Μια εβδομάδα πίσω το σχέδιο για την οικονομία

Μια εβδομάδα πίσω το σχέδιο για την οικονομία

«Στοίχημα» για τον Γιώργο Παπανδρέου οι επικίνδυνες ισορροπίες μεταξύ υπουργών

Μια εβδομάδα πίσω το σχέδιο για την οικονομία
Μέχρι τις 17 ή 18 Μαΐου, μια εβδομάδα αργότερα δηλαδή, αναμένεται να γίνει η κατάθεση στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Σταθερότητας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, έπειτα από κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.


«Θα ακολουθηθούν όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για το μεσοπρόθεσμο σχέδιο και θα ψηφιστεί με απλή πλειοψηφία» διευκρίνισε ο κ. Πεταλωτής.
Κλείσιμο


Εκτιμάται ότι το νέο «μνημόνιο» θα αποτελεί νόμο του κράτους μετά το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου. Το μεσοπρόθεσμο σχέδιο θα εξειδικεύει τις δράσεις για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, με προσδοκώμενα έσοδα 50 δισ. ευρώ έως το 2015, ενώ θα περιλαμβάνει και μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής άνω των 26 δισ. ευρώ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν έντονες διαφωνίες μεταξύ υπουργών για το ποιος θα εισφέρει περισσότερα στο εν λόγω σχέδιο με περικοπές στους προϋπολογισμούς των υπουργείων. Το κλίμα που διαπιστώνεται στις σχέσεις μεταξύ πολλών υπουργείων με το υπουργείο Οικονομικών είναι βαρύ, καθώς οι πιέσεις για περικοπές είναι πιεστικές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης