Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη μάχη για το μετάλλιο και η Στεφανίδη, σήμερα η απονομή του χρυσού στον Τεντόγλου - Οι ελληνικές συμμετοχές της 12ης ημέρας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη μάχη για το μετάλλιο και η Στεφανίδη, σήμερα η απονομή του χρυσού στον Τεντόγλου - Οι ελληνικές συμμετοχές της 12ης ημέρας

Τα 7 μετάλλια έφτασε χθες η Ελλάδα στο Παρίσι με τον Τεντόγλου να κατακτάει το χρυσό στο άλμα εις μήκος - Για την 4άδα η Εθνική πόλο ανδρών

stefanidi_katerina
Ο Μίλτος Τεντόγλου χθες κατάφερε να αυξήσει τον αριθρμό των μεταλλίων της Ελλάδας σε 7 κατακτώντας μάλιστα το πρώτο χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι για την ελληνική αποστολή ανεβάζοντας την χώρα μας από την 52η θέση στην 29η με 1 χρύσο, 1 ασημένιο και 5 χάλκινα.

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Έλληνα άλτη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19:40 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 που θα δείχνει τους σημερινούς αγώνες στον στίβο.

Σήμερα είναι η σειρά της Κατερίνας Στεφανίδη να διεκδικήσει άκομα ένα μετάλλιο για την Ελλάδα, με την 34χρονη χρυσή Ολυμπιονίκη του Ρίο να συμμετέχει στον τελικό του άλματος επί κοντώ γυναικών στις 19:15,  αντί για τις 20:00 που ήταν αρχικά προγραμματισμένο, λόγω του αριθμού ρεκόρ (19) των αθλητριών που θα συμμετέχουν. Η 34χρονη Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια, αγωνίστηκε στον πρώτο προκριματικό όμιλο και άφησε το πρώτο ύψος (4.20μ.), ενώ πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό, καθώς πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 4.40μ και με την δεύτερη τα 4.55μ, που «έδωσαν» και την πρόκριση.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d37wf02f02wp)
Κλείσιμο


Η Στεφανίδη θα είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στον τελικό του αγωνίσματος, καθώς η Αριάδνη Αδαμοπούλου τέθηκε νοκ-άουτ με θλάση β’ βαθμού απ’ τον προκριματικό, μολονότι είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στον τελικό.

Στην 12η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ξεχωρίζει και η μεγάλη μάχη της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών κόντρα στη Σερβία (16:35) για μία θέση στην τετράδα του τουρνουά.

Στις 12:00 ξεκινούν οι αγώνες στα 53κ ελευθέρας γυναικών με τη Μαρία Πρεβολαράκη να αντιμετωπίζει στο 5ο ματς της σειράς τη Γερμανίδα Ανίκα Βέντλε, ενώ στις 12:50 στο Β’ γκρουπ του ακοντισμού γυναικών μπαίνει στη… μάχη και η Ελίνα Τζένγκο.

Τέλος στην ιστιοπλοΐα ο Κάμερον Αλέξανδρος Μαραμενίδης συνεχίζει τον δικό του αγώνα στη Μασσαλία με την 4η μέρα στο formula kite.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών την 12η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έχει ως εξής:

Τετάρτη 7 Αυγούστου

Πάλη – Σαμπ ντε Μαρς Αρένα – ΕΡΤ3 14:00
12:00 πρώτος γύρος 53κ ελευθέρας γυναικών – ΜΑΡΙΑ ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗ – ΑΝΙΚΑ ΒΕΝΤΛΕ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)

Στίβος – Σταντ ντε Φρανς – ΕΡΤ2 08:30, 19:30
12:50 προκριματικά Β’ γκρουπ ακοντισμού γυναικών – ΕΛΙΝΑ ΤΖΕΝΓΚΟ

19:15 ΤΕΛΙΚΟΣ επί κοντώ γυναικών – ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Υδατοσφαίριση – Λα Ντεφένς Αρένα – ΕΡΤ2 16:30
16:35 προημιτελικά ανδρών – ΕΛΛΑΔΑ – ΣΕΡΒΙΑ

Ιστιοπλοΐα – Μαρίνα της Μασσαλίας – ΕΡΤ1 14:10
Τέταρτη μέρα φόρμουλα κάιτ – ΚΑΜΕΡΟΝ ΜΑΡΑΜΕΝΙΔΗΣ



Ειδήσεις σήμερα:

Οι φωτογραφίες που έκαψαν την Παραγουανή κολυμβήτρια - «Δεν με έδιωξαν» από το Ολυμπιακό χωριό, λέει τώρα


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χρυσό στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.48μ. - Έγραψε ιστορία με δεύτερη συνεχόμενη πρωτιά

Εκλογές ΗΠΑ - Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε πως θα δώσει συνέντευξη στον Μασκ την ερχόμενη Δευτέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network