Ολυμπιακοί Αγώνες: Νέο θετικό δείγμα ντόπινγκ στην ελληνική ομάδα στίβου

Δυστυχώς η ελληνική Ολυμπιακή ομάδα του στίβου γίνεται πάλι πρώτη είδηση για αρνητικό λόγο καθώς από τον ΣΕΓΑΣ υπήρξε ενημέρωση για θετικό δείγμα μέλους της αποστολής - Αυτό είναι το δεύτερο θετικό δείγμα μετά από αυτό που προέκυψε πριν την αναχώρηση στην Αθήνα

Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια με την πρώτη περίπτωση (που η αθλήτρια ενημερώθηκε πριν ταξιδέψει η αποστολή για το Παρίσι) με τη διαφορά ότι η αθλήτρια που βρέθηκε με το θετικό δείγμα, έχει αγωνιστεί αλλά δεν συνεχίζει στους Αγώνες.

Αυτή είναι και η πρώτη που ενημερώθηκε μαζί με τον ΣΕΓΑΣ και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Μάλιστα η ενημέρωση έγινε πριν αγωνιστεί και σε περίπτωση που συνέχιζε στους Αγώνες (προκρίνονται) δε θα της επιτρέπονταν να αγωνιστεί (στον τελικό). Η ίδια θα μπορούσε να μην είχε αγωνιστεί στον προκριματικό αλλά επέλεξε να κάνει το αντίθετο έχοντας ήδη ενημερωθεί για το θετικό δείγμα. Η ποινή που αντιμετωπίζει είναι τέσσερα χρόνια και χάνει και τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην ελληνική αποστολή εντός του Ολυμπιακού χωριού επικρατεί μεγάλη αναστάτωση καθώς η αθλήτρια εκμυστηρεύτηκε σε συναθλητές τα περί θετικού δείγματος και όπως ήταν φυσικό το νέο διαδόθηκε εν ριπή… οφθαλμού.

Στον ΣΕΓΑΣ επικρατεί μούδιασμα αυτή τη στιγμή καθώς είναι δεύτερο κρούσμα ντόπινγκ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και σύμφωνα με το νόμο κινδυνεύει να χάσει μεγάλο μέρος της κρατικής επιχορήγησης.

Αναστάτωση επικρατεί και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή καθώς διασύρεται διεθνώς έχοντας θετικό κρούσμα εντός Ολυμπιακών Αγώνων.

Πηγή:Sportsfeed.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γιώργος Καραμπελιάς στον Δανίκα: Το ΚΚΕ αντέχει στην παρακμή γιατί έχει τρεις θεούς

Βίντεο: Γιατί νίκησε ο Λάιλς στην κούρσα των 100 μέτρων αφού το πόδι του Τόμσον πέρασε πρώτο την γραμμή

Ο Σηκουάνας έχει το όνομα αλλά όχι τη χάρη - Αποσύρθηκαν λόγω λοιμώξεων αθλητές του Βελγίου και της Ελβετίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr