«Τσεσμέ»: Αποχώρησε πρόωρα από το Κεντρικό Αιγαίο

«Τσεσμέ»: Αποχώρησε πρόωρα από το Κεντρικό Αιγαίο

Πριν από την λήξη της παράνομης τουρκικής NATEX, με την οποία η Άγκυρα δέσμευε θαλάσσια περιοχή στο κεντρικό Αιγαίο, αποχώρησε το τουρκικό υδρογραφικό σκάφος - Άγνωστο αν θα επιστρέψει - Η Τουρκία πρόκειται να ξεκινήσει  μεγάλη στρατιωτική άσκηση, με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα»

Tsesme
Αποχώρησε το πρωί από την περιοχή της παράνομης τουρκικής NAVTEX,στο κεντρικό Αιγαίο , το υδρογραφικό σκάφος «Τσεσμέ» -και σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνεται προς την Σμύρνη, ενώ είναι άγνωστο αν θα επιστρέψει στην περιοχή. 

Εν τω μεταξύ, η τουρκική πλευρά εξέδωσε νέα NAVTEX, με την οποία δεσμεύει θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου, Σκύρου και Λέσβου. Σημειώνεται ότι η πρώτη NAVTEX, που χρησιμοποίησε το «Τσεσμέ» για έρευνες νοτίως της Λήμνου, εξέπνεε στις 2 Μαρτίου.

 Ενδεχομένως, η αποχώρηση του «Τσεσμέ» σχετίζεται με την μεγάλη  τουρκική άσκηση με την ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα» από τις 25 Φεβρουαρίου μέχρι τις 7 Μαρτίου σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Όπως έχει ανακοινωθεί από την Άγκυρα,  87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, F-16, F-4, αλλά και αποβατικές δυνάμεις θα συμμετέχουν σε αυτην.

Όπως είναι γνωστό, την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, είχε κατηγορήσει την Ελλάδα ότι «παρενόχλησε» το «Τσεσμέ»  - κάτι που διέψευσε κατηγορηματικά το ΓΕΕΘΑ.  Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της Άγκυρας σε σχέση με την επανάληψη των διερευνητικών επαφών - καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα η τουρκική πλευρά επιχείρησε να καταστήσει την Ελλάδα υπεύθυνη για την επιστροφή της έντασης στο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα:

Απολογείται στην ανακρίτρια ο Λιγνάδης

Ισόβια και από το Εφετείο στους δολοφόνους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Καιρός: Ο χειμώνας επιστρέφει από τον Μάρτιο με βροχές, μποφόρ και κρύο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης