Τεμπόγκο: Έγραψε την ημερομηνία γέννησης της αδικοχαμένης μητέρας του στα παπούτσια που τον έστεψαν χρυσό Ολυμπιονίκη

Η συγκινητική χειρονομία του αθλητή από την Μποτσουάνα, λίγο αφότου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα – Η μητέρα του πέθανε στις 19 Μαΐου του 2024

Σε μια συγκλονιστική κίνηση προχώρησε ο Λετσίλε Τεμπόγκο, ο αθλητής από την Μποτσουάνα που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα, με επίδοση 19.46, που είναι και η πέμπτη καλύτερη όλων των εποχών.

Μόλις πέρασε πρώτος, αφήνοντας πίσω τους Λάιλς, Μπεντνάρεκ, Νάιτον, ο 21χρονος Ολυμπιονίκης έβγαλε τα παπούτσια με τα οποία νίκησε, που έγραφαν «23-12-1980». Πρόκειται για την ημερομηνία γέννησης της μητέρας του, που πέθανε στις 19 Μαΐου 2024, αφήνοντας συντετριμμένο τον αθλητή, που θέλησε με αυτόν τον τρόπο να την τιμήσει και να της αφιερώσει το χρυσό μετάλλιο.



Η μητέρα του απεβίωσε μετά από σύντομη περίοδο ασθένειας. Όμως ο σπρίντερ δεν ήταν μαζί της. Εκείνη την ημέρα διαγωνιζόταν στο Los Angeles Grand Prix. Μόλις πέρασε τη γραμμή τερματισμού των 100 μέτρων, έμαθε την είδηση. Παρά τη συντριβή του, βρήκε τη δύναμη να συνεχίσει την προπόνησή του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατάφερε να γίνει ο πρώτος αθλητής από την Αφρική που πήρε χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα και ο μόλις δεύτερος που κατακτά μετάλλιο σε αυτήν την κατηγορία.

Βίντεο που μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν φοιτητές του Πανεπιστημίου της Μποτσουάνα να χορεύουν και να τραγουδούν μέχρι αργά τη νύχτα, ενώ άνθρωποι σε όλη τη νότια αφρικανική χώρα δημοσίευσαν την υπερηφάνεια τους στο X και στο Facebook.



Ειδήσεις σήμερα:

Αδιανόητη τραγωδία σε αγώνα CrossFit στις ΗΠΑ: Σέρβος αθλητής πνίγηκε αβοήθητος λίγο πριν τον τερματισμό

Ποιες επιπλοκές προκαλεί το τσίμπημα της καφέ αράχνης που σκότωσε τον 48χρονο στην Ηλεία - Τα συμπτώματα

Το συνεχίζει ο Τσιτσιπάς, νέα φραστική επίθεση στον πατέρα του: «Δεν είναι πολύ ευφυής» - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr