ΚΙΝΑΛ: Υπουργοί της κυβέρνησης επιλέγουν τον δρόμο της τοξικής αντιπαράθεσης και της ακραίας πόλωσης

Στο στόχαστρο της Χαριλάου Τρικούπη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο οποίος χρησιμοποιήσε  την «αόριστη περιγραφή» της Ωραίας Ελένης από τον Όμηρο - ο καθένας την φαντάζεται όπως θέλει, όπως είπεθέλοντας να αφήσει αιχμές για το προφίλ που επιλέγει ο κ. Ανδρουλάκης στα διλήμματα

Ως υπόλογο για τη συμπεριφορά και το ύφος μελών του υπουργικού συμβουλίου αντιμετωπίζει το Κίνημα Αλλαγής τον πρωθυπουργό μετά την σημερινή επίθεση του κ. Αδωνι Γεωργιάδη στο αρχηγό του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν ότι συστηματικά και συντεταγμένα πλέον υπουργοί του κ. Μητσοτάκη υποβαθμίζουν τον δημόσιο διάλογο και επιλέγουν τον δρόμο της τοξικής αντιπαράθεσης και της ακραίας πόλωσης «διότι δεν έχουν απαντήσεις για τα αληθινά προβλήματα του λαού».

Αφορμή της «αντεπίθεσης» του ΚΙΝΑΛ στάθηκε η αναφορά του υπουργού Ανάπτυξης στην... αόριστη περιγραφή της Ωραίας Ελένης από τον Όμηρο, με την οποία ήθελε να αφήσει αιχμές για το προφίλ που επιλέγει ο κ. Ανδρουλάκης μπροστά στα πολιτικά διλήμματα.

«Το Κίνημα Αλλαγής συμμετέχει με ρεαλιστικές προτάσεις στον δημόσιο διάλογο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, της ακρίβειας και των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Ο Πρόεδρος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα διαβουλεύτηκαν με το σύνολο των θεσμικών φορέων της αγοράς και της εργασίας. Διαμόρφωσαν ένα μίγμα βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων και κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση για το ζήτημα της ακρίβειας», εξηγούν στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

«Απέναντι σε αυτήν την υπεύθυνη στάση, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε ξανά σήμερα μέσα στη Βουλή να καταφύγει σε "πόλεμο εντυπώσεων". Επιτέθηκε με απρέπεια στον Πρόεδρο του Κινήματος Ν. Ανδρουλάκη, ενώ μέχρι χθες η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης έδιναν μαθήματα ήθους με αφορμή το περιστατικό Πολάκη. Διαστρέβλωσε κρίσιμα στοιχεία και οικονομικούς δείκτες, ακόμη και της ίδιας της Eurostat. Κατέφυγε στη γνωστή τακτική του: διαρκείς ειρωνείες και συνεχής ευτελισμός της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», σχολιάζουν ακόμη.

Ο κ. Πρωθυπουργός – σύμφωνα με τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη-είναι υπόλογος για το ύφος και τη συμπεριφορά των μελών του Υπουργικού του Συμβουλίου, που συστηματικά και συντεταγμένα υποβαθμίζουν τον δημόσιο διάλογο.

«Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και μικρομεσαίες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, η κυβέρνηση της πολιτικής και τεχνοκρατικής ανεπάρκειας επιλέγει τον εύκολο δρόμο της τοξικής αντιπαράθεσης και της ακραίας πόλωσης. Βολεύεται με συγκρούσεις χωρίς περιεχόμενο γιατί δεν έχει απαντήσεις στα αληθινά προβλήματα του λαού. Εμείς επιμένουμε στην πραγματική πολιτική. Η σοσιαλδημοκρατική μας πρόταση έχει τα εργαλεία για να εγγυηθεί την αξιοπρέπεια στην ζωή των πολιτών», συμπληρώνουν συνεργάτες του αρχηγού του Κινήματος Αλλαγής.


Ειδήσεις σήμερα:

Συγκλονίζει ξανά η Μπεκατώρου, φέρνοντας στο φως καταγγελία γυμναστή - «Δεν μπορούσα να αναπνεύσω από το ξύλο»!

Μισό τρισ. ευρώ κόστισαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τα τελευταία 40 χρόνια την Ευρώπη

Επίθεση σε υπάλληλο της ΙΒ ΔΟΥ Αθηνών από πολίτη με χρέη στο Δημόσιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr