Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Γκρέμισαν τα τείχη» οι Σέρβοι για τους Ολυμπιονίκες τους - Αποθέωση για Τζόκοβιτς, Γιόκιτς από 40.000 κόσμου

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Γκρέμισαν τα τείχη» οι Σέρβοι για τους Ολυμπιονίκες τους - Αποθέωση για Τζόκοβιτς, Γιόκιτς από 40.000 κόσμου

Ένα μεγάλο πάρτι στήθηκε στο δημαρχείο του Βελιγραδίου για την υποδοχή της Ολυμπιακής αποστολής, που επέστρεψε από το Παρίσι με πέντε μετάλλια στις αποσκευές της

serbia01-mesa
Εάν υπάρχει ο... ορισμός της αποθεωτικής υποδοχής, τότε είναι σίγουρα αυτή που επιφύλαξαν περίπου 40.000 Σέρβοι στην αποστολή της χώρας τους, η οποία επέστρεψε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας στις αποσκευές της, μεταξύ άλλων, το χρυσό μετάλλιο του Νόβακ Τζόκοβιτς στο τένις και το χάλκινο της παρέας του Νίκολα Γιόκιτς στο μπάσκετ.

Svečani doček olimpijaca na balkonu Starog dvora!


Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν στο Stari Dvor, στο «Παλαιό Ανάκτορο» του Βελιγραδίου, όπου στεγάζεται πλέον το δημαρχείο της πρωτεύουσας της χώρας, ήταν μοναδικές. Η «μικρή» Σερβία κατάφερε μια συγκομιδή πέντε μεταλλίων (τρία χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο), κατακτώντας την 27η θέση στην τελική κατάταξη των μεταλλίων, μεταξύ των 85 συνολικά χωρών που ανέβηκαν στο βάθρο.

Ο πρόεδρος Αλεκσάνταρ Βούτσιτς υποδέχθηκε τους Σέρβους αθλητές και τους χειροκρότησε για τα κατορθώματά τους. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Νόβακ Τζόκοβιτς γνώρισε την απόλυτη αποθέωση, καθώς κατέκτησε στο Παρίσι τον μοναδικό τίτλο που έλειπε από την πλούσια καριέρα του.

Ο ίδιος, στην ομιλία του στο πλήθος που παραληρούσε, από το μπαλκόνι του δημαρχιακού μεγάρου, είπε μεταξύ άλλων ότι η κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου ήταν το μεγαλύτερο κατόρθωμα της καριέρας του, αν και πολλοί δεν περίμεναν ότι θα τα κατάφερνε, καθώς προερχόταν από τραυματισμό. Είπε επίσης ότι έπαιξε το καλύτερο τένις της ζωής του, καθώς, αν και πολλοί τον αμφισβήτησαν, εκείνος κατάφερε να μην χάσει σετ.



Με... ύμνους ωστόσο έγινε η υποδοχή και της ομάδας μπάσκετ, με τον Νίκολα Γιόκιτς και τους συμπαίκτες του να αναδεικνύονται σε... λαϊκούς ήρωες. Υπενθυμίζεται ότι η Σερβία νίκησε στον μικρό τελικό την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γερμανία, με 93-83, ενώ είχε ηττηθεί στις λεπτομέρειες από τις ΗΠΑ, έπειτα από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, με 95-91.





Τα υπόλοιπα μετάλλια ήρθαν από τους Ζοράνα Αρούνοβιτς και Νταμίρ Μίκετς στο μεικτό 10μ. πιστόλι (χρυσό), από την εθνική ομάδα πόλο των ανδρών (χρυσό), αλλά και από την Αλεξάντρα Πέριτς στο τάε-κβον-ντο στα 67 κιλά (ασημένιο).



Αξίζει να σημειωθεί ότι η σερβική κυβέρνηση μοίρασε πριμ 60.000 ευρώ σε κάθε παίκτη της ομάδας του Πέσιτς για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο μπάσκετ, ενώ οι χρυσοί Ολυμπιονίκες του πόλο θα πάρουν 200.000 ευρώ έκαστος.



Ειδήσεις σήμερα:

Megafire η πυρκαγιά της βορειοανατολικής Αττικής - Έχουν καεί πάνω από 100.000 στρέμματα

Ισραήλ: Ο υπ. Άμυνας χαρακτήρισε «ανοησίες» τις δηλώσεις Νετανιάχου για ολοκληρωτική νίκη στη Γάζα

Τεντόγλου - Καραλής για τις πυρκαγιές στην Αττική: Είμαστε στενοχωρημένοι, ελπίζουμε όλα να πάνε καλά - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network