Στο ΠΑΣΟΚ επιτίθεται ο κ. Καραμανλής για την κυβερνητική του θητεία…
Για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής κατέφυγε στο παρελθόν προκειμένου να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει από το σκάνδαλο της Siemens.
Ο κ. Καραμανλής μίλησε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σαν να έχει μείνει στην εποχή που ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης και επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για την κυβερνητική του θητεία πριν από το 2004. Ο πρωθυπουργός πάντως δεσμεύτηκε ότι θα συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή μετά τη δικαστική έρευνα και επανέλαβ
Για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής κατέφυγε στο παρελθόν προκειμένου να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει από το σκάνδαλο της Siemens.
Ο κ. Καραμανλής μίλησε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σαν να έχει μείνει στην εποχή που ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης και επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για την κυβερνητική του θητεία πριν από το 2004. Ο πρωθυπουργός πάντως δεσμεύτηκε ότι θα συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή μετά τη δικαστική έρευνα και επανέλαβε τις κατηγορίες του για το ΠΑΣΟΚ ότι δεν δέχτηκε τη Συνταγματική Αναθεώρηση που περιελάμβανε και άρθρο για το πολιτικό χρήμα. Αν και ο κ. Καραμανλής διεσώθη από τη γνωστή ρητορική του δεινότητα, δεν έπεισε ούτε καν τους βουλευτές του για την πρόθεσή του να διαλευκανθεί η υπόθεση της Siemens. Μεταξύ των βουλευτών της Ν.Δ. υπάρχει οργή. Υπουργός έλεγε: «Είναι δυνατόν να δεχτεί να τον κρατάνε και οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί μέσω της Debevoise που θα γνωρίζουν τα ονόματα των πολιτικών και από το δικό μας κόμμα που εμπλέκονται στην υπόθεση;». Ο κ. Καραμανλής κινδυνεύει να χρεωθεί στην κοινή γνώμη τη συγκάλυψη της υπόθεσης. Το θέμα βέβαια δεν είναι οι θεσμικές πρωτοβουλίες για το πολιτικό χρήμα που διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου αλλά αν η Δικαιοσύνη θα επιταχύνει τις διαδικασίες και θα πιέσει τους ανθρώπους που εμπλέκονται προκειμένου να φτάσει και στα ονόματα των πολιτικών. Στο θέμα αυτό η κυβέρνηση έχει και την πρωτοβουλία των κινήσεων και την ευθύνη. Το ότι η Δικαιοσύνη δείχνει να καθυστερεί και να διστάζει είναι κάτι που στο επίπεδο της κοινής γνώμης χρεώνεται στην κυβέρνηση. Οσοι γνωρίζουν τον κ. Καραμανλή υποστηρίζουν ότι «δεν είναι στον χαρακτήρα του να πιέσει τα πράγματα». Η κατάσταση είναι δύσκολη για τον πρωθυπουργό, λένε εκείνοι που γνωρίζουν τις διαδρομές του μαύρου χρήματος της Siemens και προσθέτουν ότι θα πρέπει να έλθει σε σύγκρουση με ισχυρούς παράγοντες στο κόμμα του που είχαν παραδοσιακές σχέσεις με τη Siemens.
Βεβαίως προσθέτουν ότι αν προκύψει ενοχή οποιουδήποτε θα τον αποπέμψει χωρίς δεύτερη σκέψη και τονίζουν «όποιος κι αν είναι, όσο κοντά του κι αν βρίσκεται». Στο περιστύλιο της Βουλής πάντως η συζήτηση ήταν «αν ο υπουργός που ταξίδευσε με τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο στις 3 Δεκεμβρίου του 2007 είναι πράγματι ο κ. Μιχάλης Λιάπης και αν υπάρχουν στοιχεία». Ο κ. Λιάπης παρασκηνιακά αντέδρασε με οργή, απειλώντας με αγωγές και μηνύσεις. Η φήμη όμως ανησύχησε και το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον εξάδελφό του για να τον ρωτήσει αν ισχύει, κάτι που βέβαια εκείνος αρνήθηκε. Η δήλωση του ταξιδιωτικού γραφείου που έχει εκδώσει τα εισιτήρια δεν έπεισε. Είτε είναι ο κ. Λιάπης είτε άλλος πολιτικός, είναι σαφές ότι από προχθές γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν τα ίχνη και να μη βγει τελικά το όνομα. Είναι σαφές ότι η πολιτική ηγεσία, λειτουργώντας σαν «συντεχνία», προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση, χωρίς όμως να έχει απάντηση για την καθολική απαξίωση που θα υποστεί…
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr