην «αυλαία» της Α΄ φάσης του Ολυμπιακού τουρνουά του Παρισιού.

Με κορυφαίους τον Στέλιο Αργυρόπουλο (τέσσερα γκολ) και τον Μάνο Ζερδεβά (14 αποκρούσεις), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε μίνιμουμ την τρίτη θέση του Α΄ ομίλου, περιμένοντας πλέον ήττα της Κροατίας από τις ΗΠΑ (έστω και στα πέναλτι) για να πάρει την πρωτιά, που τη... στέλνει στα προημιτελικά αντιμέτωπη με την κάτοχο του τίτλου Σερβία.



Σε περίπτωση νίκης των «χρβάτσκι» στον κανονικό αγώνα, οι «ασημένιοι» Ολυμπιονίκες θα τερματίσουν δεύτεροι και θα παίξουν με την Ουγγαρία, ενώ υπάρχει και ένα σενάριο που φέρνει την ελληνική ομάδα τρίτη, αν η Κροατία νικήσει στα πέναλτι, οπότε αντίπαλός της στον προημιτελικό της Τετάρτης (7/8) θα είναι η Αυστραλία.



Οπως συμβαίνει συνήθως στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων, το παιχνίδι ήταν «κλειστό», με πολλά δυνατά μαρκαρίσμαστα και αποβολές. Η εθνική στο ξεκίνημα δεν είχε καλά ποσοστά στον παίκτη παραπάνω, αλλά βρήκε λύσεις από την περιφέρεια, ενώ οι Ιταλοί εκμεταλλεύθηκαν καλύτερα τις κερδισμένες ποινές, αλλά δυσκολεύονταν να απειλήσουν στα ίσια. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε μία εύθραυστη ισορροπία, με την ελληνική ομάδα να κλείνει το ημίχρονο προηγούμενη 6-5, χάρη σε τρία γκολ του Στέλιου Αργυρόπουλου.



Ο Μπρούνι με το τρίτο του προσωπικό τέρμα ισοφάρισε στις αρχές της τρίτης περιόδου και μετά οι επιθέσεις... σίγησαν. Οι παίκτες των δύο ομάδων έδειχναν κουρασμένοι και χωρίς ιδέες, ο Νικόζια (που αντικατέστησε στον ημίχρονο τον Ντελ Λούνγκο) απέκρουσε πέναλτι του Αργυρόπουλου και αμέσως μετά οι «σετεμπέλο» κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Ντι Φούλβιο έστειλε τη μπάλα άουτ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έμεινε «άσφαιρο» σε ολόκληρο το οκτάλεπτο, αλλά η τελευταία περίοδος ξεκίνησε από το... μηδέν (6-6).

Χάρη σε πέναλτι που κέρδισε με τρομερή ενέργεια στα 2μ. ο Κάκαρης, ο Γενηδουνιάς «ξεκόλλησε» την εθνική μετά από περίπου δέκα λεπτά, αλλά ο Κοντέμι «απάντησε» άμεσα. Η «γαλανόλευκη» ξαναπήρε προβάδισμα με τον Αργυρόπουλο, ο Ιόκι Γκράτα ισοφάρισε, αλλά ο Φουντούλης αξιοποίησε τον παίκτη παραπάνω, 2΄53΄΄ πριν τη λήξη, για το 9-8. Από εκεί και πέρα η Ιταλία κέρδισε δύο αποβολές, αλλά μία φορά τα μπλοκ και μία φορά ο Ζερδεβάς προστάτευσαν το προβάδισμα. Στην τελευταία επίθεση βγήκε μπροστά και ο Νικόζια, αλλά ο Ζερδεβάς είπε «όχι» στον Ντι Φούλβιο, για να ακολουθήσει σουτ του Ιόκι Γκράτα στο δοκάρι.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 0-1, 3-2

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Αργυρόπουλος (π.π.), 1-1 Κοντέμι (π.π.), 2-1 Παπαναστασίου (κόντρα), 2-2 Ετσενίκε (π.π.), 2-3 Μπρούνι (π.π.), 3-3 Φουντούλης (π.π.), 4-3 Αργυρόπουλος (περιφέρεια), 4-4 Μπρούνι (π.π.), 5-4 Καλογερόπουλος (περιφέρεια), 5-5 Κοντέμι (περιφέρεια), 6-5 Αργυρόπουλος (π.π.), 6-6 Μπρούνι (π.π.), 7-6 Γενηδουνιάς (πέναλτι), 7-7 Κοντέμι (περιφέρεια), 8-7 Αργυρόπουλος (π.π.), 8-8 Ιόκι Γκράτα (περιφέρεια), 9-8 Φουντούλης (π.π.).

Η εθνική είχε 5/12 με παίκτη παραπάνω, 1/2 πέναλτι, 2 γκολ από την περιφέρεια και 1 στην κόντρα.
Η Ιταλία είχε 5/12 με παίκτη παραπάνω, 0/1 πέναλτι και 3 γκολ από την περιφέρεια.

Διαιτητές: Τσβαρτ (Ολλανδία), Ζανγκ (Κίνα)

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 4, Παπανικολάου, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος
ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Βελότο, Τζιανάτσα, Φοντέλι, Κοντέμι 3, Ρεντζούτο, Ετσενίκε 1, Πρεσούτι, Μπρούνι 3, Ντι Σόμα, Ιόκι Γκράτα 1, Νικόζια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 


Ειδήσεις σήμερα:

Στη μάχη για το πρώτο του ολυμπιακό μετάλλιο ο Καραλής - Οι ελληνικές συμμετοχές της 10ης ημέρας στο Παρίσι

Νέα επίθεση με ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ στο Ισραήλ - Τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες

Ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων στη Χειμάρρα - Προηγείται ο Τάβος

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr