Yπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των νοσοκομείων

Ποιες είναι οι επόμενες μεταρρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας

Υπερψηφίστηκε χθες βράδυ το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας - Ίδρυση και καταστατικό του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.) και άλλες επείγουσες διατάξεις».

«Εργαλείο στα χέρια όλων των ασθενών, που θα συμβάλλει στην καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και την πρόσβαση των πολιτών σε ποιοτικές, αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας» χαρακτήρισε τον νέο Οργανισμό ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την ομιλία του, επισημαίνοντας ότι «ο πρώτος ποιοτικός δείκτης είναι η αξιοπρέπεια του Έλληνα ασθενούς».

«Δίνουμε τη δυνατότητα με αυτό τον Οργανισμό να έχουμε ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των ασθενών, που θα μπορούν να ενημερώνονται για τις υπηρεσίες υγείας και τον τρόπο λειτουργίας τους, για τα δικαιώματά τους, για τις θεραπευτικές τους επιλογές και άλλα και για τις ενέργειες που κάνει κάθε φορέας για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών του», είπε ο Υπουργός Υγείας στην ομιλία του.

«Το ελληνικό Δημόσιο απέδειξε μέχρι τώρα ότι δεν έχει μπορέσει να αξιολογήσει ποιοτικά τις υπηρεσίες υγείας. Εμείς φέραμε την αξιολόγηση ως νομοθέτημα, θα την εφαρμόσουμε και είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό», τόνισε.

Ο κ. Κικίλιας δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος, γιατί οι μεταρρυθμιστικές δράσεις του Υπουργείου Υγείας δεν έχουν σταματήσει εν μέσω κορωνοϊού. Αντίθετα, όπως ανέφερε, όλο το Υπουργείο εργάζεται με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών Υγείας και γνώμονα την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.

Προανήγγειλε τις επόμενες δράσεις του Υπουργείου Υγείας, όπως η ψηφιοποίηση της υγείας, ο ηλεκτρονικός φάκελος, οι ηλεκτρονικές εξετάσεις, η διαλειτουργικότητα και διαδραστικότητα όλων των δομών υγείας, η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τα Δίκτυα Υγείας, οι αναβαθμίσεις των ξενοδοχειακών υποδομών των Νοσοκομείων.

Επίσης, με τροπολογία που κατέθεσε, ο Υπουργός Υγείας αυξάνει το ποσό της φαρμακευτικής δαπάνης για τα εμβόλια και τα εξαιρεί από το clawback, προκειμένου να ενισχυθούν οι πολιτικές πρόληψης σε μια εποχή «ασύμμετρων» απειλών και επέκτασης των χρόνιων νοσημάτων και ενισχύει τη διαπραγματευτική ικανότητα για περισσότερα εμβόλια, μεγαλύτερες εκπτώσεις βάσει του όγκου και επέκταση του εμβολιασμού, καθώς το 2019 έγιναν 1 εκατομμύριο περισσότερα αντιγριπικά εμβόλια σε σχέση με το 2018 και έφτασαν τα 3 εκατομμύρια.

Ειδήσεις σήμερα:

Περιγραφές σε δικαστικά έγγραφα για όργια της Γκισλέιν Μάξγουελ με ανήλικες στο νησί του Έπσταϊν!

«Ψυχώ» στην Καλλιθέα: Είχε τη νεκρή μητέρα της στη ντουλάπα

Τα νέα του παπούτσια, τα «Zoom Freak 2», παρουσίασε με ένα αστείο βίντεο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr