Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τι θα δούμε στην τελετή λήξης, ποιοι θα εμφανιστούν - Υπόσχονται ένα «συγκινητικό φινάλε»

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τι θα δούμε στην τελετή λήξης, ποιοι θα εμφανιστούν - Υπόσχονται ένα «συγκινητικό φινάλε»

Αποκορύφωμα το σβήσιμο της Φλόγας - Πιο σύντομη από την τελετή έναρξης, θα είναι ένα σόου διάρκειας 40 λεπτών - Μέρος της παράστασης θα πραγματοποιηθεί στον αέρα

parisi
Ο Τομ Κρουζ στην οροφή του Stade de France, οι θρύλοι της ηλεκτρονικής μουσικής Air και Phoenix στο soundtrack και μια αξέχαστη παράδοση στο Λος Άντζελες. Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού θέλουν να δημιουργήσουν ένα «κύμα της χαράς» για να κλείσουν τη διοργάνωση με στυλ στο Παρίσι την Κυριακή (11/8).

Δύο εβδομάδες μετά την πρώτη τελετή έναρξης στην ιστορία των Αγώνων εκτός σταδίου, οι προσδοκίες είναι υψηλές για την τελετή λήξης στο Stade de France, που φιλοξένησε αγωνίσματα στίβου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Τομά Ζολί είπε στους δημοσιογράφους σήμερα (9/8) ότι επιθυμία του είναι να γίνει μία πραγματική γιορτή.

Πιο σύντομη από την τελετή έναρξης, που ξεκίνησε στις 20:30 και ολοκληρώθηκε μετά τις 00:30, η τελετή λήξης θα ξεκινήσει περίπου στις 22:30 με την τελετή «επιστροφής» των αθλητών στο στάδιο και στη συνέχεια ένα σόου διάρκειας 40 λεπτών που «σκηνοθέτησε» ο Τομά Ζολί με μουσική κυρίως με τους Air και Phoenix.

Στη συνέχεια θα γίνουν ομιλίες και η παράδοση στο Λος Άντζελες, την πόλη που θα φιλοξενήσει τους επόμενους Θερινούς Αγώνες το 2028, με «έναν ύμνο που συνδέει τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Τελετών. Θα ολοκληρωθεί με ένα «συγκινητικό φινάλε» γύρω στις 00:30.

Ένα άλλο αποκορύφωμα θα είναι το σβήσιμο της Φλόγας στον Ολυμπιακό βωμό.

Στο επίκεντρο αυτής της παράστασης, ένα κομμάτι όπερας που ονομάζεται «Records» αναμειγνύει το παρελθόν και τις φουτουριστικές εικόνες.

Κλείσιμο
«Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στο γήπεδο και βρίσκω ορισμένα πλεονεκτήματα, ένα μέρος όπου μπορούμε να δουλέψουμε στο ντεκόρ, ένα μέρος που θυμίζει περισσότερο θέατρο και όπερα», είπε ο Τομά Ζολί.

«Θέλαμε να φτάσουμε ψηλά, μέχρι το διάστημα, και η ιστορία μας είναι η ιστορία ενός διαστρικού ταξιδιώτη που φτάνει στο στάδιο και θα ανακαλύψει τα απομεινάρια των Ολυμπιακών Αγώνων. Θα τα αναζωογονήσει, όπως ο Πιερ ντε Κουμπερτέν που στα τέλη του 19ου αιώνα, ήθελε να αναβιώσει τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες», εξηγεί ο σεναριογράφος Νταμιέ Γκαμπριάκ.

Αυτός ο χαρακτήρας, ο «Χρυσός Ταξιδευτής», όλος σε χρυσό και ανοιχτόχρωμο ντύσιμο από τον νεαρό Ελβετό σχεδιαστή Κέβιν Γκερμανιέρ, θα ερμηνευτεί από τον Γάλλο breakdancer Αρτούρ Καρντέ.

Περισσότεροι από εκατό ερμηνευτές, ακροβάτες, χορευτές, ερμηνευτές τσίρκου θα μεταμορφώσουν το στάδιο σε μια γιγάντια αίθουσα παραστάσεων με μία τεράστια σκηνή.

Μέρος της παράστασης θα πραγματοποιηθεί στον αέρα, με πολλά περάσματα «χωρίς δίχτυα ασφαλείας σε σημαντικό ύψος», ανέφερε ο χορογράφος Κέβιν Βιρές.

Τα κοστούμια, εξ ολοκλήρου ανακυκλωμένα από τον Κέβιν Γκερμανιέρ (εκτός από τα ρούχα των σταρ που ντύθηκαν από τον χορηγό Dior), θα είναι στην παλέτα χρυσού, μαύρου και στρας.

Υπεύθυνη για τη μουσική συνοδεία της παράστασης θα είναι η συμφωνική ορχήστρα Divertimento, με τα παιδιά της σχολής master του Fontainebleau.

Και μετά από αυτά η παρουσία του Λος Άντζελες. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο πρωταγωνιστής του «Mission: Impossible» (επικίνδυνη αποστολή) Τομ Κρουζ θα μπορούσε να κάνει ένα ακροβατικό για το κοινό στο Stade de France και να εξασφαλίσει το πέρασμα της Ολυμπιακής σημαίας μεταξύ Παρισιού και Ηνωμένων Πολιτειών, με βίντεο που έχουν γυριστεί και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Αναφέρθηκαν επίσης τα ονόματα του ράπερ Σνουπ Ντογκ, συμβούλου του αμερικανικού καναλιού NBC, καθώς και του ροκ συγκροτήματος Red Hot Chili Peppers και της τραγουδίστριας Μπίλι Άιλις.
Κάποιοι εξακολουθούν να ονειρεύονται μια παράσταση της Μπιγιονσέ, ένθερμου υποστηρικτή της Team USA στα δικά της social media.

H τελετή έναρξης είναι περισσότερο η φαντασία μιας χώρας που παρουσιάζουμε. Αυτή της λήξης είναι μια υπενθύμιση των αξιών του Ολυμπισμού γενικά μοιρασιά, οικουμενικότητα αλλά και η ευθραυστότητα του κόσμου», τόνισε ο διευθυντής των τελετών έναρξης και λήξης Τιερί Ρεμπούλ στο AFP.

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός από ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο υπεύθυνος ασφαλείας της Χαμάς

Ισραήλ: Βίντεο πιστοποιεί τον ομαδικό βιασμό Παλαιστίνιου κρατουμένου από Ισραηλινούς στρατιώτες - Έντονες αντιδράσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Μπορεί να έδειχνα ήρεμος, αλλά μέσα μου μαίνονταν θύελλες», λέει ο ασημένιος σκοποβόλος της Τουρκίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ