Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χαμός στο Πακιστάν στην υποδοχή του χρυσού Ολυμπιονίκη, Αρσάντ Ναντίμ - Βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χαμός στο Πακιστάν στην υποδοχή του χρυσού Ολυμπιονίκη, Αρσάντ Ναντίμ - Βίντεο

Ο Πακιστανός κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες

pakistan
Υποδοχή «ήρωα» επεφύλαξαν χιλιάδες συμπατριώτες του, στον Αρσάντ Ναντίμ, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό κι έγινε ο πρώτος Πακιστανός Ολυμπιονίκης στα χρονικά.

Ο Ναντίμ έφθασε στην Λαχόρη, όπου έγινε δεκτός με επευφημίες από το συγκεντρωμένο πλήθος και «αψίδες ύδατος», ενώ συναντήθηκε με την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του, ο οποίος τού τοποθέτησε μια γιρλάντα στο λαιμό, την ώρα που γνώριζε την αποθέωση από χιλιάδες άτομα, που φώναζαν: «Ζήτω ο Αρσάντ Νασίμ, ζήτω το Πακιστάν»!


Κλείσιμο

Ο 27χρονος Ολυμπιονίκης, πατέρας δύο παιδιών, επικράτησε του Ινδού «γείτονα», Νεεράτζ Τσόπρα, ο οποίος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (2021) κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, καθώς έστειλε το ακόντιο του στα 92 μέτρα και 97 εκατοστά, επίδοση που είναι Ολυμπιακό ρεκόρ και η έκτη καλύτερη όλτων των εποχών.

Ο Ναντίμ γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα σπίτι από τούβλα φτιγμένα από λάσπη, σε μια φτωχή γειτονιά της αγροτικής πόλης, Πουντζάμπ, ενώ όταν ήταν νεαρός, έκανε προπονήσεις στα χωράφια με αυτοσχέδια ακόντια.

Ο Μοχάμαντ Φαρούκ ταξίδεψε πολλές ώρες από την πόλη Σαργκόντα για να συμμετάσχει στους εορτασμούς υποδοχής του Ναντίμ:

«Ηλθα εδώ για να καλωσορίσω τον ήρωά μας. Το Πακιστάν κέρδισε αυτή την ευτυχισμένη στιγμή μετά από 40 χρόνια. Είναι διπλή γιορτή μαζί με την 14η Αυγούστου», αναφερόμενος στους εορτασμούς για την ημέρα της ανεξαρτησίας του Πακιστάν, που θα γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο πρόεδρος της χώρας, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, ανακοίνωσε εχθές (10/8) ότι α απονεμηθεί στον Ναντίμ το δεύτερο υψηλότερο πολιτικό βραβείο του Πακιστάν, το Hilal-i-Imtiaz, για το επίτευγμά του.

«Είμαι ευγνώμων στον παντοδύναμο Θεό. Ευχαριστώ τους γονείς μου και το πακιστανικό έθνος. Υπάρχει πολλή σκληρή δουλειά από εμένα και τον προπονητή μου Σάλμαν Μπατ πίσω από αυτό», σχολίασε εμφανώς συγκινημένος ο Ναντίμ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

Ειδήσεις σήμερα:

Διεθνής κατακραυγή για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό του Ισραήλ σε σχολείο στη Γάζα - «Αφόρητος ο αριθμός των θυμάτων»

Σορός άνδρα εντοπίστηκε κατά την κατάσβεση φωτιάς σε ΙΧ στον Προφήτη Ηλία Αργολίδας

«Δεν υπάρχει αρπαγή - Ο πατέρας προσπαθεί να τα αποσπάσει βίαια» λέει ο αδερφός της μητέρας των δύο παιδιών στη Ρόδο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network