Σσσς! Μας ακούει η Τρόικα...

Υπό τον  φόβο των ελεγκτών και του ...Σαμαρά, οι υπουργοί περιορίστηκαν  αυστηρά στην ημερήσια διάταξη

Σιγή  ασυρμάτου εν όψει της κατάθεσης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αλλά και της επίσκεψης των εκπροσώπων της Τρόικας επιχειρείται από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά ειδικά τις κλιμακούμενες παραφωνίες των τελευταίων ημερών από κορυφαίους υπουργούς.  

Αν ευσταθούν  οι πληροφορίες που θέλουν τους δανειστές να καλούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για συναίνεση, τότε στο κυβερνητικό στρατόπεδο δεν μπορεί να συνεχίσουν τα φαινόμενα που φανερώνουν προσωπικές στρατηγικές.  

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο οι υπουργοί περιορίστηκαν να συζητούν μόνο τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και δεν επεκτάθηκαν σε συζητήσεις γενικού πολιτικού ενδιαφέροντος, αποφεύγοντας τις συνήθεις λεκτικές αντιπαραθέσεις.  

Το  “Ζάππειο 2”

Αλλά  και τις επόμενες ημέρες, ειδικά μετά την προγραμματισμένη για σήμερα ανακοίνωση του σχεδίου «Ζάππειο 2» από την Νέα Δημοκρατία έχουν καταλάβει στην κυβέρνηση ότι επιβάλλεται συστράτευση για να αντικρούσουν όσα θα ανακοινώσει ή θα καταγγείλει ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Πάντως  ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου εχθές κατά την εισήγησή του στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου κάλεσε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του τόπου «μπροστά σε μια κρίση που δεν έχει απλά εθνικές, αλλά και ευρωπαϊκές διαστάσεις, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να εγκαταλείψουν τον εύκολο καιροσκοπισμό».  

Επίσης  έκανε για ακόμη μια φορά έκκληση  για διάλογο προς κόμματα και  φορείς.  

Είπε  χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου: «Καλούμε όλους στην ουσιαστική συμμετοχή  και στη διαμόρφωση του Οδικού Χάρτη, για να σταθεί η χώρα στα πόδια της, χωρίς χρέος, αλλά με ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη. Η άρνηση του διαλόγου δείχνει φόβο και έλλειψη ευθύνης. Και οι καιροί έχουν αλλάξει, οι κοινωνίες έχουν ωριμάσει».

Βλέπουν ραγδαίες πολιτικές  εξελίξεις

Πάντως  δεν είναι λίγοι βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο επόμενο διάστημα. Αν και θα μπορούσε να ερμηνευτεί πως η εκτίμηση αυτή στηρίζεται σε ευσεβείς πόθους, ωστόσο οι αντιδράσεις που θα προκληθούν είτε από μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, είτε από συνδικαλιστές που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ, είναι βέβαιο πως θα εκτιμηθούν αναλόγως από τον κ. Παπανδρέου και θα αποτελέσουν παράγοντα στις επόμενες κινήσεις του.  

Στην  πορεία προς την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου  και ειδικά ως τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου παραδέχονται πλέον ολοένα και περισσότεροι υπουργοί – ο καθένας με τον τρόπο του - πως πέρα από τα διορθωτικά οικονομικά μέτρα που θα ληφθούν χρειάζονται παράλληλα και αντίστοιχα πολιτικά, ώστε πέρα από τη λήψη των νέων μέτρων να επιτευχθεί και η εφαρμογή τους.  
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr