Ολυμπιακοί Αγώνες: Το 8ο μετάλλιο της Ελλάδας και ο απολογισμός της 14ης ημέρας στο Παρίσι

Ο Κουργκλίεφ κατέκτησε το χάλκινο στην πάλη, νίκη για την Εθνική πόλο ανδρών και τώρα στόχος η 5άδα, στην 8η θέση ανέβηκαν Πλατανίωτη και Μαλκογεώργου

Δύο ημέρες απέμειναν για το φινάλε των Ολυμπιακών Αγώνων και στην 14η ημέρα στο Παρίσι ήρθε το 8ο μετάλλιο για την Ελλάδα με τον Νταουρέν Κουργκλίεφ στα 86 κιλά της πάλης.



Η Εθνική πόλο ανδρών ξεπέρασε την απογοήτευση της για την ήττα στον προημιτελικό και νίκησε άνετα την Αυστραλία διεκδικώντας κόντρα στην Ισπανία την 5η θέση, ενώ στην καλλιτεχνική κολύμβηση η ελληνική ένσταση έγινε δεκτή και οι Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου από την 13η θέση ανέβηκαν στην 8η. Στην 10η θέση στη μαραθώνια κολύμβηση στον Σηκουάνα τερμάτισε ο Κυνηγάκης, δεν τα κατάφερε ο Κουγιουμτσίδης στα 74 κιλά στην ελευθέρα πάλη.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Στη δέκατη θέση του αγώνα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, τερμάτισε ο Αλκης Κυνηγάκης. Ο Έλληνας πρωταθλητής συμμετείχε στο προπορευόμενο γκρουπ μέχρι περίπου τα μισά της κούρσας, αλλά στη συνέχεια έμεινε λίγο πιο πίσω και δεν κατάφερε να μπει στη διεκδίκηση των μεταλλίων.



ΠΑΛΗ
Δεν τα κατάφερε ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης στον πρώτο του αγώνα της κατηγορίας 74 κιλών στην ελευθέρα πάλη. Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε με 8-2 από τον Βίκτορ Ρασάντιν από το Τατζικιστάν, στη φάση των «16» και ήλπιζε σε μία δεύτερη ευκαιρία στα ρεπεσάζ, εφόσον ο αντίπαλος του έφτανε μέχρι τον τελικό.



Ωστόσο ο Βίκτορ Ρασάντιν ηττήθηκε με 8-2 απ’ τον Ουζμπέκο Ραζαμπέκ Τζαμάλοφ, στον πρώτο ημιτελικό και είδε το όνειρο του μεταλλίου να… σβήνει.



Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ στην σειρά των ρεπεσάζ στην κατηγορία των 86 κιλών ελευθέρας. Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με χαρακτηριστική ευκολία του Αυστραλού Τζέιντεν Αλεξάντερ Λόρενς με 10-0 και πήρε το εισιτήριο για την διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου κόντρα στον Μάιλς Ναζέμ Αμινέ από το Σαν Μαρίνο.



Στη «μάχη» για το μετάλλιο ο Κουρουγκλίεφ νίκησε τον αντίπαλο του με 5-4 και χάρισε στην Ελλάδα το 8ο μετάλλιό της κι 6ο χάλκινου χρώματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.



ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΔΡΩΝ
Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών κατόρθωσε να αφήσει πίσω της τη σοκαριστική ήττα από τη Σερβία, στα προημιτελικά, και να νικήσει μετά από καλή εμφάνιση την Αυστραλία με 15-9, εξασφαλίζοντας ένα πλασάρισμα στην εξάδα του τουρνουά. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει την πέμπτη θέση της κατάταξης το πρωί της Κυριακής (11/8, 10:00), με αντίπαλο την -εξίσου απογοητευμένη από τον αποκλεισμό της- Ισπανία.



ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Στην 8η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, μετά την ολοκλήρωση του Τεχνικού προγράμματος του Ντουέτου της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, βρίσκονται οι Ελληνίδες εκπρόσωποι Ευαγγελία Πλατανιώτη / Σοφία Μαλκογεώργου, με 250,4584 βαθμούς. το ελληνικό δίδυμο εκτέλεσε το πρόγραμμά του, με θέμα χορογραφίας “Χαρταετοί”, σε μουσική από το κομμάτι “Χαρταετοί και Χασαποσέρβικος” του Μίκη Θεοδωράκη, το βράδυ της Παρασκευής (9/8) και αρχικά βαθμολογήθηκαν με 210,9384 βαθμούς, καθώς τους καταλογίστηκε κι ένας βαθμός βάσης (ποινή), που τις έφερναν 13ες. Αμέσως θεωρήθηκε άδικη η βαθμολογία και κατατέθηκε ένσταση από την ελληνική πλευρά. Η ένσταση έγινε δεκτή, λίγο αργότερα και αφού είχε ολοκληρωθεί το αγώνισμα. Έτσι το ελληνικό Ντουέτο δικαιώθηκε πανηγυρικά, έλαβε νέα πολύ υψηλότερη βαθμολογία 250,4584 β. και ανέβηκε στην 8η θέση. Σήμερα (10/8, 20:30) θα αγωνιστούν στο ελεύθερο ντουέτο και από το άθροισμα των δύο θα προκύψει το τελικό αποτέλεσμα.




Αναλυτικά οι ελληνικές παρουσίες τη 14η ημέρα:

Παρασκευή 9 Αυγούστου
Μαραθώνια κολύμβηση – Σηκουάνας
10χλμ ανδρών – Άλκης Κυνηγάκης - 10η θέση

Πάλη – Σαμπ ντε Μαρς Αρένα
ρεπεσάζ 86κ ελευθέρας ανδρών: Νταουρέν Κουρουγκλίεφ (ΕΛΛΑΔΑ) / Τζέιντεν Λόρενς (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ) - Προκρίθηκε

τελικός ρεπεσάζ 86κ ελευθέρας ανδρών: Νταουρέν Κουρουγκλίεφ (ΕΛΛΑΔΑ)- Μάιλς Ναζέμ Αμινέ (ΣΑΝ ΜΑΡΙΝΟ) - Χάλκινο μετάλλιο

πρώτος γύρος 74κ ελευθέρας ανδρών Γιώργος Κουγιουμτζίδης (ΕΛΛΑΔΑ) / Βίκτορ Ρασάντιν (ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ) - Ηττήθηκε με 8-2

Υδατοσφαίρiση – Λα Ντεφένς Αρένα
Αγώνας για τις θέσεις 5-8, Ελλάδα – Αυστραλία 15-9

Καλλιτεχνική κολύμβηση – Κέντρο υγρού στίβου
τεχνικό ντουέτο, Ευαγγελία Πλατανιώτη - Σοφία Μαλκογεώργου - 8η θέση




Ειδήσεις σήμερα:

Βραζιλία: Τα τελευταία δραματικά 60 δευτερόλεπτα του μοιραίου αεροσκάφους με τους 62 νεκρούς - Συγκλονιστικά βίντεο από την πτώση

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χάλκινος» ο Κουρουγκλίεφ, νίκησε στον τελικό του ρεπεσάζ με 5-4 τον Αμινέ

ΕΦΚΑ: Καρέ καρέ η σύλληψη της υπάλληλου τη στιγμή που χρηματίζεται - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr