Ανδρουλάκης: Εγκρίθηκε η πρόταση του για το RescEU στο Ευρωκοινοβούλιο

Ανδρουλάκης: Εγκρίθηκε η πρόταση του για το RescEU στο Ευρωκοινοβούλιο

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η έκθεση του Νίκου Ανδρουλάκη για την αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας – Τι προβλέπει το νέο πλαίσιο που ενέκρινε η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

androulakis_nikos1
Με συντριπτική πλειοψηφία και υποστήριξη από όλες τις πτέρυγες εγκρίθηκε από την Επιτροπή Περιβάλλοντος το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων για την αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και ενίσχυση του rescEU, του οποίου ήταν εισηγητής ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Από τα μέλη της Επιτροπής, 73 ψήφισαν υπέρ της Έκθεσης του Έλληνα Ευρωβουλευτή, με μόλις 5 προερχόμενους από την ακροδεξιά να καταψηφίζουν και έναν να απέχει. Το νέο πλαίσιο που εγκρίθηκε ενδυναμώνει ουσιαστικά την πρόληψη με τη δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής λίστας διασυνοριακών κινδύνων, όπως οι πανδημίες ή τα πυρηνικά ατυχήματα, για τις οποίες τα Ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να είναι προετοιμασμένα.

Επίσης, όσον αφορά την αντιμετώπιση, προβλέπεται η δυνατότητα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης να μπορεί να αγοράζει η ίδια η Επιτροπή υλικό για το rescEU, ώστε να βοηθάει άμεσα τα Κράτη που βρίσκονται αντιμέτωπα με μία καταστροφή.

Αυξάνεται επίσης η χρηματοδότηση στο 100% για την αγορά και συντήρηση πυροσβεστικών αεροπλάνων κάτι που αφορά άμεσα και τη χώρα μας.

androulakis_vot


Ειδήσεις σήμερα:

Στα 1.784 τα νέα κρούσματα - 367 οι διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι


Στο Τέξας το πρώτο αναβαθμισμένο σε Viper ελληνικό F-16


Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Οσο νωρίτερα συμφωνήσουμε για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, τόσο το καλύτερο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης