Τα τέσσερα «όχι» του Παπανδρέου και η οπισθοχώρηση Βενιζέλου

Ο υπουργός Αμυνας φρόντισε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά που ο ίδιος άναψε…

Στη σκιά των ελιγμών του υπουργού Άμυνας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε το άτυπο υπουργικό συμβούλιο εχθές στο Μέγαρο Μαξίμου. Το πισωγύρισμα  του ισχυρού άνδρα της κυβέρνησης ο οποίος από τη μια μίλησε για  «ανάκτηση» της πολιτικής διεύθυνσης του τόπου και λίγα λεπτά μετά διευκρίνισε ότι εννοούσε την... αντιπολίτευση, και όχι την κυβέρνηση ήταν το γεγονός που επικάλυψε όλα τα άλλα. Πολλοί εχθές το βράδυ μιλούσαν για «παρ’ ολίγον Ζάππειο 2 του Βενιζέλου». Ο κ. Βενιζέλος εντούτοις φρόντισε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά που ο ίδιος είχε ανάψει με την τοποθέτησή του και έσπευσε για διευκρίνιση - αναδίπλωση μπροστά από την καγκελόπορτα του Μεγάρου Μαξίμου, συνοδευόμενος από έναν απ’ τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού και κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον κ. Γιώργο Πεταλωτή.

Κατά  τα άλλα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος  Παπανδρέου φέρεται να κατέστησε  σαφή τέσσερα «όχι»: όχι έξοδος από το ευρώ, όχι αναδιάρθρωση, όχι εκλογές, όχι ανασχηματισμός. Ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θέλησε να περάσει το μήνυμα της αναγκαιότητας συντεταγμένης πορείας και της υλοποίησης της πολιτικής της κυβέρνησης με γρήγορους ρυθμούς.

Στελέχη του οικονομικού  επιτελείου, δε, διευκρίνιζαν πως η  κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ζητήσει ευρύτερη συναίνεση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Κορυφαίος υπουργός μάλιστα έλεγε λίγο αργότερα από τη λήξη του άτυπου υπουργικού συμβουλίου πως «αν δούμε κάτι ενδιαφέρον από τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας θα το υιοθετήσουμε».

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση που διεξήχθη μέσα στο άτυπο υπουργικό  είχε κυρίως πολιτικό χαρακτήρα, χωρίς  να λείπουν τα παραδείγματα επί συγκεκριμένων  θεμάτων, όπως για τα «διορθωτικά μέτρα» που θα περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα ή το εύρος των παρεμβάσεων, το οποίο έχει υπολογιστεί από 5,6 ως 6 δισ. ευρώ - πάντα σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr