Ες σήμερον τα σπουδαία

Ες σήμερον τα σπουδαία

Παρόντος του πρωθυπουργού, το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ καλείται να "νομιμοποιήσει" τα νέα μέτρα

Ιαπωνία : Νέο πακέτο 100 δισ. δολαρίων για τη στήριξη της οικονομίας
Ες σήμερον τα σπουδαία
Σήμερα Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας, της περιόδου 2012-15, ύψους 23 δισ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση πρώτα του υπουργικού συμβουλίου και στη συνέχεια της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Αμέσως μετά θα συγκληθεί και το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος υπό την προεδρία του πρωθυπουργού για να εξεταστεί το πως θα στηριχτεί πολιτικά από το κόμμα, το εθνικό σχέδιο για την πορεία της χώρας.

Μετά τις 10.00 το protothema.gr θα μεταδώσει live την εισήγηση του Γιώργου Παπανδρέου, στο υπουργικό συμβούλιο.

Κλείσιμο
Ο προβληματισμός για το κακό κλίμα ανάμεσα στα κομματικά στελέχη και την ευρύτερη κοινωνία επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Πέμπτη στην Ιπποκράτους. Τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν τη δυσφορία τους για την παρατεταμένη αναμονή πριν την ανακοίνωση των νέων μέτρων και τον τρόπο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.




Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας, εξέφρασε την αισιοδοξία του για ανάκαμψη μέσω του πολυαναμενόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ενώ έκανε και απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας.

"Το Μνημόνιο απέτυχε παταγωδώς"

Αν και τα περισσότερα στελέχη επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν εκτενέστερα σήμερα στη δεύτερη συνεδρίαση του πολιτικού Συμβουλίου, υπό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος εξέφρασε για μια ακόμη φορά τη θέση του πως «το μνημόνιο έχει αποτύχει παταγωδώς». Επίσης ο κ. Παναγιωτακόπουλος είπε πως είναι αντίθετος προς την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και επεσήμανε την ανάγκη «να πούμε όλη την αλήθεια στον κόσμο». Τέλος αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά του όρους του μνημονίου, για να του απαντήσει ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού κ Νίκος Αθανασάκης, ότι το οικονομικό επιτελείο διαπραγματεύτηκε εξαντλητικά το θέμα.

"Οι Ιρλανδοί πήραν περισσότερα"

Τότε το λόγο πήρε η κα Τόνια Αντωνίου, η οποία υπενθύμισε πως η Ιρλανδία πήρε «περισσότερο χρόνο για λιγότερα λεφτά». Η κα Αντωνίου απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών διαμαρτυρήθηκε, λέγοντας πως έχουν κληθεί να συζητήσουν για ένα πρόγραμμα για το οποίο δεν γνωρίζουν και ο κ. Παπακωνσταντίνου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο σήμερα να επεκταθεί σε λεπτομέρειες. Αργότερα, η κα Αντωνίου έβαλε στο τραπέζι το θέμα της νομιμότητας πολλών νομοσχεδίων εκφράζοντας την άποψη πως πριν από την επίλυση του οικονομικού προβλήματος πρέπει να επιλυθεί το πολιτικό, αφού πολλά νομοθετήματα ακυρώνονται από τη δικαιοσύνη.

Ο κ. Γιάννης Μίχας υποστήριξε την γνώμη πως πρέπει να γίνεται γνωστό κάθε φορά ποιος υλοποιεί και τι. «Πρέπει να προσωποποιείται το κάθε project για να ξέρουμε ποιος έχει και την ευθύνη», είπε και συμπλήρωσε πως στους περισσότερους υπουργούς «περισσεύει ο διαγκωνισμός, οι προσωπικές στρατηγικές και οι δεύτερες σκέψεις».

Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όταν πήρε το λόγο είπε πως η ανάπτυξη την επόμενη περίοδο θα στηριχτεί στην νεανική επιχειρηματικότητα, στην προσέλκυση επενδύσεων, στη μείωση τιμών και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Τέλος η υπουργός κα Λούκα Κατσέλη μίλησε για το διακύβευμα του 2011 το οποίο θα πρέπει να στηριχτεί, όπως τόνισε, στην εργασία, την απασχόληση και τις επενδύσεις,Gp ενώ αναγνώρισε ότι το κλίμα είναι κακό στην κοινωνία, μολονότι έχουν γίνει πάνω από δέκα μεταρρυθμίσεις τη νέα χρονιά. «Το θέμα είναι να κάνουμε την κοινωνία κοινωνό» ήταν τα λόγια της και κάλεσε τα μέλη του πολιτικού Συμβουλίου να γίνουν πολλαπλασιαστές και όχι διαιρέτες.,
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης