Τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για τον Αναστασιάδη – Δείτε φωτογραφία

Το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού που έστειλε μέσω Twitter

Φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού δημοσίευσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Κύπριος πρόεδρος δημοσιεύει στιγμιότυπο από την ώρα του εμβολιασμού στέλνοντας το μήνυμα προς όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν και να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Αναστασιάδη:
Προσερχόμενος δε στο εμβολιαστικό κέντρο στη Λευκωσία πανέτοιμος για τον εμβολιασμό και τόνισε ότι ο πληθυσμός θα πρέπει να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις του Υπουργείου Υγείας και των επιστημόνων για εμβολιασμό.

Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να το πράξουν, καθώς είναι και οι πιο ευάλωτοι και όσοι ανήκουν σε ηλικιακή ομάδα που καλείται για τρίτη δόση να μη διστάσουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, είπε. «Το οφείλουν στους δικούς τους, στους ιδίους, το οφείλουμε γενικότερα στην κοινωνία, είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης», επεσήμανε. «Είμαι βέβαιος ότι τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Κύπρος έχει ένα υψηλότατο βαθμό εμβολιαστικής κάλυψης εξ ου και οι επιδημιολογικοί δείκτες, που δικαιολογούν την κατάσταση», συμπλήρωσε.

Σε παρατήρηση ότι η χορήγηση τρίτης δόσης έχει φτάσει στην ηλικιακή ομάδα των 70 και ερωτηθείς εάν μελετάται το ενδεχόμενο χορήγησης τρίτης δόσης στον γενικότερο πληθυσμό, ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε πως είναι ένα ενδεχόμενο. «Θα ακούσουμε τις συμβουλές των επιστημόνων, ο Υπουργός Υγείας αναλόγως θα εισηγηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, είναι ένα ενδεχόμενο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να έχουμε ένα φθινόπωρο χωρίς προβλήματα», σημείωσε.

Την τρίτη δόση του εμβολίου χορήγησε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη. Ο Πρόεδρος έλαβε την πρώτη δόση τον Δεκέμβριο του 2020 και τη δεύτερη τον Ιανουάριο του 2021.

Ειδήσεις σήμερα:


Μέτρα για θέρμανση και ρεύμα: Διπλασιάζεται η επιδότηση - Τι θα ανακοινωθεί σήμερα

Γεωργιάδης: «Θυμάμαι που είχα πυρετό και ο Πολάκης με καλούσε να πάρω ιβερμεκτίνη» - Η έρευνα του BBC

Επίθεση με βιτριόλι: Η Έφη Κακαράντζουλα αντιμέτωπη με δικαστές και ενόρκους - Τι θα πει στην απολογία της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr