Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Ελλάδα επιστρέφει με 8 μετάλλια από το Παρίσι

Η χώρα μας κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, ένα ασημένιο και έξι χάλκινα

ellada_metallia_xr
Σε λίγες ώρες οι 33οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι περνούν στην ιστορία καθώς η Τελετή Λήξης θα ξεκινήσει στις 22.00 ώρας Ελλάδος και θα διεξαχθεί στο Stade de France. Οι αθλητές της χώρας μας κατάφεραν να επιστρέψουν με 8 μετάλλια στις αποσκευές τους. Τα ελληνικά χρώματα ολοκλήρωσαν την εκπροσώπησή τους στο Παρίσι με την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών, η οποία έφυγε με το κεφάλι ψηλά κατακτώντας την 5η θέση νικώντας την Ισπανία με 15-13. Αναλυτικά η χώρα μας κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο, ένα ασημένιο και έξι χάλκινα.

Τα ελληνικά μετάλλια στο Παρίσι

ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ – ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ
Ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με άλμα στα 8.48. Ο 26χρονος - δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης - είναι ο μοναδικός αθλητής μετά τον Καρλ Λιούις που υπερασπίζεται το χρυσό του μετάλλιο και μόλις ο 11ος άλτης όλων των εποχών με δύο και περισσότερα μετάλλια στην κατοχή του, σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε αντίθεση με το 2021 στο άδειο ολυμπιακό στάδιο του Τόκιο, ανταμείφθηκε από το παρατεταμένο χειροκρότημα του κόσμου στο κατάμεστο Stade de France.

Δείτε τη «χρυσή» προσπάθεια του Μίλτου Τεντόγλου και την απονομή του
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3aovxis9xt5)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d39tv6mod9dt)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ – ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΣΤΟ ΥΠΤΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 200μ. ύπτιο στην κολύμβηση. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία, καθώς αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στην κολύμβηση από το 1896. Ο 27χρονος αθλητής έκανε μια ανεπανάληπτη κούρσα στον τελικό των 200μ. ύπτιο και πήρε το ασημένιο μετάλλιο σε 1.54.82, ένα πανελλήνιο ρεκόρ με το οποίο έγραψε ιστορία.

Δείτε την προσπάθεια του Απόστολου Χρήστου και την απονομή του
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d358eazj3oq1)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d34u731tt741)

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ – ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΣΤΟΥΣ ΚΡΙΚΟΥΣ
Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το τρίτο του μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Με βαθμολογία 15.100 ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου όπως και στο Τόκιο και έγινε ο πρώτος αθλητής της ενόργανης ανδρών με τρία μετάλλια σε ένα από τα έξι αγωνίσματα. Ο 31ρονης γυμναστής έδωσε και την ψυχή του σε αυτόν τον τελικό καθώς η άσκησή του είχε ελάχιστα λάθη, πιθανότατα έχασε εκατοστά στις μεταβάσεις από άσκηση σε άσκηση. Ο Πετρούνιας χάρισε, όπως του έχει ζητήσει ο προπονητής του, Δημήτρης Ράφτης, 10 ακίνητες φωτογραφίες, όμως το πρόγραμμά του είχε συντελεστή δυσκολίας 6,30 και έτσι έμεινε πίσω από τους δύο Κινέζους, οι οποίοι είχαν ξεκινήσει τις ασκήσεις τους πρώτοι, έπειτα από κλήρωση, βάζοντας επιπλέον πίεση στον ΈΛληνα ολυμπιονίκη.

Δείτε την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια και την απονομή του
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d37518x6jghd)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3766vw9u3pl)

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΑΛΗΣ – ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΣΤΟΝ ΣΤΙΒΟ
Ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5.90μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος επί κοντώ. Ο 24χρονος πέρασε με την πρώτη και με άνεση τα 5.50μ., 5.70μ., 5.80μ., 5.85μ., 5.90μ. Δοκίμασε στα 5,95μ, αλλά σε μια μνημειώδη κίνηση τακτικής, άφησε το ύψος, ρίχνοντας το «μπαλάκι» στους 4 βασικούς αντιπάλους του για το χάλκινο. Απέτυχαν όλοι κι έτσι ο «Μανόλο» εξασφάλισε την τρίτη θέση, αφού μπροστά του βρίσκονταν ήδη ο ανίκητος Ντουπλάντις και ο Κέντρικς.

Δείτε την προσπάθεια του Εμμανουήλ Καραλή και την απονομή του
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3876sm1wuc9)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d39lmbzikrmp)

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΕΛΙΔΗΣ – ΧΑΛΚΙΚΟ ΣΤΟ ΤΖΟΥΝΤΟ (90 κιλά)
Ο 28χρονος Θοδωρής Τσελίδης πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις στην κατηγορία των 90 κιλών και έφτασε στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, τρίτου στην ιστορία της χώρας μας στο τζούντο από την εποχή του σπουδαίου Ηλία Ηλιάδη.

Δείτε την προσπάθεια του Θεόδωρου Τσελίδη 
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d33uo9oxqvz5)

ΝΤΑΟΥΡΕΝ ΚΟΥΡΟΥΓΚΛΙΕΦ – ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΛΗ (86 κιλά)
Ο Νταουρέν Κουρουγκλίεφ κατέκτησε στο χάλκινο μετάλλιο νίκησε με σκορ 5-4 τον Άμινε Μίλες. Ο εκπρόσωπος της χώρας μας, με έναν εξαιρετικό αγώνα κατάφερε να επικρατήσει του αντιπάλου του, από το Σαν Μαρίνο στον ημιτελικό των 86 κιλών ελευθέρας πάλης ανδρών, κατακτώντας το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο συγκεκριμένο άθλημα, μετά την Ολυμπιάδα της Αθήνας.

Δείτε την προσπάθεια του Νταουρέν Κουρουγκλίεφ και την απονομή του
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3bvyiupu295)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d3celyqtrggp)

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / ΓΚΑΪΔΑΤΖΗΣ – ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ (ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΕΛΑΦΡΩΝ ΒΑΡΩΝ)

Στην πρώτη συμμετοχή τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής πανηγύρισαν μετάλλιο, κατακτώντας το χάλκινο στο σκιφ ελαφρών βαρών. Μάλιστα, οι δύο Έλληνες Ολυμπιονίκες διεκδίκησαν ως το τέλος τη δεύτερη θέση στο βάθρο, την οποία έχασαν για εκατοστά του δευτερολέπτου.

Δείτε την προσπάθεια των Παπακωνσταντίνου - Γκαϊδατζή και την απονομή τους
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d35cj7ukjpux)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d35dk9769p3d)

ΦΙΤΣΙΟΥ / ΚΟΝΤΟΥ - ΧΑΛΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ (ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ ΕΛΑΦΡΩΝ ΒΑΡΩΝ)
Απίθανες οι Μιλένα Κοντού και Ζωή Φίτσιου στον τελικό διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, πραγματοποίησαν φανταστική εμφάνιση και με επική αντεπίθεση στα τελευταία 500 μέτρα κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο.

Σε εκείνο το σημείο οι Ελληνίδες κωπηλάτριες έκαναν μυθική αντεπίθεση για να ανέβουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου με χρόνο 6:49.28, πίσω από τις Βρετανίδες Έμιλι Κρεγκ και Ίμοτζεν Γρκαντ και τις Ρουμάνες Τζιανίνα φαν Χρόνινγκεν και Ιονέλα Κόζμιουκ.

Δείτε την προσπάθεια των Φίτσιου - Κοντού και την απονομή τους
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d35czkcaeh55)

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d35e6jkjbfrt)


Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Sky News: Γιατί η Ουκρανία αποφάσισε να εισβάλλει στη Ρωσία - Οι τρεις θεωρίες

Βίντεο: Οι Σέρβοι πήγαν... τύφλα στο μεθύσι στην απονομή του μπάσκετ - Ο Γιόκιτς έπινε μπύρες ημίγυμνος

Ο πατέρας που βίαζε την 9χρονη κόρη του στην Σπάρτη είχε ανεβάσει βίντεο που έλεγε «αν ήμουν ο διάβολος τα πρώτα μου θύματα θα ήταν τα παιδιά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network