Βιβλίο: 1821 - Ένα εικονογραφημένο ταξίδι προς την ελευθερία

Από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ποια χρώματα είχε η επαναστατική σημαία του Ρήγα Φεραίου;

Ποιο ήταν το συνωμοτικό όνομα που έδωσε η Φιλική Εταιρεία στον Αλέξανδρο Υψηλάντη;

Ποια καπετάνισσα κυβέρνησε το ιστιοφόρο «Αγαμέμνων» και ποια το «Καλομοίρα»;

Πώς γινόταν ένα σκάφος πυρπολικό και τι τραγούδησε ο στρατηγός Μακρυγιάννης στους συμπολεμιστές του μια βραδιά μέσα στην πολιορκημένη Ακρόπολη;

Οι απαντήσεις βρίσκονται στις σελίδες αυτού του βιβλίου, που αφηγείται ένα σπουδαίο ιστορικό γεγονός, την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
Με τις εικόνες και τους χάρτες του, μας μεταφέρει σε έναν κόσμο που υπήρξε πριν από διακόσια χρόνια και μας περιγράφει σημαντικά γεγονότα.

Ταξιδεύουμε στην ιστορία και τη γεωγραφία για να συναντήσουμε τα πρόσωπα και τις ιδέες εκείνων που οραματίστηκαν την Ελλάδα ως ελεύθερο κράτος και κατάφεραν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ



Τι είπαν για το βιβλίο

Ένα παιδί που θα το πάρει στα χέρια του και θα το διαβάσει θα κατανοήσει το τι ακριβώς συνέβη το 1821. Επίσης εξαιρετικά χρήσιμο και για την εκπαιδευτική διαδικασία. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους του τους συντελεστές.
Κώστας Στοφόρος, literature.gr

Ποιοι είναι οι συγγραφείς

Μάρω Βασιλειάδου

H Μάρω Βασιλειάδου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας, και αρθρογραφεί για την ιστορία, τον πολιτισμό, την τέχνη και τα βιβλία στην εφημερίδα Καθημερινή, ενώ συνεργάστηκε με πολλά έντυπα στον ημερήσιο και περιοδικό Τύπο. Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Το 1821, Ένα Εικονογραφημένο Ταξίδι προς την Ελευθερία είναι το πρώτο της παιδικό βιβλίο.

Ηλίας Κολοβός

Ο Ηλίας Κολοβός διδάσκει ιστορία στο Τμήμα Ιστο­ρίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει γράψει πολλά επιστημονικά βιβλία και άρθρα ειδικά για την ιστορία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την οποία συντάραξε η Ελληνική Επανάσταση. Ευγνωμονεί τους φοιτητές του και τον γιο του, Άγγελο, για τα ερωτήματα που του θέτουν κάθε φορά, ώστε να ξανασκέφτεται την επιστήμη του. Καταγράφει τα ταξίδια του στο Facebook ως Εβλιάς Τσελεμπής, στα βήματα του μεγάλου Οθωμανού περιηγητή του 17ου αιώνα.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Στα 1.514 τα νέα κρούσματα - 41 θάνατοι - 674 διασωληνωμένοι 

New York Times: Γιατί η ΕΕ έμεινε πίσω στους εμβολιασμούς - Τα βασικά σφάλματα και οι «εμμονές» 

«Erg Chech 002»: Τα μυστικά του αρχαιότερου μετεωρίτη αποκρυπτογραφούν Έλληνες επιστήμονες 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr