Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Κάρι «έβαλε για ύπνο» τη Γαλλία στον τελικό - Η επική φωτογραφία με τον Γουεμπανιάμα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Κάρι «έβαλε για ύπνο» τη Γαλλία στον τελικό - Η επική φωτογραφία με τον Γουεμπανιάμα

Μετά τους 36 πόντους στον ημιτελικό, ο Κάρι χτύπησε ξανά με 8 τρίποντα και 24 πόντους στη νίκη των ΗΠΑ με 98-87 επί της Γαλλίας

kari-usa
Μπορεί να μην βγήκε MVP του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, καθώς ο τίτλος αυτός πήγε στον Λεμπρόν Τζέιμς, ωστόσο ο Στεφ Κάρι ήταν αυτός που «υπέγραψε» το χρυσό μετάλλιο για τις ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Ο γκαρντ των Γουόριορς ήταν απολαυστικός τόσο στη νίκη θρίλερ στον ημιτελικό με τη Σερβία όσο και στον μεγάλο τελικό με τη Γαλλία δίνοντας δύο μοναδικές παραστάσεις.

Στον νικηφόρο για τις ΗΠΑ τελικό με 98-87 επί της διοργανώτριας Γαλλίας ο Στεφ Κάρι πέτυχε 24 πόντους, όλους με τρίποντα 8/12.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3cjwib7q9fl)


Ο ίδιος είχε φροντίσει να δείξει τις προθέσεις του και στον ημιτελικό όταν πέτυχε 36 πόντους για να οδηγήσει τις ΗΠΑ να αποκλείσουν την Σερβία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3aucra2x209)


Μετά, δε, τα κρίσιμα τρίποντα που έβαλε στον τελικό έκανε και την χαρακτηριστική κίνηση ότι «έβαλε για ύπνο» τους Γάλλους.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3cj956agqjd)


Τον Στεφ Κάρι έχει για πρωταγωνιστή και μια από τις φωτογραφίες που θα μείνουν στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων με τον γκαρντ των ΗΠΑ να σουτάρει μπροστά στον Βίκτορ Γουεμπανιάμα της Γαλλίας καθώς απεικονίζουν τη νίκη του «Δαβίδ» (λόγω ύψους) έναντι του «Γολιάθ».



Αντίθετα, πάντως, με τον Στεφ Κάρι, αυτός που αποδοκιμάστηκε κατά την απονομή ήταν ο Τζόελ Εμπιντ με τους συμπαίκτες του να τον στηρίζουν και τον ίδιο να κάνει μια χαρακτηριστική κίνηση από το WWE σε στυλ «δεν με νοιάζει ό,τι και να λέτε».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3cktdewxjgh)

ΗΠΑ - Γαλλία: Ο αγώνας

Με την αύρα του κοινού και τον Γουεμπανιάμα να κάνει δυναμικό μπάσιμο, η Γαλλία έδειξε στο πρώτο πεντάλεπτο πως θα παίξει στα ίσια τον τελικό. Οι 7 πόντοι του σταρ των Σπερς βοήθησαν για το 11-10 (6'), αλλά η απουσία του μακρινού σουτ, στέρησε από τους «μπλε» την επαφή με το σκορ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3chrlqqg59l)


Ο Έντουαρντς έφερε σκορ από τον πάγκο, με τις ΗΠΑ να προσπερνούν 15-22 (11') και το τελευταίο ξέσπασμα των γηπεδούχων να φέρνει το 25-24 (13'). Από εκεί και έπειτα, ούτε η παρουσία του Γουεμπανιάμα μπορούσε να βοηθούσε τους Γάλλους. Ο Κάρι πέτυχε το πρώτο του τρίποντο για το 27-32 (15') και με τον ΛεΜπρόν να είναι οδοστρωτήρας, οι ΗΠΑ καθιέρωσαν διψήφιες διαφορές.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3ci42iqg9jl)


Οι «μπλε» σούταραν μόλις 3/16 τρίποντα και κατάφεραν με τον Γιαμπουσέλε να μειώσουν σε 41-49 πριν το ημίχρονο. Και όπως ήταν λογικό, χωρίς το μακρινό σουτ, ήταν αδύνατο να μιμηθούν τους Σέρβους. Το μοτίβο δεν άλλαξε, μιας και οι Γάλλοι προσπαθούσαν με άξονες τους Γουεμπανιάμα και Γιαμπουσέλε, αλλά δεν μπορούσαν να ρίξουν κάτω από τους 9 την τιμή της διαφοράς.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d3ci94mjfby1)


Μέχρι να βάλει μερικά σουτ ο Φουρνιέ, καθώς οι Γάλλοι χρειαζόταν έναν ηγέτη στην περίμετρο να... τραβήξει το κάρο. Ο Ντε Κολό έκοψε την τιμή στους 6 (66-72) με το φινάλε της 3ης περιόδου.

Και δυστυχώς για τους Γάλλους, η Team USA είχε απάντηση κάθε φορά που ένιωθε την... ανάσα τους. Μέχρι ένα σημείο όμως. Ο Ντουράντ πέτυχε ένα σουτ στο μηδέν για το 68-77 (33') αλλά ο Λεσόρ άλλαξε τα δεδομένα, αφού πήρε μπάλες και έδωσε... ζωή στη Γαλλία. Με δύο κατοχές στο τρανζίσιον να ζωντανεύουν τα όνειρα, αλλά στο 79-82 ήταν η ώρα του Στεφ Κάρι. Ένα ακόμα τρίποντο έφερε ξανά την τάξη, για να ακολουθήσουν και άλλα τρία που έβαλαν... για ύπνο τους Γάλλους. Ο Γουεμπανιάμα σκόραρε για το 87-93, αλλά τα 54'' δεν αρκούσαν.


Τα δεκάλεπτα: 15-20, 41-49, 66-72, 87-98

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ πήραν το χρυσό μετά από φοβερό τελικό, επικρατώντας 98-87 της Γαλλίας

Δύσκολες ώρες για τον Αιμίλιο Χειλάκη, ακύρωσε παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί

Τουλάχιστον 13 τραυματίες από πυραυλική επίθεση των Ουκρανών στο Κουρσκ - Πάνω από 76.000 Ρώσοι έχουν εκκενώσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network