Λευτέρης Πετρούνιας: Επέστρεψε στην Ελλάδα με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος και έμαθε ότι το σπίτι της γυμναστικής θα πάρει το όνομά του

Ο «άρχοντας των κρίκων» έδειξε αποφασισμένος μετά την απαραίτητη ξεκούραση να επιστρέψει στη δουλειά για να χαρίσει και άλλες επιτυχίες στη χώρα μας - Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ότι το όνομά του θα δοθεί στο σπίτι της γυμναστικής, που θα στεγάζεται στο ποδηλατοδρόμιο

Το απόγευμα της Τετάρτης (7/8) επέστρεψε στην Ελλάδα ο Λευτέρης Πετρούνιας με το χάλκινο μετάλλιο στο λαιμό του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο «άρχοντας των κρίκων» έδειξε αποφασισμένος μετά την απαραίτητη ξεκούραση να επιστρέψει στη δουλειά για να χαρίσει και άλλες επιτυχίες στη χώρα μας.

«Αισθάνομαι υπερήφανος και τρισευτυχισμένος. Χρειάζομαι ξεκούραση για να επιστρέψω με γεμάτες μπαταρίες. Ήταν μία τριετία που μεσολάβησαν πάρα πολλές διοργανώσεις και δυσκολίες τις οποίες τις ξεπεράσαμε και είμαστε εδώ σήμερα» ήταν τα πρώτα λόγια του Λευτέρη Πετρούνια στους δημοσιογράφους.

Ερωτώμενος τι σκέφτηκε όταν ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού τόνισε ότι όταν «προσγειώθηκα και δεν έκανα βήμα σκέφτηκα ότι την "πάτησαν" οι Κινέζοι αλλά τελικά δεν βγήκε. Η δεύτερη σκέψη ήταν ότι εξασφάλισα το μετάλλιο, αγχωθήκαμε μέχρι το τέλος γιατί υπήρχε ο Γάλλος μέσα στην έδρα του αλλά... μου μου ζητήθηκε και το παρέδωσα».

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια:



«Από την επόμενη μέρα άρχισα να λέω τις σκέψεις μου στον προπονητή μου για τον επόμενο κώδικα, το επόμενο πρόγραμμα, ώστε να ξανακερδίσουμε και να είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται να ξεκουραστεί το μυαλό και το σώμα και να επιστρέψω με την ίδια όρεξη, ώστε να συνεχιστούν οι επιτυχίες», πρόσθεσε.

Δείτε φωτογραφίες:



Τέλος, για το πού αφιερώνει το μετάλλιο απάντησε ότι: «Το αφιερώνω στην οικογένειά μου και στους ανθρώπους που με αγαπάνε και πιστεύουν σε μένα. Σίγουρα η στήριξη και η αγάπη όλων των Ελλήνων είναι πολύτιμη και με βοηθά, αλλά είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που τα παιδιά μου καταλαβαίνουν τι κάνω και τους το αφιερώνω».

Τον Έλληνα αθλητή υποδέχθηκε μεταξύ άλλων και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης. «Με αισθήματα χαράς, τιμής, συγκίνησης και μεγάλης περηφάνειας υποδεχόμαστε σήμερα στην πατρίδα μας τον μεγάλο ολυμπιονίκη, παγκοσμίου εμβέλειας, τον δικό μας άνθρωπο, τον Λευτέρη Πετρούνια. Λευτέρη σε ευχαριστούμε εκ μέρους του ελληνικού αθλητισμού, της ελληνικής Πολιτείας» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

«Συμβολικά γι’ αυτό που κάνεις για την πατρίδα, για τη μεγάλη τιμή που μας δίνεις, τη συγκίνηση που προσφέρεις στον ελληνικό λαό, στο σπίτι της γυμναστικής, που θα στεγάζεται μέσα στο εμβληματικό ποδηλατοδρόμιο, από τον Δεκέμβριο που ολοκληρώνεται, παρουσία του Πρωθυπουργού θα έχει το όνομά σου: Λευτέρης Πετρούνιας. Σε ευχαριστούμε από την καρδιά μας» πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του κ. Βρούτση:



Ειδήσεις σήμερα:

Ρωσία: Ουκρανοί εισέβαλαν στο Κουρσκ, σε μια «από τις μεγαλύτερες εφόδους» από την αρχή του πολέμου

Βρετανία: Στη φυλακή τρεις κατηγορούμενοι για πρόκληση βίας - Πάνω από 100 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απόψε

Χαλκιδική: Νεκρό δελφίνι στη Νέα Ηράκλεια – Το είχαν δέσει με σχοινί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr