Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Επέστρεψε από το -24 και απέκλεισε (95-90) την Αυστραλία στην παράταση η Σερβία

Στον ημιτελικό του μπάσκετ ανδρών η Σερβία που θα παίξει με ΗΠΑ ή Βραζιλία - Φοβεροί Μιλς και Γιόκιτς

Η Σερβία αντιμετώπισε την Αυστραλία στο προημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων και έπειτα από έναν αγώνα όπου οι τυπικά γηπεδούχοι βρέθηκαν πίσω με 24 πόντους αλλά κατάφεραν να το γυρίσουν και ύστερα από ένα τρομερό φινάλε στην παράταση, η χώρα από τα Βαλκάνια πήρε τη νίκη με 95-90.




Σερβία – Αυστραλία: Το παιχνίδι 
Οι δύο χώρες ξεκίνησαν μουδιασμένα του παιχνίδι ενώ στη συνέχεια κινήθηκαν σε παρόμοιο ρυθμό. Η Αυστραλία στο 4:58 από πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου ήταν στο 12-8 και σιγά σιγά ανέβασε ρυθμό και ολοκλήρωσε στο 31-17.







Η ομάδα της Ωκεανίας στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου είχε καταιγιστικό ρυθμό και πολύ γρήγορα απέκτησε μεγάλο προβάδισμα, το οποίο άγγιξε το +24. Στα 5 περίπου λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου το σκορ ήταν στο 46-28 ενώ οι παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια με τον πίνακα να δείχνει 54-42, καθώς η Σερβία βρήκε πάλι τα πατήματά της.



Οι Σέρβοι επέστρεψαν στο παρκέ για το δεύτερο μισό και άρχισαν να ροκανίζουν την απόσταση ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Αυστραλία από την άλλη φαινόταν να έχει χάσει την ορμή της και κάπως έτσι, στο 3:48 πριν τη λήξη ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς με δίποντο, ολοκλήρωσε την ανατροπή κάνοντας 61-60, σε ένα δεκάλεπτο όπου ο Πέσιτς είδε τους παίκτες του να βρίσκονται στο 67-65.

Στην τελευταία περίοδο της κανονική διάρκειας, η απόσταση μεταξύ των δύο χωρών για μία ακόμη φορά έφτασε σε μικρή απόσταση, με τους Σέρβους ωστόσο να έχουν το πάνω χέρι ενώ η Αυστραλία βρισκόταν σε ρόλο κυνηγού. Στα 5 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του παιχνιδιού το σκορ ήταν στο 76-75 ενώ ο Γκίντεϊ 2 λεπτά αργότερα ισοφάρισε για το 78-78. Ο συναρπαστικός ρυθμός συνεχίστηκε, με τον Γκίντεϊ να έχει πάρει πάνω του την προσπάθεια της Αυστραλίας. Ο Μιλς στα τελευταία δευτερόλεπτα έχασε την ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στη χώρα του και στη συνέχεια ο Μίτσιτς κέρδισε βολές στα 9,8". Ο Σέρβος ήταν άστοχος στην πρώτη αλλά έβαλε τη δεύτερη για το 82-80 και η Αυστραλία πήρε time out.Η Αυστραλία με τον Μιλς στην επαναφορά του μισού γηπέδου βρήκε πολύ δύσκολο δίποντο πάνω στον Γιόκιτς και ισοφάρισε στέλνοντας το ματς στην παράταση.


Τα τρίποντα είχαν την τιμητική τους στην αρχή του επιπλέουν πενταλέπτου, με τους «Μπούμερς» να έχουν το προβάδισμα με 90-87 στο 2:25. Ο Πετρούσεφ με βολές μείωσε σε 1 πόντο και ο Γιόκιτς μετά από δύο συνεχόμενα κλεψίματα έκανε το 91-90. Ο ίδιος μάλιστα στα τελευταία 25 δευτερόλεπτα έδωσε το προβάδισμα 3 πόντων. Η Σερβία με τις βολές του Μπογκντάνοβιτς έφτασε στο τελικό 95-90 ενώ ο Γκίντεϊ τραυματίστηκε στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.



Τα δεκάλεπτα: 17-31, 42-54, 67-65, 82-82, 95-90

Πηγή: www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Καραλής πέταξε στα 5,90μ. για το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι: Ο ρατσισμός, η κατάθλιψη με έκαναν αυτό που είμαι τώρα

Οι φωτογραφίες που έκαψαν την Παραγουανή κολυμβήτρια - «Δεν με έδιωξαν» από το Ολυμπιακό χωριό, λέει τώρα

Η ώρα του Τεντόγλου - Οι ελληνικές συμμετοχές της 11ης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr