Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Εθνικός Ύμνος στο Stade de France - Το 2ο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο στήθος του Τεντόγλου - Βίντεο, φωτογραφίες

Μετά το Τόκιο χρυσός και στο Παρίσι στο μήκος ο Τεντόγλου - Την απονομή των μεταλλίων έκανε ο Σπύρος Καπράλος

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για 2η συνεχόμενη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες ανέβηκε ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο σπουδαίος Έλληνας πρωταθλητής μετά το Τόκιο το 2021 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος και στο Παρίσι το 2024 το οποίο και παρέλαβε το απόγευμα της Τετάρτης. Ο Μίλτος Τεντόγλου την Τρίτη με άλμα στα 4.80μ κέρδισε με άνεση την 1η θέση στον τελικό του μήκος και άφησε πίσω του τον Γιουέιν Πίνοκ (Τζαμάϊκα) με 8.36 και τον Ματία Φουρλάνι με 8.34.



Την απονομή των μεταλλίων έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος. 

 

Για χάρη του ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας στο Παρίσι όπως είχε ακουστεί και πριν από 3 χρόνια στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας. Ο Μίλτος Τεντόγλου στα 26 του έχει κερδίσει τα πάντα σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και φυσικά θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λος Άντζελες το 2028.



Εάν πάρει χρυσό και στο Λος Άντζελες θα ισοφαρίσει την επίδοση του σπουδαίου Πύρρου Δήμα που είχε χρυσά το 1992, το 1996 και το 2000 στην Άρση Βαρών. 

Βέβαια μεγάλος στόχος του Μίλτου Τεντόγλου είναι να "σπάσει" το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα που είναι 8.66μ και κρατάει από το 2007! 



Πάντα δίπλα στον Μίλτο Τεντόγλου όλα αυτά τα χρόνια των θριάμβων ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι στον οποίο μετά τον τελικό στο Παρίσι και ενώ είχε κερδίσει το χρυσό είπε ότι δεν είναι και τόσο ευχαριστημένος από τα άλματά του. Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παρίσι και το έβδομο συνολικά.

Η χώρα μας έχει ακόμη 5 χάλκινα μετάλλια και 1 ασημένιο.



Ειδήσεις σήμερα:

Οι φωτογραφίες που έκαψαν την Παραγουανή κολυμβήτρια - «Δεν με έδιωξαν» από το Ολυμπιακό χωριό, λέει τώρα

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χρυσό στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.48μ. - Έγραψε ιστορία με δεύτερη συνεχόμενη πρωτιά

Εκλογές ΗΠΑ - Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε πως θα δώσει συνέντευξη στον Μασκ την ερχόμενη Δευτέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr