Ολυμπιακοί Αγώνες, Σερβία-ΗΠΑ 91-95: Πρόκριση θρίλερ στον τελικό - Δείτε βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες, Σερβία-ΗΠΑ 91-95: Πρόκριση θρίλερ στον τελικό - Δείτε βίντεο

Η συγκλονιστική Σερβία ήταν μπροστά στο σκορ σε όλο το ματς, αλλά λύγισε από την κούραση και τους απίθανους Κάρι (36 πόντοι), Εμπίντ

serbia-m2
Κρίμα κι άδικο γι' αυτήν την Σερβία που έδειξε οτι οι Αμερικανοί δεν είναι ανίκητοι και άγγιξε το θαύμα της πρόκρισης στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς ήταν μπροστά στο σκορ για 38 λεπτά, όμως στο φινάλε η κούραση λύγισε τους απίθανους Μπογκντάνοβιτς, Γιόκιτς και την παρέα τους κι ο... διαστημικός Κάρι (36 πόντοι οι 20 εκ των οποίων στο πρώτο δεκάλεπτο) με τον Εμπίντ (στο καλύτερο του ματς) να οδηγούν τις ΗΠΑ στην πρόκριση.

Οι Σέρβοι έπαιξαν το τέλειο μπάσκετ στο πρώτο εικοσάλεπτο. Και μάλιστα το κατάφεραν αυτό, βλέποντας τον Στεφ Κάρι να πετυχαίνει 17 πόντους με 5/7 τρίποντα μέσα σε ένα πεντάλεπτο. Οι Σέρβοι βρήκαν απαντήσεις με τον Μπογκντάνοβιτς και τον Αβράμοβιτς, πήραν από νωρίς το προβάδισμα με 9-13 (3') και όχι απλά δεν κοίταξαν πίσω. Αλλά μόλις ο Γιόκιτς μπήκε και εκτελεστικά στο ματς, μετά τις 5 ασίστ του, εκτόξευσαν τη διαφορά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3as5knniuzd)


Κλείσιμο
Ο Κάρι πέρασε στον πάγκο και οι Σέρβοι μετέτρεψαν το 18-18 σε 23-31 μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου. Με τους Αμερικανούς να μην καταλαβαίνουν τι τους βρήκε, αφού έμπλεξαν με τις περίεργες ζώνες του Πέσιτς. Το 0-10 σερί τους έφερε μπροστά με 25-41 (14') και μπορεί το 7/11 που μετρούσαν να έγινε 10/19, αλλά και αυτό ήταν ικανό να τους κρατήσει στο +11 (43-54) μετά το πέρας του ημιχρόνου, με τον Αβράμοβιτς «X-Factor» στις δύο πλευρές του παρκέ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3asj52oi7nt)


Με τους Σέρβους να συνεχίζουν να παίζουν μπασκετάρα και στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Αμερικανοί με τα τρίπονα των Κάρι και Χόλιντεϊ μείωσαν στους 6 (59-65, 26') αλλά με τον πρώτο να περνάει στον πάγκο, δεν υπήρχαν λύσεις. Ο Ντουράντ τα... έσπασε μέχρι εκείνο το σημείο και τα μεγάλα σουτ του Μίτσιτς που πέτυχε πέντε σερί, κράτησαν τους Βαλκάνιους, που επέστρεψαν στο +15 (61-76, 30'), με την τριποντάρα του Γκούντουριτς.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3astbag39i1)


Η κούραση ήταν λογικό να παίξει τον ρόλο της, κάτι που φάνηκε στα σουτ των Σέρβων. ΛεΜπρόν και Κάρι έχασαν κάποιες ευκαιρίες, αλλά οι Ντουράντ και Μπούκερ έβαλαν τα σουτ για να κόψουν την τιμή της διαφοράς στους 5 (73-78, 32'). Τα επιθετικά ριμπάουντ του Μιλουτίνοφ κράτησαν για λίγο ακόμα τους Σέρβους, παρά τις προσπάθειες του Εμπίντ στην απέναντι πλευρά.

Αλλά ο σέντερ των Σίξερς έκανε τρομερά πράγματα στο τέταρτο δεκάλεπτο και πήρε από το χέρι τις ΗΠΑ μέχρι το 82-84, για να ισοφαρίσει λίγο αργότερα (84-84, 36΄) ο ΛεΜπρόν. Ο Ντόμπριτς έχασε ελεύθερο τρίποντο, την ώρα που ο Κάρι ευστόχησε στην αμέσως επόμενη κατοχή για το 87-86 (37'), με τον Μίτσιτς να χάνει ένα ακόμα για να... σβήσει το όνειρο των Σέρβων. Οι Αμερικανοί... μύρισαν αίμα και ξέφυγαν με 5, χάρη στους δύο σταρ τους (ΛεΜπρόν και Κάρι). Και εκεί που πήγε το ματς δε γύριζε, από τη στιγμή που ο Ντουράντ μπήκε στην εξίσωση των μεγάλων σουτ. Παρά την προσπάθεια των Γιόκιτς και Μπογκντάνοβιτς, οι ΗΠΑ έκλεισαν θέση στον τελικό.


Τα δεκάλεπτα: 23-31, 43-54, 63-76, 95-91

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Καταλανός αστυνομικός συνελήφθη στη Βαρκελώνη ως υπόπτος ότι βοήθησε τον αυτονομιστή ηγέτη Πουτζντεμόν να διαφύγει

Συνεχίζονται οι μάχες στο Κουρσκ - Στα 10 χλμ. έχουν διεισδύσει οι Ουκρανοί, «νόμιμη» η εισβολή, λέει η Κομισιόν


Ο 19χρονος τζιχαντιστής ομολόγησε ότι το χτύπημα στη συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη θα γινόταν με μαχαίρια και αυτοσχέδια εκρηκτικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network