Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Οσο νωρίτερα συμφωνήσουμε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τόσο το καλύτερο

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Οσο νωρίτερα συμφωνήσουμε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τόσο το καλύτερο

Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη των 27 ηγετών της ΕΕ- Την αναγκαιότητα του πιστοποιητικού για την αναγέννηση του τουρισμού επισήμανε ο πρωθυπουργός

mitsotakis_synodos_koronoios_intime
Σε εξέλιξη βρίσκεται η τηλεδιάσκεψη κορυφής των ηγετών των 27 κρατών-μελών της ΕΕ. Στην παρέμβασή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα πιστοποιούν την υψηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Αναφερόμενος στην πρότασή του για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι όσο νωρίτερα ληφθούν αποφάσεις τόσο καλύτερα για την ΕΕ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι αναπόφευκτο ότι ο ιδιωτικός τομέας θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Αν δεν το πράξουμε εμείς ως ΕΕ θα το κάνει κάποιος άλλος αντί για εμάς, πιθανότατα οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αποσαφήνισε ότι τάσσεται υπέρ της καταχώρησης όσο το δυνατόν λιγότερων προσωπικών δεδομένων από τους πολίτες.

Ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το πιστοποιητικό δεν θα ισοδυναμεί με υγειονομικό διαβατήριο, αλλά αντιθέτως θα ανοίγει μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τις μετακινήσεις, χωρίς τους περιορισμούς που προκαλούν τα διαγνωστικά τεστ και η υποχρεωτική καραντίνα. Η διευκόλυνση των μετακινήσεων δεν αφορά μόνο τις χώρες που υποδέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών αλλά επίσης τις αερομεταφορές και τους κλάδους της φιλοξενίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στήριξε για άλλη μία φορά την ενότητα στην εμβολιαστική στρατηγική της Ένωσης και τα αυστηρά μηνύματα που πρέπει να σταλούν στις φαρμακευτικές εταιρείες, για την τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει σχετικά με την παραγωγή και παράδοση εμβολίων.

Νωρίτερα, όπως είχε μεταδώσει ο δημοσιογράφος του Politico, David  Herszenhorn, o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακης ζήτησε από τους ευρωπαίους ηγέτες να βιαστούν και να υπάρξει συμφωνία για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. «Το συντομότερο που θα καταληξουμε σε συμφωνία, το καλύτερο», είπε ο πρωθυπουργός. 
Κλείσιμο








Η επιτάχυνση της έγκρισης των εμβολίων και των εμβολιασμών, οι μεταλλάξεις, το πιστοποιητικό εμβολιασμού αλλά και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις βρίσκονται επί τάπητος.

Όπως ανέφερε με ανάρτησή της στο Twitter η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν θα ζητήσει από τους ηγέτες της ΕΕ:

• Την υποστήριξη της ΗΕRA για ισχυρή απάντηση στις μεταλλάξεις

• Την εφαρμογή της σύστασης για περιορισμούς στην ελεύθερη κυκλοφορία

•Την εξεύρεση μιας κοινής προσέγγισης στα πιστοποιητικά εμβολιασμού, καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι.





Ειδήσεις σήμερα 

Βουλή: «Να στηρίξουμε το #metoo», ζήτησε ο Μητσοτάκης - Επέμεινε στα περί «ένοχων μυστικών» ο Τσίπρας 

Διαβάστε το υπόμνημα Λιγνάδη στην ανακρίτρια - Τι ισχυρίζεται για την παιδεραστία 


«Τσεσμέ»: Αποχώρησε πρόωρα από το Κεντρικό Αιγαίο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης