Τσίπρας στη ΔΕΘ: «Καλοδεχούμενοι οι υψηλοί αναπτυξιακοί ρυθμοί , αλλά δεν είναι για πανηγυρισμούς»

Τσίπρας στη ΔΕΘ: «Καλοδεχούμενοι οι υψηλοί αναπτυξιακοί ρυθμοί , αλλά δεν είναι για πανηγυρισμούς»

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την επομένη της ομιλίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

tsipras_deth
Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο δίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη ΔΕΘ. Ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές, ενώ επανέλαβε ότι το δίλημμα θα είναι «προδευτική διακυβέρνηση ή περιπέτεια. 


Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ

Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο κ. Τσίπρας απέδωσε σε «δημοσκοπική αναγκαιότητα» τις ειδικές εξαγγελίες της κυβέρνησης για τους νέους, τους οποίους η κυβέρνηση «έχει αμελήσει δύο χρόνια και έχει στοχοποιήσει», όπως παρατήρησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος υποστήριξε πως «οι νέοι άνθρωποι δεν θέλουν gigabytes και φιλοδωρήματα θέλουν όραμα, οπτική και σχέδιο», ενώ υποστήριξε πως χρειάζεται ένα συνολικότερο όραμα, μια συνολικότερη στρατηγική για το brain drain και το δημογραφικό.

Κλείσιμο
Απαντώντας αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, «εγώ δεν θα γίνω Μητσοτάκης» επανέλαβε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό, «αν έχει το θάρρος και αν τολμά ας τις προκηρύξει. Στο χέρι του είναι», σημείωσε.

Ερωτηθείς για την επέκταση των υποχρεωτικών εμβολιασμών, ο εμβολιασμός «δεν προχωράει, όπως θα έπρεπε να προχωρήσει» περιέγραψε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι το βασικό πρόβλημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ότι έχει χάσει «την εμπιστοσύνη των πολιτών», κάνοντας λόγω για «δυσμενή πραγματικότητα» στο πεδίο της πανδημίας.

Αναφορικά με τις προϋποθέσεις σχηματισμού προοδευτικής κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η λαϊκή ετυμηγορία θα κρίνει και θα δημιουργήσει αυτές τις προϋποθέσεις», προσθέτοντας πως «δεσμευόμαστε ότι θα προχωρήσουμε στην συγκρότηση κυβέρνησης προοδευτικής προκειμένου να έρθουμε και να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα σε κυβέρνηση προοδευτική».

Να προσδιορίσουμε την μεσαία τάξη πρότεινε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, διερωτώμενος "ποιοι είναι αυτοί με 800.000 ευρώ ακίνητη περιουσία" και συνέχισε λέγοντας πως πρόκειται για 24.000 φορολογούμενους, δηλαδή το 0,4% του πληθυσμού. «Για αυτό το 0,4% νομοθέτησε ο κ. Μητσοτάκης Αυτό το 0,4% είναι στο μυαλό του και όχι η μεγάλη πλειοψηφία». Μάλιστα, χαρακτήρισε «ανήθικο» να νομοθετεί ο Πρωθυπουργός φοροελαφρύνσεις για μια τόσο μικρή πλειοψηφία.

Για το προτεινόμενο μοντέλο διακυβέρνησης 

«Εκπρόσωποι του ΣΕΒ υπάρχουν στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν και στη δικιά μου» ανέφερε σχετικά με το νέο μοντέλο διακυβέρνησης που πρότεινε ο κ. Τσίπρας, ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη «γενναίας ανακατανομής των πόρων και εντός του συστήματος», αναφορικά με την αναμόρφωση του ΕΣΥ.

Ως προς το κόστος της πρότασης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας το προσδιόρισε σε δυο δις ευρώ σε προοπτική τριετίας συν ένα δις που έχουμε υπολογίσει από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ ξεκαθάρισε ότι «θέλουμε προσωπικότητες που έχουν αναδειχθεί μέσα από την κοινωνία», τονίζοντας ότι δεν θα είναι «κατ’ ανάγκη σε όλες τις θέσεις στελέχη του κόμματος».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, «ας αναλάβουν την ευθύνη» επανέλαβε ο κ. Τσίπρας, ενώ «συνένοχο και συμμέτοχο σε αυτήν την ευθύνη δεν θα βρει» εξήγησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας και την αποστροφή του Πρωθυπουργού περί γαλοπούλας. Να γίνει πιο φειδωλός «σε τέτοιους ψευτοκουτσαβακισμούς» συνέστησε ο κ. Τσίπρας προς τον Πρωθυπουργό, σημειώνοντας πως «δεν τόλμησε να εμφανιστεί και σήμερα να μιλά για γαλοπούλες και αρνιά του Πάσχα».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε για τον ανασχηματισμό ότι «είναι πράγματι οξύμωρο να μιλά διαρκώς για το Πολιτικό Κέντρο να έχει υπουργοποιήσει τρία πρωτοκλασάτα στελέχη του ΛΑΟΣ», ενώ αναφέρθηκε αρνητικά στην τοποθέτηση του κ. Πλεύρη στο Υπουργείο Υγείας.

Η Τουρκία θέλει να δημιουργεί τετελεσμένα

Για τα ελληνοτουρκικά, «η Τουρκία διαρκώς θέλει να κατοχυρώνει χώρο, να δημιουργεί τετελεσμένα» υπογράμμισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση έχασε μια ευκαιρία μετά την εκλογή Μπάιντεν», όταν η Τουρκία αναγκάστηκε να ρίξει τους τόνους, χωρίς η Ελλάδα να αποκομίσει κάποια οφέλη.

«Είμαι γέννημα θρέμμα της μεσαίας τάξης»

«Θεωρώ αδιανόητο να μου μιλά ο κ. Μητσοτάκης ως εκπρόσωπος ενός κόμματος που από το 2012 έως το 2015 είχε συντρίψει την μεσαία τάξη», καθώς «είμαι γέννημα θρέμμα της μεσαίας τάξης» υπενθύμισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ζήτησε να μη χαθεί η ευκαιρία της αναστολής των δημοσιονομικών περιορισμών σε αυτή τη φάση.

«Ήταν εθνική ανάγκη να βγούμε από τα μνημόνια» εξήγησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «δεν θα είχαν δημιουργηθεί συνθήκες και προϋποθέσεις να μειωθούν οι φόροι». Στον αντίποδα, «αφήσαμε 37 δις στα δημόσια ταμεία ως κομπόδεμα ανάγκης στη δύσκολη στιγμή», τη στιγμή που «η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει χρέη και μόνο χρέη», παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Ως προς την πορεία της ΕΕ μετά την πανδημία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε το θέμα των ισολογισμένων προϋπολογισμών να έρθει πολύ αργότερα, επισημαίνοντας ότι «οι χώρες του Νότου πρέπει να έχουν μια κοινή θέση και στρατηγική», με αφορμή τη διοργάνωση του EUMED9 στην Αθήνα.

«Καλοδεχούμενο, αλλά δεν είναι για πανηγυρισμούς» το αυξημένο ποσοστό ανάπτυξης σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος εστίασε στο γεγονός ότι «εισάγουμε πολύ περισσότερα από ότι εξάγουμε».

«Πρέπει να παραχθεί πλούτος» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας με κριτήριο τη δίκαιη αναδιανομή του, χαρακτηρίζοντας αναγκαία την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης, καθώς «παραμένουμε μια χώρα υπερχρεωμένη. Με ανησυχεί αυτό», τόνισε. Στον αντίποδα, «με δανεικά κάνει πολιτική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι συνταξιούχοι εξαπατήθηκαν από τον Μητσοτάκη

Ερωτηθείς για τους συνταξιούχους, «είναι μια κοινωνική κατηγορία που επίσης εξαπατήθηκε από τον κ. Μητσοτάκη» κατά τον κ. Τσίπρα για την 13η σύνταξη. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπολόγισε στο 70% την μείωση των εκκρεμών συντάξεων επί των ημερών του, αλλά «ξαναπήγαμε από τις 120.000 στις 400.000 εκκρεμείς συντάξεις» με την παρούσα κυβέρνηση, παρατήρησε.

Έχω κάνει λάθη, έχω δώσει μάχες και σήμερα έχω συσσωρευμένη πείρα και γερό στομάχι

Μνημονεύοντας τον Μπρέχτ, «και τα κόμματα και οι άνθρωποι αν δεν αλλάζουν, γίνονται μνημεία του εαυτού τους» απάντησε ο κ. Τσίπρας για τις αλλαγές στο κόμμα του, ως ένα «κόμμα σε κίνηση». Σε προσωπικούς τόνους, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «έχω κάνει λάθη έχω δώσει μάχες και σήμερα έχω συσσωρευμένη πείρα και γερό στομάχι» απάντησε Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προκρίνοντας ένα «πάντρεμα ριζοσπαστισμού με το ρεαλισμό και μέσα από την ανάδειξη προσώπων μέσα από τους κοινωνικούς χώρους». Ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και απέκλεισε αποκλεισμούς στελεχών λόγω της εισόδου νέων προσώπων.

Για πιθανή συνεργασία με ΚΙΝΑΛ

Ως την πιθανότητα συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ και την νέα ηγεσία που θα αναδειχθεί, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι «οι εκλογές θα είναι η αποτύπωση της ετυμηγορίας των πολιτών», ενώ σχολίασε με απεύθυνση προς τον πολίτη «στις αντιπαραθέσεις των προσώπων να προσπαθεί να δει το πολιτικό διακύβευμα».

Ως προς τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, ο κ. Τσίπρας έφερε ως παράδειγμα την απόκλιση των ποσοστών του SPD ως προς την ακρίβειά τους, εστιάζοντας στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών ερευνών, ώστε τελικά να πρέπει «ο κ. Μητσοτάκης να ανησυχεί περισσότερο».

Στην πιθανότητα προσώπου κοινής αποδοχής στη θέση του επικεφαλής για τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας «έδειξε» ως καταλύτη τη λαϊκή ετυμηγορία, η οποία θα βαραίνει τόσο, ώστε δεν θα τεθούν ανάλογα αιτήματα.

Για τον ανασχηματισμό

«Το θέμα των ευθυνών είναι πιο πολύπλοκο» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας ως προς την απόδοση πολιτικών ευθυνών μέσα από τον ανασχηματισμό. «Θα ήταν εύκολο να πούμε πήρε τις ευθύνες ο κ. Χρυσοχοΐδης, πήγε σπίτι του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σημειώνοντας, ωστόσο, για την απόδοση των κυβερνητικών στελεχών ότι «δεν είναι θέμα ικανότητας ή ανικανότητας, είναι θέμα αντίληψης» συρρίκνωσης του κράτους.

Επιπλέον, «εγώ του εύχομαι Καλή Επιτυχία» αναφερόμενος στον επικεφαλής του Προέδρου της Ανασυγκρότησης Εύβοιας, Σταύρο Μπένο, ενώ το κρίσιμο ζήτημα για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως -μέχρι να αποκατασταθεί το δάσος- οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν εισόδημα, υπενθυμίζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τους ανθρώπους αυτούς.

Ως προς τους άμεσους φόρους, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «θα ήταν ευχής έργο να μπορούσαμε να μπούμε σε μια πιο ορθολογική διαχείριση του ΦΠΑ», τη στιγμή που «με βάση τις νέες αντικειμενικές, θα υπάρξει μεγάλη αύξηση στον ΕΝΦΙΑ. Η δική μας λογική είναι ότι ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να προσανατολιστεί σε μια λογική φόρου ακίνητης περιουσίας» περιέγραψε ο κ. Τσίπρας, ώστε o νέος φόρος είναι ικανός να δημιουργεί μια δημοσιονομική επάρκεια σε όσους έχουν να πληρώσουν.

«Καλοδεχούμενοι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης

Σε ερώτηση του Πρώτου Θέματος για το θετικό κλίμα που διαγράφεται στην ελληνική οικονομία από τις τελευταίες εκθέσεις των διεθνών οίκων αξιολόγησης, «είναι καλοδεχούμενοι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, αλλά εδώ για εμάς δεν θέλουμε να ευημερούν οι αριθμοί και να δυστυχούν οι άνθρωποι» απάντησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών. «Η ανάπτυξη πρέπει να είναι συμπεριληπτική» τόνισε ο κ. Τσίπρας και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ανανέωσης της εντολής του κόμματός του στο πρόσωπό του. «Δεν υπάρχει αυτό στη σκέψη μου. Δεν το πιστεύω και δεν έχω στη σκέψη μου να κάνω καμία προετοιμασία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει την επόμενη εκλογική αναμέτρηση», σημείωσε.

Ο Πολάκης δεν είναι αντιεμβολιαστής

Ο ίδιος επανέλαβε τη σημασία του μαζικού εμβολιασμού ως πηγή ζωής και ξεκαθάρισε «ο κ. Πολάκης δεν επείσθη από κανέναν» ως προς τον εμβολιασμό του, δεδομένου ότι «δεν είναι αντιεμβολιαστής».

Θα αξιοποιούσαμε την Αναπτυξιακή Τράπεζα

«Θα αξιοποιούσαμε την Αναπτυξιακή Τράπεζα» αντέτεινε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για τη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς «η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, των μικρών και των μεσαίων, δεν θα μπορέσουν να περάσουν έξω ούτε από τα γκισέ των τραπεζών», επικαλούμενος το παράδειγμα της Πορτογαλίας.

Με φόντο το νέο κύμα ανατιμήσεων, «η υπέρβαση του κόστους μόνο στη χονδρική του ρεύματος θα είναι πάνω από 1 δις ευρώ» υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «η ΡΑΕ σε συνεργασία με την επιτροπή Ανταγωνισμού θα πρέπει να παρέμβουν για να σταματήσει η αύξηση των τιμών στην αγορά».

Είμαστε σε διαδικασία επαφής με προσωπικότητες της επιστήμης και των κινημάτων


Για την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του κόμματός του o «ΣΥΡΙΖΑ είναι σε διαδικασία επαφής με προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης, το χώρο των κινημάτων» απάντησε ο κ. Τσίπρας, ενώ σχετικά με τη στάση του Πρωθυπουργού στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, «εδώ πρόκειται για δειλία. Κρύβεται πίσω από προσχήματα» τόνισε ο κ. Τσίπρας, προκαλώντας την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τα τρία μνημόνια επικύρωσης της Συμφωνίας, τη στιγμή που «η Τουρκία έχει όφελος από αυτό».

«Εμείς γενικά δεν είμαστε εναντίον της σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα» σχολίασε ακόμη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπέδειξε πως στην περίοδο της πανδημίας «ανέλαβε όλο το βάρος της πανδημίας ο δημόσιος τομέας και ο ιδιωτικός τομέας έμεινε καθαρός», ενώ ειδικά για την ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, «εδώ θα πρέπει να μπουν σαφείς όροι» για το πράσινο και την αξιοποίηση των πόρων», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ως προς τους «αρμούς της εξουσίας», αυτοί δεν «αφορούν το θεσμικό πλαίσιο», είναι παραθεσμικοί αρμοί, «παρασυστήματα εξουσίας μέσα σε κρίσιμους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση» εξήγησε ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε μήνυμα «προς τους πάντες» τονίζοντας παράλληλα ότι το μήνυμα της αξιοκρατίας είναι κρίσιμο.

Αντικατάσταση του Συμφώνου Σταθερότητας από ένα Σύμφωνο Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής

 Σχολιάζοντας τις αλλαγές στην Ευρώπη, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «έχουν γίνει βήματα σε μια θετική κατεύθυνση στην Ευρώπη Έχει κυλήσει νερό στο αυλάκι», υπογραμμίζοντας ότι «το Σύμφωνο Σταθερότητας πρέπει να αντικατασταθεί από ένα Σύμφωνο Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής».

Ως προς τις αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο μηδενικό φόρο γονικών παροχών, «εάν επρόκειτο για τα 250.000, 300.000 που λέγατε, δεν θα θέταμε ζήτημα» τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «εμείς θα βλέπαμε τη δυνατότητα να πάει το 150.000 στα 200.000, στα 300.000, αλλά στα 800.000 ευρώ; Η διαρκής μείωση των κερδών των επιχειρήσεων ποιους αφορά; Αυτούς που έχουν μεγάλα κέρδη».

Για το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Ειδικά για το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι καμία κυβέρνηση που το άλλαξε, δεν ζήτησε να εφαρμοστεί τη χρονιά που το άλλαξε, διαβλέποντας μια «πρεμούρα» να ικανοποιηθούν οι οικονομικές απαιτήσεις κάποιων ιδιοκτητών κολλεγίων.

Απαντώντας ακόμη για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε ανήσυχος σε σχέση με τις διεθνείς και τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Τόνισε ότι το προσφυγικό δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια λογική να ξορκίσεις το κακό ή με μια λογική δεσμοφύλακα για λογαριασμό της Ευρώπης, «γιατί αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης σήμερα». Σε σχέση με την κρίση στο Αφγανιστάν, δεν αρκεί να βγαίνεις και να λες ότι θα κλείσουμε τα σύνορα», σχολίασε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για έναν την ανάγκη για έναν μηχανισμό μετεγκαταστάσεων. «Νομίζω ότι θα βρεθούμε μπροστά στις δυσκολίες αργά ή γρήγορα» διέβλεψε ο κ. Τσίπρας, αποδίδοντας επιχειρησιακή διαχείριση στην κυβέρνηση. «Η πατρίδα μας είναι και οι αξίες της» υπενθύμισε ο ίδιος.

«Δεν έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, αλλά έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Είναι μια διαρκής διαδικασία» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος.

«Η χώρα το επόμενο διάστημα θα πρέπει να ζυγίσει πάρα πολύ την εξωτερική της πολιτική» σε μια κατεύθυνση που θα προάγει την πολυμερή συνεργασία μέσα από μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας σημείωσε ο κ. Τσίπρας. Ο ίδιος εκτίμησε ότι «αναβαθμίζεται ο ρόλος της Τουρκίας και αυτό με ανησυχεί πάρα πολύ», αποτιμώντας ότι «δεν είναι μια εξέλιξη σε θετική κατεύθυνση», δεδομένου ότι αγνοούνται με αυτόν τον τρόπο σύμμαχες χώρες, όπως και η Ευρώπη, που «αγνοείται επιδεικτικά».



Ειδήσεις σήμερα:

Έρχεται ο ευρωστρατός: Η απάντηση των Βρυξελλών στη συμφωνία AUKUS

Επίθεση με βιτριόλι: Οργή από την Ιωάννα για τα όσα υποστηρίζει ο 40χρονος

Προ των πυλών οι ανακοινώσεις για την γ' δόση εμβολίου - Ποιες είναι οι επόμενες πληθυσμιακές ομάδες που θα λάβουν SMS
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης