Ζητείται “κοινωνικό πρόσωπο” για τα μέτρα των 23 δισ.

Αγωνία για την επικοινωνιακή διαχείριση, αλλά και τη σύμπνοια στο εσωτερικό της κυβέρνησης

Σε διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού με υπουργούς της κυβέρνησης κλείνει το πακέτο των μέτρων, που θα προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σταθερότητας 2012-2015 ύψους 23 δισ. ευρώ.

Η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου και οι διαβουλεύσεις του με υπουργούς κρίθηκαν αναγκαίες εξαιτίας της γκρίνιας πολλών μελών της κυβέρνησης, που ζητούσαν να μην υπάρξουν επιπλέον περικοπές σε δαπάνες των υπουργείων τους.

Κατά τα φαινόμενα απομένουν μόνο μερικές λεπτομέρειες για να ετοιμαστούν οι ανακοινώσεις, που προγραμματίζονται μέχρι την Παρασκευή.

Ο κ. Παπανδρέου είχε το απόγευμα της Τρίτης συναντήσεις με τους υπουργούς Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, Εργασίας Λούκα Κατσέλη (συνοδευόταν από τον αναπληρωτή της Γιώργο Κουτρουμάνη), Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Υποδομών Δημήτρη Ρέππα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Τίνα Μπιρμπίλη.

Το ζητούμενο είναι πλέον να διαμορφωθεί και ένα επικοινωνιακό περιτύλιγμα για την παρουσίαση των μέτρων, ώστε να δικαιολογηθεί η αναγκαιότητά τους, αλλά και να εξασφαλιστεί η συνεργασία των υπουργών και η δημόσια και ένθερμη υπεράσπιση του προγράμματος από όλα τα μέλη της κυβέρνησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr