«Χτενίζουν» το μεσοπρόθεσμο σχέδιο για να κατατεθεί στη Βουλή

«Χτενίζουν» το μεσοπρόθεσμο σχέδιο για να κατατεθεί στη Βουλή

Τις ισορροπίες μεταξύ υπουργών καλείται να ρυθμίσει ο πρωθυπουργός

"Combing through" the medium-term plan for House submission
Στην πιο κρίσιμη φάση του έχει εισέλθει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη διαμόρφωση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας και την προώθησή του στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου συγκάλεσε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή, προκειμένου να εξεταστούν όλες οι κρίσιμες πλευρές του προγράμματος και να συζητηθούν τα μέτρα, μέσω των οποίων θα εξευρεθούν τα έσοδα, αλλά και θα περιοριστούν περαιτέρω οι δαπάνες του Δημοσίου.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν έντονες διαφωνίες μεταξύ υπουργών για το ποιος θα εισφέρει περισσότερα στο εν λόγω σχέδιο με περικοπές στους προϋπολογισμούς των υπουργείων. Το κλίμα, που διαπιστώνεται στις σχέσεις μεταξύ πολλών υπουργείων με το υπουργείο Οικονομικών είναι βαρύ, καθώς οι πιέσεις για περικοπές είναι πιεστικές.

Πάντως το σχέδιο έχει προαναγγελθεί ότι θα παρουσιαστεί και θα κατατεθεί μέχρι τις 15 Μαΐου στη Βουλή, προκειμένου να ψηφιστεί έως τις αρχές Ιουνίου και πάντως πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Δεν είναι ωστόσο ακόμη πλήρως εξακριβωμένο εάν θα περιλαμβάνει και άλλες ρυθμίσεις, όπως το μεσοπρόθεσμο σχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ πολλοί το συνδέουν και με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται αυτό τον καιρό με την τρόικα για τη ρύθμιση του συνολικού χρέους της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης