Βουλή- Μητσοτάκης: Απαντά με μέτρα για το #metoo στην επιχείρηση λάσπης

Βουλή- Μητσοτάκης: Απαντά με μέτρα για το #metoo στην επιχείρηση λάσπης

Αρνήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας να αποκηρύξει χυδαίες αναρτήσεις, όπως του Παύλου Πολάκη και επέμεινε στο αφήγημα για «ένοχα μυστικά» - Επτά θεσμικές παρεμβάσεις από τον πρωθυπουργό

vouli_mitsotakis_tsipras-main
Τις δύο εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές κοσμοθεωρίες ανέδειξε η μετωπική σύγκρουση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημόσιου Διαλόγου, που προκλήθηκε λόγω της χυδαίας απόπειρας της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ταυτίσει την Νέα Δημοκρατία ως κόμμα παιδεραστών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης να στηρίξουν το κίνημα του ελληνικού «metoo» και να εμποδίσουν όσους επιχειρούν να το εκτρέψουν στον βούρκο του λαϊκισμού, προκειμένου να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, τον κάλεσε να καταδικάσει τις «εμετικές» αναρτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όπως του Παύλου Πολάκη και Σουλτάνας Ελευθεριάδου οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι το Μέγαρο Μαξίμου διακινεί ανήλικα προσφυγόπουλα σε παιδεραστές. Παράλληλα παρουσίασε το πλέγμα των θεσμικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης που στοχεύουν στην παραδειγματική τιμωρία βιαστών και στην πρόληψη των φαινομένων σεξουαλικής κακοποίησης.

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη


Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου
Κλείσιμο


Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρείχε πλήρη κάλυψη στον Παύλο Πολάκη και δικαιολόγησε τις «χυδαίες» αναρτήσεις που ταυτίζουν την κυβέρνηση και το κόμμα της ΝΔ με παιδεραστές υποστηρίζοντας ότι κατά το παρελθόν υπήρξαν ακραίες τοποθετήσεις και από «γαλάζια» στελέχη. Ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύοντας πως κινείται πιο άνετα με την ρητορική της σκανδαλολογίας και των υπονοούμενων κατά των πολιτικών του αντιπάλων επέμεινε στην αναπαραγωγή υπαινιγμών ακόμα και για διάπραξη κολάσιμων ποινικών και ηθικών αδικημάτων όπως είναι η διακίνηση ανηλίκων.

Σε αντίθεση με προηγούμενες συζητήσεις πολιτικών αρχηγών στην Βουλή, ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε απελευθερωμένος από την αμηχανία των θεσμικών συζητήσεων και επιχείρησε να απορρίψει την πρόταση της πλειοψηφίας ώστε να διεξαχθεί ουσιαστική συζήτηση για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημόσιου Διαλόγου προκειμένου να επανέλθει το ζήτημα του ελληνικού metoo στις πραγματικές του θεσμικές διαστάσεις. «Η ατζέντα της σημερινής συζήτησης καθορίζεται από την συζήτηση που διεξάγεται σε κάθε καφενείο, στην κοινωνία στις οικογένειες…» είπε μεταξύ άλλων.

Ομιλία στη Βουλή για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου



«Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και η ΝΔ διακινεί ανήλικα;».

«Σας κοιτώ στα μάτια και σας ρωτώ ανοιχτά πριν ο κατήφορος ολοκληρωθεί. Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και η ΝΔ διακινεί κύκλωμα ανηλίκων; Πώς τολμά βουλευτής σας να διαλαλεί ότι ανήλικα ψωνίζονται από μη κυβερνητικές οργανώσεις. Ο κ. Πολάκης κάνει χυδαίες αναρτήσεις αφήνοντας υπονοούμενα. Κύριε Τσίπρα σας καλώ να απαντήσετε ως Αλέξης Τσίπρας, πατέρας δύο παιδιών στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα τριών παιδιών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκηςγια να προσθέσει σε άλλο σημείο απευθυνόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα: «Οι ενορχηστρωτές της αθλιότητας πρέπει να βγουν από τον υπόνομο, όχι γιατί εκτρέπουν μια σοβαρή προσπάθεια, αλλά γιατί η τοξικότητα που εισάγουν δηλητηριάζει ακόμα μια φορά την πολιτική ζωή. Υπονομεύει την ενότητα, την κοινωνική συνοχή. Ναρκοθετώντας με αισχρότητα τον πολιτικό διάλογο, υπονομεύουν την κοινοβουλευτική συνοχή. Είμαι εδώ για καθαρές κουβέντες και σας κοιτώ στα μάτια και ρωτώ: κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές και η ΝΔ διακινεί ανήλικα;».

Τσίπρας – Πολάκης – Βαξεβάνης το ίδιο και το αυτό

Ο πρωθυπουργός προκειμένου να δείξει εμπράκτως ότι οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν χρέος να περιφρουρήσουν με κάθε κόστος το πολιτικό σκηνικό από τον λαϊκισμό, την λάσπη και τα χυδαία υπονοούμενα καταδίκασε ανοικτά την δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη που χαρακτήρισε τους ομοφυλόφιλους «κίναιδους». «Θεωρώ αυτή την λέξη (κίναιδος) βαθιά προσβλητική για τους συμπολίτες μας. Προσωπικά ζήτησα από τον κ. Λαζαρίδη να ανακαλέσει και το έκανε . Η κυβέρνηση αυτή τιμά την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Η κυβέρνηση αυτή τόλμησε για πρώτη φορά να τοποθετήσει σε υπουργικές θέσεις άτομα από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Ζήτησα προσωπικά κ. Τσίπρα από τον κ. Λαζαρίδη να ανακαλέσει και το έκανε. Εσείς θα το κάνετε προς τον κ. Πολάκη; Θα αποδείξετε έμπρακτα ότι Τσίπρας- Πολάκης δεν είναι το ίδιο πράγμα;».

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας αντί να τηρήσει αποστάσεις από τις χυδαίες αναρτήσεις Πολάκη έσπευσε για μια ακόμη φορά να του παρέχει πλήρη στήριξη.

«Επιλέξατε να επιτεθείτε για μια ακόμα φορά στον ΣΥΡΙΖΑ και στα στελέχη του και να επιρρίψετε σε εμένα και σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την επιθετικότητα του διαδικτύου» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας δικαιολόγησε πλήρως τις QAnon τύπου αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη στις οποίες περιγράφει την Εθνική Συντονίστρια για την προστασία των ανήλικων προσφυγόπουλων ως συνεργάτη παιδόφιλων, υποστηρίζοντας ότι κατά το παρελθόν η κα Αγαπηδάκη αναρτούσε σχόλια στο διαδίκτυο κατά της κυβέρνησής του.

«Πάμε τώρα σε αυτά που έγραψε στο παρελθόν η κυρία Αγαπηδάκη. Δεν σας κρύβω ότι με ξενίζει το ύφος» παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός τηρώντας για μια ακόμα φορά αποστάσεις από την διαδικτυακή ρητορική για να εξηγήσει «αυτά γράφηκαν όμως κ. Τσίπρα όταν ήταν πολίτης. Δεν είχε δημόσιο αξίωμα όπως έχουν οι Πολάκης και Ελευθεριάδου».

«Δεν μπορείτε να πάρετε καμία απόσταση από τους Πολάκη - Βαξεβάνη. Αυτός είστε τελικά. Τρισυπόστατος: Τσίπρας – Πολάκης – Βαξεβάνης» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Βγαίνοντας δε στην αντεπίθεση ανέφερε: «Πράγματι στο διαδίκτυο μπορεί να γραφούν πολύ σκληρά πράγματα. Εχουν γραφεί για εσάς και για εμένα. Διαβάζω ορισμένα: «Αρρωστημένα εγωπαθής ο Τσίπρας πρέπει να φύγει το συντομότερο. Είναι τόσο λίγος που όταν του επιτίθεσαι νιώθεις ότι κλέβεις εκκλησία». Ποιος τα έλεγε αυτά; Ο κ. Ραγκούσης που κάθετε δίπλα σας κ. Τσίπρα. Δεν ξέρω ποιος είναι πιο υποκριτής. Αυτός που ήρθε σε εσάς ή εσείς που τον δεχθήκατε;».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αδυνατώντας να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση επιχειρεί να επαναφέρει την τοξικότητα του λαϊκισμού: «Αποφασίσατε να επενδύσετε στην επίπλαστη ηθικολογία. Επιλέξατε να επενδύσετε στην υπόθεση Λιγνάδη ποντάροντας σε ένα θέμα τον αχαλίνωτο λαϊκισμό που θα μεταμορφώσει τους γερμανοτσολιάδες του 2011 στους παιδεραστές του 2021».

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά και στην απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να τροποποιήσει τον Ποινικό Κώδικα ένα μήνα πριν τις εκλογές του 2019 διαμορφώνοντας ευμενέστερο πλαίσιο ποινών για τους βιαστές. Υπενθύμισε δε πως όταν τον Νοέμβριο του 2019 η δική του κυβέρνηση επανέφερε αυστηρές διατάξεις για τα επίμαχα εγκλήματα εισάγοντας ποινές ισοβίων για ομαδικούς βιασμούς, ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε.


Ειδήσεις σήμερα: 
Lockdown: «Μένουμε μέσα» και τις πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου - Έρχεται νέο πακέτο μέτρων

Λιγνάδης, Φιλιππίδης, Στραβοπόδης: Τι συνδέει τους τρεις ηθοποιούς που καταγγέλθηκαν για βιασμό

Λιγνάδης: Η ώρα της απολογίας - Πρώτα θα κριθεί η αίτηση ακυρότητας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης