Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Νόα Λάιλς πήρε χάλκινο στα 200 μέτρα έχοντας κορωνοϊό, αποχώρησε με καροτσάκι

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 40 αθλητές είχαν βρεθεί θετικοί στον COVID-19 κατά τη διάρκεια των Αγώνων

Ο Αμερικανός σπρίντερ Νόα Λάιλς βρέθηκε θετικός στο COVID-19 λίγες ημέρες πριν εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μέτρα ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Λάιλς, ο οποίος επιβεβαίωσε τα νέα στους δημοσιογράφους στη μικτή ζώνη μετά τον αγώνα, φορούσε μάσκα ενώ μιλούσε για την κατάστασή του. Αποκάλυψε ότι έλαβε θετικό αποτέλεσμα του τεστ COVID-19 τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (6/8), λίγες ημέρες πριν από τον τελικό. Ο Λάιλς κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα σε 19.70 δευτερόλεπτα, τερματίζοντας πίσω από τον Λιτσίλε Τεμπούχο από την Μποτσουάνα και τον συμπατριώτη του Αμερικανό Κένεθ Μπέντναρεκ.



Ο αντίκτυπος του COVID-19 στον Λάιλς ήταν εμφανής κατά τη διάρκεια του αγώνα. Γνωστός για τους πληθωρικούς πανηγυρισμούς του και την ενεργητική του συμπεριφορά μετά το πέρασμα της γραμμής τερματισμού, ο Λάιλς ξάπλωσε αχαρακτήριστα στην πίστα σχεδόν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Λίγο αργότερα χρειάστηκε ιατρική φροντίδα και εθεάθη να καταρρέει σε αναπηρικό καροτσάκι κατά τη διάρκεια της μετάδοσης.



Ο Λάιλς έχει ιστορικό άσθματος, το οποίο πιθανότατα επιδείνωσε τα συμπτώματά του και έκανε τον αγώνα ακόμη πιο δύσκολο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr