ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Ολυμπιακοί Αγώνες: Χωρίς το breakdance οι αγώνες στο Λος Άντζελες - Τα 5 νέα αθλήματα που φέρνουν οι Αμερικανοί

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χωρίς το breakdance οι αγώνες στο Λος Άντζελες - Τα 5 νέα αθλήματα που φέρνουν οι Αμερικανοί

Στις ΗΠΑ θα παρουσιαστεί το κρίκετ για πρώτη φορά μετά από 128 χρόνια απουσίας - Επιστρέφουν μπέιζμπολ, σόφτμπολ και λακρός - Πρεμιέρα για flag football

softball
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 στο Παρίσι ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 11 Αυγούστου, αλλά ήδη οι φίλαθλοι προσβλέπουν στο 2028 και το Λος Άντζελες που θα φιλοξενήσει την 34η Ολυμπιάδα, 44 χρόνια αφότου η πόλη της Καλιφόρνια φιλοξένησε τους Αγώνες του 1984.

Όλα τα «παραδοσιακά» ολυμπιακά αγωνίσματα έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένης της γυμναστικής, της κολύμβησης και του στίβου. Ωστόσο, θα υπάρχει ένα άθλημα που δεν θα παρουσιαστεί στο Λος Άντζελες, παρά το γεγονός ότι έκανε το Ολυμπιακό του ντεμπούτο μόλις αυτό το καλοκαίρι στο Παρίσι. Ο λόγος για το breakdance που δεν έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των Αγώνων του 2028, μια απόφαση που ελήφθη πριν από την έναρξη των Αγώνων στη Γαλλία.

Το breakdance έκανε ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς Αγώνες την Παρασκευή 9 Αυγούστου, με τις γυναίκες και ακολούθησε το αγώνισμα των ανδρών το Σάββατο. Η Ιαπωνία πήρε το χρυσό στο αγώνισμα των κοριτσιών, ενώ ο Καναδάς βγήκε πρώτος στο αγώνισμα των αγοριών.

Phil Wizard becomes the first B-Boy to win an Olympic gold medal | Paris 2024 highlights
Κλείσιμο


Ο διαγωνισμός προκάλεσε ωστόσο κριτική από ορισμένους θεατές, κυρίως λόγω της επίδοσης της Αυστραλέζας διαγωνιζόμενης Rachael Gunn, γνωστής ως Raygun. Η 36χρονη αναγκάστηκε να υπερασπιστεί τον εαυτό της αφού το ανορθόδοξο πρόγραμμά της - το οποίο περιελάμβανε ένα άλμα καγκουρό - έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
 

Μιλώντας αφού δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε έναν πόντο σε καμία από τις μονομαχίες που έδωσε, η Raygun εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι το breakdance δεν θα υπάρχει στους Αγώνες του 2028. «Ήταν απογοητευτικό που αποφασίστηκε ότι δεν θα γίνει στο Λος Άντζελες, ειδικά πριν καν προλάβουμε να το δείξουμε», είπε.

«Τι είναι ένα ολυμπιακό άθλημα; Ποιες είναι οι ομοιότητες μεταξύ της ιππασίας και της καλλιτεχνικής κολύμβησης και του σπριντ των 100 μέτρων και του πεντάθλου; Το breakdance είναι ξεκάθαρα αθλητικό, απαιτεί ένα ολόκληρο επίπεδο αφοσίωσης σε μια σειρά από διαφορετικές πτυχές. Φέρνει πραγματικά ένα νέο επίπεδο ενθουσιασμού».

Ελλείψει του συγκεκριμένου αγωνίσματος, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2028 θα περιλαμβάνουν την επιστροφή του κρίκετ μετά από 128 χρόνια απουσίας. Το κρίκετ έχει εμφανιστεί μόνο μία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες - το 1900 - και θα παιχτεί σε μορφή Twenty20.
India celebrates cricket's Olympic return at LA28
 

Μαζί με το κρίκετ, επισης το μπέιζμπολ, το σόφτμπολ και το λακρός (όλα παρόμοια) θα επιστρέψουν στους Αγώνες του Λος Άντζελες μετά από περιόδους απουσίας, ενώ το ποδόσφαιρο με σημαία (flag football) και το σκουός θα εμφανιστούν για πρώτη φορά.

Δείτε τι είναι το σοφτμπολ:

How to Play Softball


Δείτε τι είναι το λακρός:

Sixes Lacrosse: The Olympic Lacrosse Discipline


Δείτε τι είναι το σκουός:

TOP 10 MEN'S SQUASH RALLIES OF THE DECADE


Το Flag Football είναι ένα... υποκατάστατο του αμερικάνικου ποδοσφαίρου όπου οι παίκτες κυνηγούν τους αντιπάλους για να τους κλέψουν μια σημαία (μαντήλι πιο σωστά) από τη ζώνη στη μέση. Ο κάτοχος του Παγκοσμίου και Ολυμπιακού Ρεκόρ στα 400 μέτρα, Γουέιντ Βαν Νίκερκ συμμετείχε σε έναν φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου σημαίας το 2017 και ήταν αυτό που έβαλε φρένο στη στιβική του καριέρα καθώς υπέστη ρήξη μηνίσκου.

Δείτε Flag Football:

Flag Football Top Plays: Michael Vick, Ochocinco, Nate Robinson and More! | NFL


Την ίδια στιγμή, ταπροαιρετικά αγωνίσματα skateboarding και ορειβασία ταχύτητας - το πρώτο έκανε το ντεμπούτο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 - αναμένεται να μονιμοποιηθούν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο, φωτογραφίες: Τα 30χλμ. φτάνει το μέτωπο της φωτιάς που καίει το Πεντελικό όρος - Επιχειρούν 560 πυροσβέστες

Η συγκλονιστική φωτογραφία του εξαντλημένου πυροσβέστη από τη φωτιά στη βορειοανατολική Αττική

Ενθουσιασμένοι οι Έλληνες με την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Ευχαριστούμε που μας τιμήσατε, γράφουν στο Twitter
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network