Τα παιδιά μαθαίνουν πώς οι μέλισσες βοηθούν το περιβάλλον

Η HELLENiQ ENERGY με τις δράσεις της εστιάζει στην οικολογική ευαισθητοποίηση και στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης της νέας γενιάς.


Sponsored content

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων για ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον, είναι, σήμερα περισσότερο από ποτέ, καθοριστικής σημασίας. Δράσεις που προωθούν την κατανόηση της σημασίας της βιοποικιλότητας, της κλιματικής αλλαγής και της ανάγκης για βιώσιμη ανάπτυξη μπορούν να εμπνεύσουν και να ενδυναμώσουν τη νέα γενιά, διασφαλίζοντας ότι θα είναι έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

Σε αυτό το πνεύμα, φέτος, η HELLENiQ ENERGY τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις που απευθύνονταν σε μαθητές δημοτικών σχολείων στους όμορους στις εγκαταστάσεις της δήμους. Οι δράσεις που στόχο είχαν την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητριών και μαθητών για τη σημασία της βιοποικιλότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με την οργάνωση ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ και τους περιβαλλοντικούς φορείς The Bee Camp και Εχεδώρου Φύσις ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως στη Θεσσαλονίκη αλλά και των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων τόσο στο Θριάσιο Πεδίο και όσο και στη Δυτική Θεσσαλονίκη όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται.


1.100 μαθητές από 17 δημοτικά σχολεία 7 Δήμων
Οι μαθήτριες και οι μαθητές συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες είχαν την ευκαιρία, με παιχνίδια και κουίζ γνώσεων, να μάθουν περισσότερα για τη σημασία των μελισσών στο οικοσύστημα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας αλλά και την οικολογική αξία των υδροβιοτόπων.

Με τη βοήθεια των εκπαιδευτών, τα παιδιά δημιούργησαν χειροποίητες κατασκευές από πηλό, χώμα και σπόρους βοτάνων και αγριολούλουδων, γνωστές ως σποροβόμβες, οι οποίες μπορούν, χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση, να φυτρώσουν και, ως τροφή, να συμβάλλουν στην επιβίωση των μελισσών. Οι μικροί μαθητές πέταξαν τις σποροβόμβες στο έδαφος, αφήνοντας το δικό τους θετικό αποτύπωμα για την επιβίωση των μελισσών.


Οι πρωτοβουλίες της HELLENiQ ENERGY, όμως, δεν περιορίστηκαν εκεί. Ο Όμιλος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ανακοίνωσε και τη δημιουργία δύο πάρκων στους Δήμους Μεγαρέων και Δέλτα, επιβεβαιώνοντας την προτεραιότητά του να συμβάλλει στη διαμόρφωση περισσότερο πράσινων, βιώσιμων και ανθεκτικών πόλεων στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, η ανάγκη να υλοποιήσουμε έργα που θα κάνουν τις κοινωνίες μας πιο βιώσιμες είναι πιο επιτακτική από πότε. Στην HELLENIQ ENERGY υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο, με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την ενίσχυση του θετικού αποτυπώματός μας στην κοινωνία και το περιβάλλον. Από τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις εγκαταστάσεις μας, μέχρι τις επενδύσεις μας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η κάθε μας πράξη αποδεικνύει ότι βασική μας προτεραιότητα είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η διαμόρφωση συνθηκών για ένα πιο καθαρό και βιώσιμο μέλλον για όλους».


Αναφερόμενη στις δράσεις της HELLENiQ ENERGY η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζέττα Μακρή, τόνισε: «Το σύγχρονο ελληνικό σχολείο αξιοποιεί κάθε ευκαιρία και προωθεί την έννοια της αειφορίας, την κοινωνική συναίσθηση, την συλλογική ευθύνη, την οικολογική συνείδηση και την ανάγκη διατήρησης και προστασίας των οικοσυστημάτων. Ευχαριστώ θερμά την HELLENiQ ENERGY για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία, καθώς και την οργάνωση ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ για την υποστήριξη τέτοιων δράσεων που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αγάπη για το περιβάλλον».


Με αυτή την πρωτοβουλία, η HELLENiQ ENERGY αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των νέων. Οι δράσεις αυτές, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο της εταιρίας που στοχεύει στη δημιουργία ενός πιο πράσινου και βιώσιμου μέλλοντος. Η διαρκής επένδυση στην εκπαίδευση και η ενεργή εμπλοκή των νέων σε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες αποτελούν τον πυρήνα αυτής της προσπάθειας, με στόχο να διαμορφωθεί μια νέα γενιά που θα είναι προσηλωμένη στην προστασία του πλανήτη μας και την προαγωγή της βιωσιμότητας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr