Ολυμπιακοί Αγώνες: Η σχέση ζωής του Ντουπλάντις με τον Καραλή - Με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα, είπε ο Σουηδός για τον Έλληνα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η σχέση ζωής του Ντουπλάντις με τον Καραλή - Με βοήθησε στα πρώτα μου βήματα, είπε ο Σουηδός για τον Έλληνα

Ξεκίνησαν να αγωνίζονται μαζί το 2015 - Η ιστορία της σχέσης τους εντός και εκτός στίβου - Πάμε να ανέβουμε σε αυτό το βάθρο, έγραψε ο Σουηδός στον Έλληνα πριν τον τελικό

arthrou-karalis-duplantis
Δέκα χρόνια φίλοι, δέκα χρόνια ... συνάδελφοι. 

Ο λόγος για τον Μόντο Ντουπλάντις και για τον Εμμανουήλ Καραλή. Τον χρυσό Ολυμπιονίκη και κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στο επί κοντώ και τον χάλκινο Ολυμπιονίκη του Παρισιού. 

Γεννήθηκαν το 1999 και οι δύο. Ο Εμμανουάλ Καραλής στις 20 Οκτωβρίου και ο Μόντο Ντουπλάντις στις 10 Νοεμβρίου. Ο πρώτος είναι ο καρπός του έρωτα δυο ανθρώπων από την Ελλάδα και την Ουγκάντα, ενώ ο δεύτερος έχει πατέρα από τις ΗΠΑ και μητέρα από τη Σουηδία.


Κλείσιμο

Οι πατεράδες και των δυο έχουν ασχοληθεί με επιτυχία με τον στίβο.

Από μικροί, ο Άρμαντ και ο Εμμανουήλ, ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό και τους κέρδισε το επί κοντώ.

Οι δυο τους είχαν την πρώτη τους μεγάλη... κόντρα το 2015. Στην Κολομβία. Στο Κάλι θα "φιλοξενηθεί" το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ-18.



Ο Σουηδός είναι 1ος με 5,30 και ο Έλληνας 3ος με 5,20μ! Κόλλησαν... Ανέβηκαν μαζί στο βάθρο και ταίριαξαν. Από τότε, τον Ιούλιο του 2015, έχουν περάσει 5 χρόνια και βρέθηκαν πολλές φορές ακόμη στους ίδιους αγώνες.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1yd4w124dwh)


Το 2016, στο Παγκόσμιο Κ-20 της Πολωνίας, ο Μόντο είναι στο τρίτο σκαλί του βάθρου με άλμα στα 5,45μ και ο Μανώλης είναι στην 4η θέση με 5.40. Τον Ιούλιο του 2016 ο Καραλής είναι πρωταθλητής Ευρώπης στην Τιφλίδα ενώ την ίδια χρονιά έχει πετύχει και την καλύτερη επίδοση στον κόσμο σ' επίπεδο Παίδων.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d1t2qhixmimp)


Το 2018 στο ΣΕΦ ο Καραλής θα καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων! Με άλμα στα 5,78μ θα πάρει από τον Ντουπλάντις το ρεκόρ (5,75μ) που είχε πετύχει το 2017 στη Νέα Υόρκη.

manolo_222
manolo_1


Σε επίπεδο ανδρών ο Μόντο Ντουπλάντις ξέφυγε. Έχει ήδη 2 χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια έχει σπάσει 9 φορές το παγκόσμιο ρεκόρ! Ο Εμμανουήλ Καραλής το 2021 ήταν 4ος στο Τόκιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το 2024 απογειώθηκε... 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czkgbe28hmop)


Πίστεψε πιο πολύ από ποτέ στον εαυτό του και έφτασε στο 3ο σκαλί του βάθρου στο Παρίσι ενώ προηγήθηκε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο κλειστού στίβου και το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. 


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d388s3101ojd)


Τον Φεβρουάριο του 2020 όταν ο Μόντο έκανε το 1ο του παγκόσμιο ρεκόρ στο Τορούν της Πολωνίας ο Καραλής έσπευσε να τον σηκώσει στα χέρια! 

monto_1


Ο Μόντο και ο Μανόλο είναι καλοί φίλοι και ο Έλληνας έχει φιλοξενήσει στη χώρα μας τον Σουηδό και την κοπέλα του. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ δεν ξεχνάει ποτέ τον Καραλή και μετά τον τελικό στο Παρίσι είπε στη συνέντευξη Τύπου: 



«Είναι υπέροχο που είμαι σε αυτό το επίπεδο και είναι μαζί μου ο Εμμανουήλ, γιατί αισθάνομαι ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στα πρώτα μου χρόνια στο διεθνές προσκήνιο. Πιέζαμε συνεχώς ο ένας τον άλλον να πηδήξουμε ψηλότερα και πολλές φορές ήταν καλύτερος από μένα. Ο δε Σαμ Κέντρικς με έχει υποχρεώσει στις περισσότερες ήττες στην καριέρα μου.

Αυτοί οι δύο αθλητές με βοήθησαν να πετύχω διακρίσεις σαν τη σημερινή και τους ευγνωμονώ γι’ αυτό.

Αγωνιζόμαστε μαζί από τότε που είμασταν 14-15 χρονών, ενώ τον Σαμ τον παρακολουθώ περισσότερα χρόνια. Είναι υπέροχο όλο αυτό. Είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αγωνίζομαι με την καρδιά μου και το ζω όλο αυτό με καλούς φίλους δίπλα μου. Νιώθω ευτυχισμένος και ευλογημένος που μπορώ να κάνω τη χώρα μου υπερήφανη. Απίστευτη μέρα για μένα».

karalis_1


Ο Εμμανουήλ Καραλής αποκάλυψε και το μήνυμα που του έστειλε στο κινητό του ο Ντουπλάντις λίγες ώρες πριν τον τελικό. «Τα άλματά σου φαίνονται εξαιρετικά. Ας ανεβούμε σε αυτό το βάθρο» του έγραψε ο Σουηδός. 







Ειδήσεις σήμερα:

Ο Καραλής πέταξε στα 5,90μ. για το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι: Ο ρατσισμός, η κατάθλιψη με έκαναν αυτό που είμαι τώρα

Οι φωτογραφίες που έκαψαν την Παραγουανή κολυμβήτρια - «Δεν με έδιωξαν» από το Ολυμπιακό χωριό, λέει τώρα

Η ώρα του Τεντόγλου - Οι ελληνικές συμμετοχές της 11ης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network