Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Γαλλία απέκλεισε 82-73 τον Καναδά και παίζει με την Γερμανία στον ημιτελικό - Βίντεο

Η Γαλλία έβαλε τέλος στο αήττητο του Καναδά - Σταμάτησε στους 22 πόντους ο Γιαμπουσέλε

Η Γαλλία ήταν κυρίαρχη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον Καναδά και τελικά επικράτησε με 82-73, ακολουθώντας τη Γερμανία και τη Σερβία στα ημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων μπάσκετ 2024.

Οι Bleus διατηρούσαν διψήφιες διαφορές κόντρα στον Καναδά που άργησε να αντιδράσει και έφτασαν στη νίκη έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Γκέρσον Γιαμπουσέλε (22π., 5ριμπ.), Αϊζάια Κορντινιέ (20π., 4/5τρίπ.) και Ματίας Λεσόρ (13π., 5ριμπ.).



Όσον αφορά τον Βίκτορ Γουεμπανιάμα, είχε επτά πόντους με 2/10 σουτ, 10 ριμπάουντ, πέντε ασίστ, τρία κλεψίματα και ένα μπλοκ.

Η Γαλλία προηγήθηκε ακόμα και με 19 πόντους απέναντι στον Καναδά που έμεινε στα 5/21 τρίποντα και είχε πρώτο σκόρερ τον Σέι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (27π.). Πλέον η ομάδα του Βενσάν Κολέ θα παίξει κόντρα στη Γερμανία (8/8) την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Ολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ.

Γαλλία-Καναδάς: Το ματς
Χωρίς να αφήσει καθόλου το πόδι από το γκάζι, η Γαλλία προηγήθηκε νωρίς με διψήφια διαφορά πόντων όταν ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε τελείωσε τη φάση κοντά στο καλάθι για το 16-5 στο 5'. Από την άλλη πλευρά, ο Καναδάς είχε 2/10 σουτ εντός πεδιάς και πέντε λάθη σε αυτό το διάστημα!

Η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 23-10 για τους Bleus που στηρίχθηκαν επιθετικά στο δίδυμο των Κορντινιέ (10π., 2ριμπ.), Γιαμπουσέλε (7π.) απέναντι στον Καναδά που επέμεινε δίχως επιτυχία στο μακρινό σουτ (1/7 τρίπ.) και είχε τρεις ασίστ για επτά λάθη.

Στη συνέχεια ο Εβάν Φουρνιέ ευστόχησε σε τρίποντο για το +16 της Γαλλίας (26-10, 12') που κυριάρχησε απόλυτα στο ματς.

Οι Καναδοί προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά με τον Σέι Γκίλιτζιους-Αλεξάντερ, μειώνοντας σε 37-27 στο 17' ωστόσο οι Γάλλοι έχτισαν ξανά διαφορά ασφαλείας και πήγαν στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με το υπέρ τους 45-29 χάρη στο τρίποντο του Γιαμπουσέλε. Μάλιστα οι Κορντινιέ (13π.), Γιαμπουσέλε (12π.) και Λεσόρ (10π.). σημείωσαν τους 35 από τους 45 πόντους για την ομάδα του Βενσάν Κολέ!

Η Γαλλία συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Κάθε φορά που οι Καναδοί πλησίαζαν στο σκορ, οι Bleus έβρισκαν τον τρόπο να παραμείνουν στη θέση του οδηγού. Ο Κεμ Μπιρτς σκόραρε για το 56-49 ωστόσο η τρίτη περίοδος έκλεισε στο 61-50 με τη βολή του Λεσόρ.

Ο Καναδάς έκανε την ύστατη προσπάθεια να αντιδράσει στο τέταρτο δεκάλεπτο, κάνοντας σερί 5-0 για το 61-55 στο 33' όμως ο Εβάν Φουρνιέ πέτυχε μεγάλο τρίποντο για το 76-66 στα 55" για το τέλος, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη της Γαλλίας με 82-73.

Τα δεκάλεπτα: 23-10, 45-29, 61-50, 82-73.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Γαλλία διατηρούσε το προβάδισμα σε ολόκληρο το παιχνίδι και είχε σωστή αντίδραση κάθε φορά που ο Καναδάς πλησίαζε στο σκορ.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε γεμίσε τη στατιστική του με 22 πόντους, 8/9 βολές, 4/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα, πέντε ριμπάουντ και μία ασίστ σε 30:18.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Κορντινιέ βοήθησε την εθνική ομάδα της πατρίδας του με 20 πόντους και ο Ματίας Λεσόρ πρόσθεσε 13 πόντους, πέντε ριμπάουντ και ένα μπλοκ σε 19:12.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Ντίλον Μπρουκς τελείωσε τον αγώνα με 1/9 σουτ εντός πεδιάς.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Ο Σάι Γκίλτζεους-Αλεξάντερ προσπάθησε για τον Καναδά με 27 πόντους, πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Καναδάς ηττήθηκε μολονότι κατέβασε 15 επιθετικά ριμπάουντ.

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Καραλής πέταξε στα 5,90μ. για το χάλκινο μετάλλιο στο Παρίσι: Ο ρατσισμός, η κατάθλιψη με έκαναν αυτό που είμαι τώρα

Οι φωτογραφίες που έκαψαν την Παραγουανή κολυμβήτρια - «Δεν με έδιωξαν» από το Ολυμπιακό χωριό, λέει τώρα

Η ώρα του Τεντόγλου - Οι ελληνικές συμμετοχές της 11ης ημέρας των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr