Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Στην 9η θέση στον ακοντισμό η Τζένγκο

Η Ελίνα είχε καλύτερη βολή στα 61.85μ και λύγισε... ψυχολογικά μετά την 2η βολή που ήταν άκυρη 

Η Ελίνα Τζένγκο κατέλαβε την 9η θέση στον τελικό του ακοντισμού στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με βολή στα 61.85 μέτρα.

Η νεαρή αθλήτρια στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες κατάφερε να πετύχει τον αρχικό της στόχο, που ήταν η πρόκριση στον τελικό, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρεθεί στην πρώτη οχτάδα ώστε να εκτελέσει όλες τις βολές και να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω.





Σε κάθε περίπτωση η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαριώβ ήταν για μία ακόμη φορά παρούσα σε μια μεγάλη διοργάνωση, ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου.

Η αθλήτρια μετά το 61.85 μ. στην πρώτη προσπάθεια, ήταν άκυρη στη δεύτερη βολή και σημείωσε 57.90 μ. στην τρίτη. Η αθλήτρια έχασε τρεις θέσεις στη διάρκεια των τρίτων προσπαθειών, καθώς αθλήτριες που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν από πίσω της κατάφεραν να βρουν μεγάλες βολές.

Η Τζένγκο στον προκριματικό σημείωσε 63.22 μ. και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ. Η 21χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2022 και έκτη πριν λίγες εβδομάδες στη Ρώμη, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της μετά την ολοκλήρωση των προσπαθειών της, καθώς περίμενε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ωστόσο είναι μία από τις ανερχόμενες αθλήτριες στο αγώνισμα, που τα επόμενα χρόνια θα διεκδικούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ειδήσεις σήμερα:

Ελαφρύνσεις 880 εκατ. ευρώ αναμένονται στον νέο προϋπολογισμό - Ποιοι ωφελούνται

Όταν η μητέρα Τσιτσιπά του ζήτησε τον λόγο σε συνέντευξη Τύπου επειδή είπε ότι θα ήθελε οι γονείς του να μην τον πιέζουν τόσο

Ίσως τελευταία ζαριά για την Ουκρανία η επίθεση στο Κουρσκ - Τα γερμανικά όπλα και οι εκκλήσεις βοήθειας στον Πούτιν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr