Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ηττήθηκαν 12-9 από την Ουγγαρία και θα παίξουν για την 7η θέση τα κορίτσια του πόλο

Η Ελλάδα θα αγωνιστεί το Σάββατο με τον Καναδά

Ακόμη μία ήττα γνώρισε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Αν και ξεκίνησε καλά, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε 12-9 από την Ουγγαρία σε αγώνα κατάταξης και πλέον θα διεκδικήσει το πρωί του Σαββάτου (10/8, 10:00) την έβδομη θέση, με αντίπαλο τον Καναδά.

Σημειώνεται ότι στον πάγκο της εθνικής κάθησε ο Φώντας Λεμπέσης, καθώς τόσο η Αλεξία Καμμένου, όσο και ο άμεσος συνεργάτης της, Τάσος Πιρπιρής, αποβλήθηκαν στον προημιτελικό με την Αυστραλία.



Σε ένα ματς όπου καταλογίζονταν συνεχώς αποβολές, η εθνική ξεκίνησε με ποσοστά, μέτρια μεν (3/7), αλλά σαφώς καλύτερα από το... αποκαρδιωτικό 0/5 της Ουγγαρίας. Ετσι η ελληνική ομάδα προηγήθηκε 4-1 στα μέσα του δεύτερου οκταλέπτου, όμως οι Μαγυάρες κάποια στιγμή βρήκαν λύσεις με τη Βάλι και με σερί 3-0 ισοφάρισαν 4-4. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε ισόπαλο, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να έχει ήδη χάσει με τρεις ποινές τη Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Στην τρίτη περίοδο το ματς "άνοιξε", με το μεγάλο αστέρι της Ουγγαρίας, Ρίτα Κέστελι, να βρίσκει δύο πανομοιότυπα γκολ (με απευθείας φάουλ έξω από τα 6μ.) και να δίνει προβάδισμα 7-6 στην ομάδα της. Η εθνική είχε κάποιες καλές επιλογές στην παίκτρια παραπάνω και έμεινε ζωντανή, όμως από την τρίτη ποινή της Ελευθερίας Πλευρίτου, η Γκάρντα "έγραψε" το 8-7. Ενώ όμως υπήρχαν προϋποθέσεις για να παλέψει ως το τέλος, η ελληνική ομάδα στο τελευταίο οκτάλεπτο φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις και οι Μαγυάρες αύξησαν τη διαφορά και "καθάρισαν" το παιχνίδι.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την εθνική): 2-1, 2-3, 3-4, 2-4

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Παρκς (περιφέρεια), 1-1 Ξενάκη (π.π.), 2-1 Νίνου (περιφέρεια), 3-1 Ελευθεριάδου (π.π.), 4-1 Β. Πλευρίτου (π.π.), 4-2 Βάλι (π.π.), 4-3 Σίλαγκι (π.π.), 4-4 Βάλι (περιφέρεια), 4-5 Βάλι (περιφέρεια), 5-5 Ασημάκη (φουνταριστός), 6-5 Νίνου (π.π.), 6-6 Κέστελι (περιφέρεια), 6-7 Κέστελι (περιφέρεια), 7-7 Ελευθεριάδου (π.π.), 7-8 Γκάρντα (π.π.), 7-9 Ριμπάνσκα (π.π.), 7-10 Γκάρντα (περιφέρεια), 7-11 Κέστελι (π.π.), 8-11 Ξενάκη (φουνταριστός), 8-12 Κέστελι (πέναλτι), 9-12 Χυδηριώτη (π.π.)

Η εθνική είχε 6/13 με παίκτρια παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού.
Η Ουγγαρία είχε 5/13 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι και 6 γκολ από την περιφέρεια

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Μαργ. Πλευρίτου (1΄54΄΄ πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου), η Ελευθ. Πλευρίτου (1΄17΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου), η Χόρβατ (3΄54΄΄ πριν το τέλος του αγώνα), η Ριμπάνσκα (2΄20΄΄ πριν τη λήξη του ματς), η Μυριοκεφαλιτάκη (1΄54΄΄ πριν το τέλος του παιχνιδιού) και η Γκάρντα (19 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα).

Διαιτητές: Καμπάνιας (Ισπανία), Τσβαρτ (Ολλανδία)

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Φώντας Λεμπέσης): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 2, Ασημάκη 1, Πάτρα, Νίνου 2, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου
ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Ατίλα Μίχοκ): Μαγκιάρι, Σίλαγκι 1, Βάλι 3, Κούρουτς-Γκουρισάτι, Μαϊέ, Παρκς 1, Χόρβατ, Κέστελι 4, Λαϊμέτερ, Ριμπάνσκα 1, Φάραγκο, Γκάρντα 2, Νέσμελι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Τέιλορ Σουίφτ: Με μαχαίρια και αυτοσχέδια εκρηκτικά θα γινόταν το χτύπημα στη συναυλία στη Βιέννη

Ρωσία: Στα 10 χλμ. έχουν διεισδύσει οι Ουκρανοί στο Κουρσκ, «νόμιμη» η εισβολή, λέει η Κομισιόν

Κίσινγκερ: «Επέμβαση Βρετανών; Μα είναι ηλίθιοι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr