Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην 13η θέση στην καλλιτεχνική κολύμβηση οι Πλατανιώτη - Μαλκογεώργου - Βίντεο

Οι Ελληνίδες θα προσπαθήσουν το Σάββατο να βελτιώσουν τη θέση τους στο ελεύθερο πρόγραμμα του τελικού

Το ρίσκο που πήρε το ελληνικό ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, στο τεχνικό πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων "Παρίσι 2024", δεν απέδωσε.

Οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου δήλωσαν τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας (43.200) από τα 17 ζευγάρια που συμμετείχαν, αλλά δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν σωστά την πιο δύσκολη άσκηση (με συντελεστή 14.300), με αποτέλεσμα να απομειωθεί σημαντικά ο βαθμός δυσκολίας του προγράμματός τους, στο 29.400.





Κατόπιν αυτού, το ελληνικό δίδυμο περιορίστηκε στην 13η θέση του τεχνικού προγράμματος με 210.9384 βαθμούς και αύριο (10/8, 20:30) θα προσπαθήσει στο ελεύθερο πρόγραμμα να βελτιώσει την κατάταξή του, χωρίς όμως να έχει πια ελπίδες για την υπέρβαση που θα έβαζε τις δύο αθλήτριες στη διεκδίκηση των μεταλλίων.

Οι Κινέζες Λιουγί Γουάνγκ και Τσιανγί Γουάνγκ είναι αυτές που πήραν το προβάδισμα για το χρυσό μετάλλιο, συγκεντρώνοντας 276.7867 βαθμούς στο τεχνικό πρόγραμμα. Ακολουθούν οι Ελληνίδες Αννα-Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή, οι οποίες εκπροσωπούν την Αυστρία, και βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 267.2533 βαθμούς, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται επίσης οι αδελφές Ντε Μπράουβερ από την Ολλανδία (264.7066), οι Σόρτμαν και Θορπ από τη Μεγάλη Βρετανία (264.0282), οι αδελφές Αλεξίιβα από την Ουκρανία (260.4600), οι Χίγκα και Σάτο από την Ιαπωνία (257.3533) και οι Οζόγκινα και Τίο Κάσας από την Ισπανία (254.0816), με τα μετάλλια να είναι ανοιχτά και να κρίνονται στο ελεύθερο πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι, από τα 18 ζευγάρια που επρόκειτο να συμμετάσχουν, αγωνίστηκαν τα 17, αφού η Ιταλία αναγκάστηκε να αποσυρθεί, λόγω ασθένειας της Λίντα Τσερούτι.

Πλατανιώτη: «Θα δούμε την πρώτη άσκηση, έτσι ώστε να κάνουμε ένσταση αν χρειαστεί»

Μετά την προσπάθεια τους τα κορίτσια μίλησαν στην ΕΡΤ.

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη σημείωσε: «Η αλήθεια είναι ότι πηγαίναμε για πολύ ψηλά, αλλά στην πρώτη άσκηση, πήγα να μπερδευτώ εγώ για να είμαι ειλικρινής και δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε. Έχουμε πάλι base mark, θα το κοιτάξουμε. Οπότε αυτό μας πήγε αυτομάτως στην 8η θέση αυτή τη στιγμή. Αλλιώς θα ήμασταν μπορεί και πρώτες δεν ξέρω. Προς το παρόν θέλω λίγο να πάμε να τσεκάρουμε αυτό που έγινε στην πρώτη άσκηση για να δούμε αν ήταν ή όχι base mark, έτσι ώστε να κάνουμε ένσταση αν χρειαστεί. Δεν θέλω να πω κάτι για αύριο. Θα είμαστε συγκεντρωμένες, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο στόχος μας εδώ πέρα είναι το μετάλλιο. Αυτή τη στιγμή βέβαια με το basemark εάν μείνει, τα πράγματα δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν».

Η Σοφία Μαλκογεώργου τόνισε: «Είχαμε τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας. Αυτός ήταν ο στόχος μας εξ αρχής, να έρθουμε εδώ και να διεκδικήσουμε κάτι πολύ μεγάλο, για αυτό είχαμε και με διαφορά την πιο δύσκολη χορογραφία. Τώρα έχουμε και το πρόγραμμα αύριο, θα δούμε και σήμερα τι έχει γίνει με το λάθος αυτό και προχωράμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Αδιανόητη τραγωδία σε αγώνα CrossFit στις ΗΠΑ: Σέρβος αθλητής πνίγηκε αβοήθητος λίγο πριν τον τερματισμό

Ποιες επιπλοκές προκαλεί το τσίμπημα της καφέ αράχνης που σκότωσε τον 48χρονο στην Ηλεία - Τα συμπτώματα

Το συνεχίζει ο Τσιτσιπάς, νέα φραστική επίθεση στον πατέρα του: «Δεν είναι πολύ ευφυής» - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr