H Company της Κύπρου: Η συνάντηση Παππά - Αρτεμίου και το mail του Άραβα χρηματοδότη του Χ. Καλογρίτσα
H Company της Κύπρου: Η συνάντηση Παππά - Αρτεμίου και το mail του Άραβα χρηματοδότη του Χ. Καλογρίτσα
Ο «εξωχώριος» δικηγόρος Αρτεμίου, οι διαδρομές Βενεζουέλα-Μαξίμου-Λευκωσία, ο κυπριακός αριθμός και οι μυστικές συναντήσεις με τον Νίκο Παππά - Πώς ένα mail του Αραβα χρηματοδότη του Καλογρίτσα, Χούρι, για τη διαδρομή 3 εκατ. ευρώ από το Αμπού Ντάμπι στην Αθήνα ξαναφέρνει στο φως τις ύποπτες συναλλαγές του 2016 με offshore εταιρείες στην Κύπρο και τον «άφαντο» Μανώλη Πετσίτη
Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Στην Κύπρο, την άλλοτε κοιτίδα των εξωχώριων συναλλαγών, οδηγούν όλοι οι δρόμοι της συριζαϊκής διαπλοκής με πρωταγωνιστή τον τέως υπουργό Νίκο Παππά, ο οποίος βρίσκεται για πολλοστή φορά στη δίνη του κυκλώνα των αποκαλύψεων για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων και των καταγγελιών για απόπειρα άλωσης και καθυπόταξης του τοπίου της ενημέρωσης στη διάρκεια της δια- κυβέρνησης από την «Πρώτη φορά Αριστερά».
Ο στενότερος συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δείχνει μια επίμονη προτίμηση προς τη Μεγαλόνησο, στην οποία πραγματοποιεί ταξίδια ινκόγκνιτο και προγραμματίζει μυστικές επαφές και άτυπες συναντήσεις με αμφιλεγόμενα πρόσωπα, όπως ο κρατούμενος στις Φυλακές Λευκωσίας πρώην ταμίας του κυπριακού κόμματος ΑΚΕΛ Ζαννέτος Βενιζέλος, ο εξπέρ στη δημιουργία offshore εταιρειών Κύπριος νομικός Αρτέμης Αρτεμίου.
Φωτογραφικά ενσταντανέ που περιήλθαν στη διάθεση του «ΘΕΜΑτος» εμφανίζουν τον κ. Παππά να συναντάται ατύπως σε καφέ της κυπριακής πρωτεύουσας με τον νομικό και θεωρούμενο «γκουρού των εξωχώριων εταιρειών» Αρτέμη Αρτεμίου, την ίδια ακριβώς περίοδο που είχε στη Λευκωσία το περιβόητο, πλέον, τετ α τετ με τον κ. Μιωνή, ο οποίος κατέγραψε τη συνομιλία που είχαν και την απέστειλε πρόσφατα στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά τις καταγγελίες για δράση παραδικαστικών κυκλωμάτων υπό τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.
Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, το Σάββατο 21 Μαΐου του 2016, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής συναντά στο καφέ «Company» της λεωφόρου Σταυρού στην περιοχή Στρόβολος της κυπριακής πρωτεύουσας τον άγνωστο έως τότε στην Ελλάδα δικηγόρο, με τον οποίο, ωστόσο, ο κ. Παππάς είχε ταξιδέψει τρία χρόνια νωρίτερα στη Βενεζουέλα για «δουλειές» που ποτέ δεν διευκρινίστηκε τι ακριβώς περιελάμβαναν.
Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες, οι δύο παλιοί φίλοι, αφού τα είπαν απολαμβάνοντας τον καφέ τους, εξέρχονται με χαλαρή διάθεση από την καφετέρια. Δεν είναι γνωστό αν η συνάντηση που είχαν προηγήθηκε ή ακολούθησε το τετ α τετ Παππά - Μιωνή, το οποίο πληροφορηθήκαμε πρόσφατα λόγω της καταγραφής της συνομιλίας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο εξ απορρήτων του τότε πρωθυπουργού, ο οποίος -υποτίθεται ότι- πάσχιζε να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο -τον Φεβρουάριο του ίδιου χρόνου είχε ψηφιστεί από τη Βουλή ο νόμος για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες και τον Σεπτέμβριο κλείστηκαν στα καμαράκια της Γενικής Γραμματείας οι διεκδικητές τους-, πραγματοποιούσε εντός και εκτός Ελλάδος επαφές, για τις οποίες ποτέ δεν δόθηκαν ουσιαστικές εξηγήσεις.
Την ίδια περίοδο, μάλιστα -όλως τυχαίως (;)-, η Κύπρος φαίνεται να είναι και ένας από τους βασικούς -όσο και ανεξήγητους- προορισμούς της δαιδαλώδους διαδρομής που ακολούθησαν τα 3 εκατ. ευρώ που μεταβιβάστηκαν από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC στον -ακόμη τότε- «κόκκινο εργολάβο» Χρήστο Καλογρίτσα. Ο τελευταίος, άλλωστε, όπως αποκάλυψε το «ΘΕΜΑ» την περασμένη Κυριακή, κινείται δικαστικά για να αποδείξει ότι το ποσό αυτό είχε συμφωνηθεί με την τότε κυβέρνηση και τον κ. Παππά να διοχετευθεί στην προσπάθεια δημιουργίας φιλοσυριζαϊκής τηλεόρασης.
Σε κάθε περίπτωση, τα «μυστήρια» γύρω από την υπόγεια δράση του κ. Παππά είναι πολλά, όπως και τα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν σχετικά με τη δραστηριότητα την οποία ανέπτυξε τόσο όταν το κόμμα του ήταν στην αντιπολίτευση και ο ίδιος ένας απλός διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όσο και όταν ο κ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός και εκείνος παντοδύναμος υπουργός που δρούσε στο παρασκήνιο ως υπ’ αριθμόν δύο στην άτυπη κυβερνητική ιεραρχία της περιόδου 2015-2019.
Οποια offshore κι αν σηκώσεις...
Ως πρόσωπο-κλειδί στο κουβάρι των περίπλοκων σχέσεων που οικοδόμησε ο κ. Παππάς όλα αυτά τα χρόνια με επίκεντρο την Κύπρο αναδεικνύεται ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου, ο οποίος φαίνεται ότι με την «τεχνογνωσία» που διαθέτει για τη λειτουργία του αφανούς διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος είχε γίνει πρόσωπο απολύτως απαραίτητο για να διεκπεραιωθούν ειδικές αποστολές.
Με κατοχυρωμένο τον τίτλο του «γκουρού των offshore» στη Μεγαλόνησο, ο κ. Αρτεμίου διακρίθηκε από νωρίς για τη δημιουργική ορμή και εξωστρέφειά του, όταν σε σχετικά νεαρή ηλικία εξασφάλισε την είσοδό του -με εισιτήριο τρεις υπεράκτιες (offshore) εταιρείες- στον διεθνή φορολογικό παράδεισο των Panama Papers. Με την ίδια άνεση φαίνεται ότι εξασφάλισε κεντρική θέση και στην πορεία της «Πρώτη φορά Αριστεράς» προς την εξουσία και μάλιστα από απόσταση αναπνοής, διατηρώντας κατ’ ιδίαν επαφή με τον κ. Παππά που μετρά πολλά χρόνια.
Λίγο πριν από την πολιτική απογείωση του ΣΥΡΙΖΑ και ενώ το κόμμα είχε τεθεί από τις διπλές εκλογές του 2012 σε τροχιά εξουσίας, ο Κύπριος «Mr offshore» αναπτύσσει με το alter ego του κ. Τσίπρα σχέση μεγάλης οικειότητας. Τόσο μεγάλης μάλιστα που τους επιτρέπει τον Αύγουστο του 2013 να διασχίσουν σε διπλανές θέσεις τον Ατλαντικό Ωκεανό και το μισό νότιο ημισφαίριο, με κατεύθυνση το Καράκας της Βενεζουέλας και τη νήσο Μαργαρίτα της Καραϊβικής.
Τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους, δηλαδή λίγο πριν ο ΣΥΡΙΖΑ κόψει το νήμα της εξουσίας και πάνω στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, ο κ. Αρτεμίου επιλέγει ως φορολογικό εκπρόσωπο της νομικής εταιρείας του στην Ελλάδα τον Μανώλη Πετσίτη, συμμαθητή και επιστήθιο φίλο του κ. Παππά, εμβαθύνοντας περισσότερο την από αέρος σχέση με τον τέως υπουργό Επικρατείας.
Ως συνέταιρος στη δικηγορική εταιρεία Αρτεμίου, Πιερή και Συνεργάτες με έδρα τη Λευκωσία, ο κ. Αρτεμίου έχει ήδη διανύσει περίπου 9.500 χιλιόμετρα πλάι στο νούμερο δύο της τότε «κυβέρνησης εν αναμονή». Εκτοτε, αφενός η φιγούρα του Κύπριου δικηγόρου και αφετέρου η φήμη του επανέρχονται, συχνά πυκνά στα ελληνικά πολιτικά συμφραζόμενα, πλάι στους «αρμούς» της προηγούμενης διακυβέρνησης, δηλαδή τα κομβικά πρόσωπα της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κ. Παππάς, ο κ. Γιώργος Τσίπρας, ο κ. Πετσίτης, αλλά και η γενική γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και πρώην διευθύντρια του γραφείου του κ. Παπαγγελόπουλου, Αναστασία Ξεπαπαδέα.
Μετά την παρθενική επίσκεψη τον Αύγουστο του 2013, η δεύτερη φορά που ο κ. Αρτεμίου ταξίδεψε στο Καράκας με «σφραγίδα» ΣΥΡΙΖΑ ήταν επί ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2015, συμμετέχοντας σε διπλωματική αποστολή του υπουργείου Εξωτερικών με επικεφαλής τον τότε γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γιώργο Τσίπρα.
«Σιγά μην πήγαμε για πιπεριές και φασόλια…»
«Οι Ελληνες ήθελαν να προωθήσουν υπηρεσίες και προϊόντα. Για παράδειγμα, η ελληνική ιδιωτική εταιρεία έχει και μια άλλη, πλοιοκτήτρια εταιρεία, η οποία στο παρελθόν είχε συμβόλαια μεταφοράς πετρελαίου από τη Βενεζουέλα σε γειτονικές χώρες», περιέγραφε ο Κύπριος δικηγόρος στο «ΘΕΜΑ» για τους σκοπούς του υπερατλαντικού ταξιδιού, ανεβάζοντας συνολικά στις τρεις τις επισκέψεις του στη Βενεζουέλα, πάντα «συνοδεύοντας πελάτες».
Το 2016, τρία χρόνια μετά το πρώτο ταξίδι Αρτεμίου - Παππά προς τον… Νέο Κόσμο, όταν ο τέως υπουργός Επικρατείας παραδέχτηκε πως υπήρξε επιβάτης της πτήσης προς Καράκας, ισχυρίστηκε ότι «αυτό το ταξίδι προφανώς και έχει γίνει, υπήρχε και άλλη συνοδεία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ». Ο ίδιος μάλιστα απεφάνθη ότι «δεν έχει προκύψει τίποτα», σημειώνοντας ότι «τότε, υπήρχε μια διερεύνηση αν θα μπορούσε ο τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ να επισκεφτεί τη χώρα, και διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων σε σχέση με αγορά προϊόντων αγροτικών από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό».
Πριν δύσει ο ήλιος, κατά τη διάρκεια της ίδιας ημέρας (στις 31 Οκτωβρίου του 2016), ο κ. Αρτεμίου απάντησε -ανακαλώντας στη μνήμη του το ίδιο ταξίδι- μέσω Twitter. «Σιγά να μην πήγαμε στα σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας για να αγοράσουμε πιπεριές και φασόλια», ήταν το δηκτικό σχόλιό του, με το οποίο έστειλε το μήνυμα ότι η επαγγελματική του δεινότητα και οι δεξιότητές του δεν έχουν να κάνουν με τόσο ευτελή θέματα.
Στον μακρύ κατάλογο, άλλωστε, των δραστηριοτήτων της νομικής του εταιρείας που εδρεύει στην Κύπρο παρέχονται, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες με βάση το διεθνές δίκαιο διαιτησίας, διεθνείς συναλλαγές, κοινοπραξίες και εταιρικές οντότητες και «τεκμηρίωση συναλλαγών». Οι ιδρυτές της, εξάλλου, ειδικεύονται και σε «μια σειρά συναλλαγών καθημερινά που περιλαμβάνουν μια ποικιλία ομιλούμενων γλωσσών, όπως αγγλικά, ελληνικά, ισπανικά, ρωσικά και ιταλικά», χωρίς οι φυσικές αποστάσεις να περιορίζουν τον ορίζοντα των εργασιών τους.
Με πλαστική σακούλα έξω από το Μαξίμου
Παρά την πολυσχιδή δράση του, ο Κύπριος δικηγόρος περνούσε κάτω από τα ραντάρ της δημοσιότητας μέχρις ότου το 2016 η... χάρη του έφτασε στη Βουλή των Ελλήνων με αφορμή ερώτηση που κατέθεσαν 36 βουλευτές της Ν.Δ. με αποδέκτη τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συναρμόδιους υπουργούς Νίκο Παππά και Νίκο Παρασκευόπουλο. «Ποια η σχέση του κ. Αρτεμίου με την κυβέρνηση;» ήταν το ένα ερώτημα των «γαλάζιων» βουλευτών. «Από πότε ακριβώς γνωρίζεται ο κ. Αρτεμίου με τον κ. Παππά;» το άλλο.
Τη νεοδημοκρατική ερώτηση προκάλεσε η εντυπωσιακή εμφάνιση του «Mr offshore» έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο. Ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε να εξέρχεται από το Μέγαρο Μαξίμου με casual αμφίεση και μια πλαστική σακούλα ανά χείρας τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016. Η επίσκεψή του στην έδρα της ελληνικής κυβέρνησης έγινε -τυχαία, άραγε;- λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή με θέμα τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
Δεν ήταν, όμως, αυτή η μόνη… σύμπτωση των επαφών του Κύπριου νομικού στο Μαξίμου. Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης που έγινε την ίδια ημέρα, δευτερολογώντας ο κ. Τσίπρας πήρε στο χέρι του ένα μικρό χαρτάκι και διαβάζοντας το όνομα της κυπριακής εταιρείας Atlas Cyprus International Trust υποστήριξε ότι αυτή είναι η εταιρεία που μετέχει στη μετοχική σύνθεση της εφημερίδας «Αυγή». Απέφυγε, ωστόσο, να αποκαλύψει την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονταν πίσω από την εταιρεία, όπως επίμονα ζητούσε η τότε αξιωματική αντιπολίτευση.
Την ίδια περίοδο, ο Κύπριος δικηγόρος μεριμνά για την επέκταση της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στην Αθήνα, μέσω της εταιρείας HiMed Solutions με έδρα το νομικό γραφείο Αρτεμίου, Πιερή και Συνεργάτες στην οδό Θεσσαλονίκης 5, στη Λευκωσία, ορίζοντας ως πληρεξούσια δικηγόρο την κυρία Ξεπαπαδέα. Η τελευταία, ιδιωτεύοντας ως νομικός, διετέλεσε παράλληλα και συνεργάτιδα του τότε αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, από το 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2018, οπότε και ανέλαβε με απόφαση υπουργού γενική γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς.
O ρόλος της White Porscha
Το roster, άλλωστε, της νομικής εταιρείας του κ. Αρτεμίου υπήρξε ένα από τα κυριότερα «assets» της, τόσο επί ελληνικού όσο και επί κυπριακού εδάφους, καθώς η σύμπραξη με τον έτερο δικηγόρο και σημαίνον πολιτικό στέλεχος του ΑΚΕΛ, Λάμπρο Πιερή, είχε ως βάση την κοινή τους διαδρομή στη Νεολαία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου.
Το δικηγορικό τους γραφείο λειτουργεί και σαν θερμοκήπιο πολιτικής σκέψης, δεδομένης της στενής φιλίας που είχε αναπτύξει ο κ. Αρτεμίου με τον αείμνηστο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο και εν συνεχεία με την ηγετική ομάδα του ΑΚΕΛ του Δημήτρη Χριστόφια, εξέχον στέλεχος της οποίας υπήρξε ο Ζαννέτος Βενιζέλος.
Ο τελευταίος, οικονομικός διαχειριστής του ΑΚΕΛ επί σειρά ετών, εκτίει ποινή φυλάκισης για το αποκαλούμενο «σκάνδαλο της Δρομολαξιάς» που συντάραξε το κυπριακό πολιτικό σκηνικό το 2015. Εναν μήνα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια του πρώτου εθιμοτυπικού ταξιδιού του κ. Τσίπρα ως πρωθυπουργού στην Κύπρο τον Φεβρουάριο του 2015, ο κ. Παππάς υπέβαλε αίτημα προς το κυπριακό υπουργείο Δικαιοσύνης να επισκεφθεί στις φυλακές τον Ζαννέτο Βενιζέλο.
Ο «ταμίας» του ΑΚΕΛ είχε ήδη συνεργαστεί με τους κ. Αρτεμίου και Πιερή μέσω της APLAW Services Limited, η οποία έδινε εντολές πληρωμής για λογαριασμό του ΑΚΕΛ, όπως αποκαλύφθηκε στα κυπριακά δικαστήρια από τη δικαστική διαμάχη ανάμεσα στον Κύπριο επιχειρηματία Μιλτιάδη Νεοφύτου και τον πρώην πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.
Εκτός από την APLAW Services Limited, ο κ. Αρτεμίου φέρεται ως δικαιούχος στο ηλεκτρονικό αρχείο των Panama Papers και των offshore Pizzazz Limited και Elazzoulian Limited με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους και της Alicium Limited με έδρα τις Σεϊχέλες. Η πρώτη εξ αυτών διαλύεται στα τέλη του καλοκαιριού του 2017, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 12 Ιουλίου, φτάνει σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του κ. Πετσίτη έμβασμα ύψους 30.000 ευρώ, το οποίο φέρεται να έχει σταλεί από λογαριασμό του δικηγορικού γραφείου Αρτεμίου, Πιερή & Συνεργάτες στην κυπριακή τράπεζα RCB, γνωστή και ως Russian Commercial Bank (Cyprus).
Μέσω του ίδιου τραπεζικού λογαριασμού της, η νομική εταιρεία εξοφλούσε οφειλές και προς τη Mossack Fonseca, την αντίστοιχη νομική εταιρεία στον Παναμά απ’ όπου διέρρευσαν τα Panama Papers για τη διαχείριση και τα λειτουργικά τέλη των offshore της. Οι κυπριακοί λογαριασμοί, άλλωστε, αποτελούν σχεδόν ρουτίνα για μέρος του επιχειρηματικού κόσμου, επιλέγοντας τη Μεγαλόνησο ως ασφαλή ενδιάμεσο σταθμό της διαδρομής των χρημάτων του ανά τον κόσμο.
Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το e-mail του Φουάντ Χούρι, ο οποίος, απευθυνόμενος στην πλευρά Καλογρίτσα, μνημονεύει την ύπαρξη ενός «κυπριακού αριθμού» σε κάθε περίπτωση, καταλήγοντας: «Η ιδέα δεν είναι άμεσα ή έμμεσα να καταγραφούμε σε μια συναλλαγή χρηματοδότησης η οποία θα αφήσει ίχνος για την τελική συναλλαγή. Οι επικεφαλής και ο Λευκός Οίκος και η White Porscha είχαν συμφωνήσει τα τραπεζικά στοιχεία των “φίλων” στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ποιου τα στοιχεία θα χορηγηθούν μέσω του κυπριακού αριθμού που είχαν μοιραστεί μαζί σας. Ας παραμείνει σε αυτή τη φόρμουλα».
Η ανακοίνωση του Νίκου Παππά:
«Το μπαράζ δημοσιευμάτων λάσπης των τελευταίων ημερών σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, το μόνο που αποκαλύπτει είναι το παρακρατικό σύστημα παρακολούθησης, που είχε στηθεί και λειτουργούσε εις βάρος υπουργών της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Από την Κύπρο τον Μάιο του 2016 ως τη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς με τις «περούκες», αλλά και αργότερα εντός Ελλάδας σε οικογενειακές-προσωπικές στιγμές. Πρόκειται για μια πρωτοφανή εξέλιξη στη μεταπολιτευτική ιστορία.
Και αυτό το καλοστημένο παρακράτος που λειτουργούσε εις βάρος της εκλεγμένης κυβέρνησης είναι που μετατρέπει τη χώρα σε «λατινοαμερικανική μπανανία» και όχι τα ευφάνταστα σενάρια που εξυφαίνονται.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρω ότι η επίσκεψή μου στην Κύπρο, από όπου και δημοσιεύεται σήμερα φωτογραφία, προϊόν πρακτόρικης παρακολούθησης, έγινε την 21η Μαΐου 2016, όταν και είχα μεταβεί στην Κύπρο για προσωπικό λόγο και πιο συγκεκριμένα για τη βάφτιση του παιδιού στενού μου φίλου και συντρόφου.
Η επίσκεψή μου στην Κύπρο, όπως και ο καφές στην καφετέρια, ονόματι Company, δεν έχει προφανώς κάτι μεμπτό. Το μεμπτό είναι η φυσική μου παρακολούθηση από αγνώστους και η παράνομη ηχογράφησή μου από τον κ. Μιωνή στο ίδιο μέρος. Όπως αποδείχθηκε, ο κ. Μιωνής είχε στήσει ολόκληρο σύστημα παγίδευσης και παρακολούθησης.
Κοριοί, λοιπόν, και τηλεφακοί συνέλεγαν υλικό που θα συνέβαλε κάποια στιγμή αργότερα στη δημιουργία μιας βολικής ιστορίας για τους εμπνευστές και εκτελεστές των παράνομων παρακολουθήσεών μου.
Ηχητικά και φωτογραφίες παρέμεναν για χρόνια στα συρτάρια για να αξιοποιηθούν την κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο -για τους ίδιους- τρόπο.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι για ποιον τελικά δούλευαν όσοι είχαν στήσει τον παρακρατικό μηχανισμό. Για λογαριασμό κάποιας υπηρεσίας ή για τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη;
Τα δε κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα που προκύπτουν και ζητούν άμεσα απαντήσεις είναι τα εξής: Θα ελεγχθεί από την ελληνική Πολιτεία ποια κέντρα είχαν οργανώσει και εκτελούσαν τις εν λόγω παρακολουθήσεις και με ποιο στόχο; Μπορεί η Δημοκρατία μας να ανεχθεί την παρακολούθηση ενός εν ενεργεία υπουργού;
Οι μέθοδοι αυτές δεν μας κάμπτουν. Όπως δεν μας έκαμψαν όταν αποφασίσαμε να εφαρμόσουμε το Σύνταγμα ενώ τα συμφέροντα ήταν απέναντι. Η καλοστημένη σκευωρία, η οποία στηρίζεται σε πρακτόρικες μεθόδους και χαλκεία, θα καταρρεύσει με κρότο. Η αλήθεια θα λάμψει και οι επικοινωνιακές φούσκες θα σκάσουν στα πρόσωπα των εμπνευστών τους.»
Η ανακοίνωση της ΝΔ:
Σχετικά με την ανακοίνωση του κ. Παππά, η Ν.Δ. εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει τα εξής:
«Χρειάστηκαν 376 λέξεις για να μην απαντήσει ο κ. Παππάς τι δουλειά είχε στην Κύπρο μαζί με τον κ. Αρτεμίου. Επίσης όταν λέει “Δε μας κάμπτουν οι πρακτόρικες πρακτικές”, τι εννοεί; Ποιοι άλλοι είναι μαζί του;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα