Ολυμπιακοί Αγώνες: «Μπορεί να έδειχνα ήρεμος, αλλά μέσα μου μαίνονταν θύελλες», λέει ο ασημένιος σκοποβόλος της Τουρκίας

Ο Γιουσούφ Ντικέτς θεωρεί πως ο λόγος που έγινε viral είναι, επειδή η φωτογραφία του αντιπροωπεύει το Ολυμπιακό πνεύμα

Ο ασημένιος σκοπευτής της Τουρκίας, Γιουσούφ Ντικέτς, μπορεί να έχει γίνει viral για τον ελάχιστο εξοπλισμό που φορούσε και για την τεράστια ηρεμία του, αλλά μέσα του «μαίνονταν θύελλες».

Σε δηλώσεις του ο Ντικέτς, ο 51χρονος σκοπευτής που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο μικτό ομαδικό αγώνισμα των 10 μέτρων με αεροβόλο μαζί με την Σεβάλ Ιλαϊντά Ταρχάν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, έχοντας μόνο κανονικές ωτασπίδες και γυαλιά, ενώ παράλληλα το ένα χέρι του παρέμεινε στην τσέπη του, ανέφερε ότι παρά την ηρεμία που απέπνεε η εμφάνισή του, με΄σα του αισθανόταν ακριβώς το αντίθετο.

«Εκείνη τη στιγμή, όλοι λένε ότι φαινόμουν πολύ ήρεμος, αλλά στην πραγματικότητα, μέσα μου μαίνονταν θύελλες», είπε ο 51χρονος σε δηλώσεις που παρέχονται από το BBC Sport. «Νομίζω ότι η "πόζα" μου αντιπροσώπευε το Ολυμπιακό πνεύμα: το ευ αγωνίζεσθαι, την απλότητα, τη σαφήνεια και τη φυσικότητα. Γι' αυτό και τράβηξε τόση προσοχή», δήλωσε ο Ντικέτς.

Ο Ντικέτς ενέπνευσε με την επιλογή του να διατηρήσει τον εξοπλισμό του απλό και άλλους αθήτές, όπως ο πρωταθλητής του επί κοντώ της Σουηδίας Armand Duplantis, που απέτισε στον σκοποβόλο φόρο τιμής αφού κατέρριψε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στους Αγώνες.

Αφού εξασφάλισε το πρώτο του Ολυμπιακό μετάλλιο, ο Ντίκετς στοχεύει να κάνει το καλύτερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες και να εκθρονίσει τους Σέρβους πρωταθλητές Ζοράνα Αρούνοβιτς και Νταμίρ Μάικετς, στοχεύοντας για το χρυσό. «Έχω δανείσει (στους Σέρβους νικητές) το χρυσό μετάλλιο μόνο μέχρι το 2028».


Ειδήσεις σήμερα:

Σπάρτη: Ντοκουμέντα της φρίκης είχε σε κρυφό φάκελο στο κινητό του ο 40χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε εδώ και πέντε χρόνια την 9χρονη κόρη του

Στέφανος Τσιτσιπάς: Διέκοψε τη συνεργασία με τον πατέρα του, Απόστολο - «Όταν νιώθω ότι δεν με σέβονται, τείνω να χάνω τον έλεγχο»

Άννα Μαρία Βέλλη: Τα έβαλε με follower που τη ρώτησε αν είναι στα όρια της νευρικής ανορεξίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr