Κατσανιώτης: «Η σταδιακή επανάκαμψη Ιμβρίων στην πατρώα γη μας γεμίζει με αισιοδοξία»

Κατσανιώτης: «Η σταδιακή επανάκαμψη Ιμβρίων στην πατρώα γη μας γεμίζει με αισιοδοξία»

O υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού θα έχει επαφές  με την Ελληνική μειονότητα αλλά και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο

image__4_
Επίσκεψη στην Ίμβρο πραγματοποιεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης προκειμένου να πραγματοποιήσει επαφές με την Ελληνική μειονότητα αλλά και με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Κατσανιώτης μετέβη στα ομογενειακά σχολεία στα Αγρίδια και στους Αγίους Θεοδώρους της Ιμβρου υπογραμμίζοντας πως «η επαναλειτουργία σχολείων όλων των βαθμίδων στο νησί και η σταδιακή επανάκαμψη Ιμβρίων στην πατρώα Γη μας γεμίζει με αισιοδοξία».
Παράλληλα, διεμήνυσε πως «θα συνεχίσουμε να μεριμνούμε για τη στελέχωση των Ομογενειακών Σχολείων, αλλά και να υπενθυμίζουμε διαρκώς στην Τουρκία τις επίσημες δεσμεύσεις της». Περαιτέρω, υπογράμμισε πως «υποστηρίζουμε την εφαρμογή της Συνθήκης Λωζάννης και βρισκόμαστε δίπλα σε δασκάλους και μαθητές».


Ειδήσεις σήμερα:

Σκηνικό φρίκης στη Θεσσαλονίκη: «Παρίστανε τον αστυνομικό και με βίασε» - Ο 39χρονος δράστης ήταν προφυλακισμένος για φόνο

Τα κρούσματα της Omicron δεν έχουν φτάσει ακόμα στην κορύφωσή τους σε πολλές χώρες, προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Στα 24.308 τα νέα κρούσματα, 103 θάνατοι και 563 διασωληνωμένοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης