Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον τελικό η Ιταλία στο βόλεϊ γυναικών, 3-0 την Τουρκία

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στον τελικό η Ιταλία στο βόλεϊ γυναικών, 3-0 την Τουρκία

Η Ιταλία θα παίξει την Κυριακή με τις ΗΠΑ για το χρυσό μετάλλιο

29104318
Ο μαέστρος Χούλιο Βελάσκο οδήγησε τις γυναίκες της Ιταλίας στον πρώτο τελικό Ολυμπιακών Αγώνων της ιστορίας τους επικρατώντας με 3-0 της πρωταθλήτριας Ευρώπης Τουρκίας.

Με την Εγκόνου να κάνει τρομερό ματς, αλλά τις Φαρ, Αντρόποβα (καθάρισε το β' σετ) η Ιταλία έπαιξε πολύ καλύτερα από την Τουρκία που ως συνήθως τα περίμενε όλα από τη Βάργκας..

Ο Βελάσκο πήρε την ταυτότητα του Σανταρέλι, ο οποίος είδε την ομάδα του να προηγείται 16-14 στο α' σετ για να δεχθεί εκεί σερί 0-6 με τη Βάργκας να κάνει τρεις φορές υπέρβαση και παρόλο που πλησίασε σε 21-22 νεό σερί από λάθη έφερε το 22-25.

Στο β' σετ πάλι η Τουρκία προηγήθηκε 15-13, με την Εγκόνου να ισοφαρίζει και να αποχωρει καθώς ο Βελάκο την άφησε να κάνει δύο σερβίς και έκανε διπλή αλλαγή, με την Αντρόποβα να διλαύει μπλοκ και υποδοχή της Τουρκίας και με επιμέρους σκορ 4-12 ήρθε το 19-25..

Κλείσιμο
Οι Τουρκάλες φάνηκε να επιστρέφουν στο ματς στο γ' σετ (6-2, 13-10), αλλά στο 15-12 ο Βελάσκο ζήτησε τσάλεντζ. Η φάση ήταν πεντακάθρη και σωστά είχε δοθεί για την Τουρκία όμως η γραμματεία χρέωσε έναν επιπλέον πόντο στις Τουρκάλες (16-12) που έγινε αντιληπτό δύο φάσεις πιο μετά με τον αγώνα να διακόπτεται για ένα τρίλεπτο. Ο Αργεντινός όμως έστω και χωρίς να είναι αυτός ο στόχος του είχε κάνει το ματς άνω κάτω με την Ιταλία να πλησιάζει στο 18-17 (μπλοκ Ντανέζι) και αφού επανέφερε την Εγκόνου την είδε να ισοφαρίζει με άσο και μετά να πιάνει δουλειά η Φαρ. Στο 22-21 είχε επίθεση και δύο μπλοκ (22-24) για να τελειώσει το ματς η Σίλα...

Ειδήσεις σήμερα:

Τέιλορ Σουίφτ: Με μαχαίρια και αυτοσχέδια εκρηκτικά θα γινόταν το χτύπημα στη συναυλία στη Βιέννη

Ρωσία: Στα 10 χλμ. έχουν διεισδύσει οι Ουκρανοί στο Κουρσκ, «νόμιμη» η εισβολή, λέει η Κομισιόν

Κίσινγκερ: «Επέμβαση Βρετανών; Μα είναι ηλίθιοι»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network