Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ισοπεδωτικός ο Κουρουγκλίεφ - Νίκησε σε λίγα δευτερόλεπτα και το βράδυ πάει για μετάλλιο

To βράδυ η Ελλάδα μπορεί να πανηγυρίσει ακόμα ένα μετάλλιο στο Παρίσι - Στις 21:15 (ERT Sports2) θα διεκδικήσει την διάκριση στα 86 κιλά ελευθέρας πάλης ανδρών - Δείτε βίντεο

Σαρωτικός ήταν ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ στον πρώτο αγώνα των ρεπεσάζ στην κατηγορία των 86 κιλών της ελεύθερης πάλης ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και το βράδυ θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα.

Ο αθλητής από το Νταγκεστάν που εκπροσωπεί την Ελλάδα ήταν ανήμερο θηρίο απέναντι στον Αυστραλό Τζέιντεν Λόρενς και πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 10-0 με τεχνική υπεροχή. Ολόκληρος ο αγώνας διήρκησε περίπου 1,5 λεπτό, αλλά από τη στιγμή που ο Κουρουργκλίεφ έπιασε με λαβή τον αντίπαλό του, χρειάστηκαν μόλις 37 δευτερόλεπτα για να τελειώσει η αναμέτρηση. 

Δείτε τον σύντομο αγώνα του Νταουρέν Κουρουγκλίεφ:




Μετά τον αγώνα, ο 32χρονος αθλητής της πάλης δήλωσε: «Το μυαλό μου είναι να πάρω το μετάλλιο για την Ελλάδα. Το ταπί είναι ταπί, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Δεν θα χαλαρώσουμε, μέχρι το βράδυ έχουμε χρόνο. Θα ξεκουραστώ και θα τα δώσουμε όλα στον τελευταίο αγώνα». 
 
Ετσι, θα κρατήσει δυνάμεις και για τον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου που θα γίνει είτε μετά τις 21:15. Ο αντίπαλός του θα είναι ο 27χρονος Ναζέμ Αμίνε από το Σαν Μαρίνο, ο οποίος ήταν 3ος στην κατηγορία τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, όσο και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Βελιγράδι το 2023, ενώ αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στη Βουδαπέστη το 2022.

Η μονομαχία των δύο ανδρών αναμένεται να ξεκινήσει στις 21.15 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το ERT Sports 2.

Σε περίπτωση που ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ τα καταφέρει, τότε θα χαρίσει στην Ελλάδα το 8ο μετάλλιό της στο Παρίσι, που θα αποτελέσει ισοφάριση της συγκομιδής στην Ατλάντα το 1996.


Ειδήσεις σήμερα:

Το συνεχίζει ο Τσιτσιπάς, νέα φραστική επίθεση στον πατέρα του: «Δεν είναι πολύ ευφυής» - Δείτε βίντεο

Ποιες επιπλοκές προκαλεί το τσίμπημα της καφέ αράχνης που σκότωσε τον 48χρονο στην Ηλεία - Τα συμπτώματα

Παντρεμένη καθηγήτρια συνελήφθη στην Αυστραλία γιατί έκανε σεξ με μαθητή της σε αυτοκίνητο - Θα πάω φυλακή; ρωτούσε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr