Όχι συναίνεση στο Μνημόνιο

Με τον αέρα της χτεσινής εμφάνισης, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιμείνει, παρά τις εκκλήσεις της Κομισιόν

Στον απόηχο της παρουσίασης του προγράμματός του για την οικονομία ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς συναντιέται σήμερα με το κλιμάκιο της Τρόικας που βρίσκεται στην χώρα μας.

Η συνάντηση γίνεται δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις του επιτρόπου Όλι Ρεν ο οποίος από τις Βρυξέλλες ζήτησε από τη ΝΔ να στηρίξει την κυβέρνηση στην εφαρμογή του μνημονίου. Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένει η λεωφόρος Συγγρού ότι θα κινηθούν και οι υπάλληλοι της Τρόικας. Συνεργάτες του προέδρου έλεγαν ότι ο κ. Σαμαράς απάντησε στον κ. Ρεν από το Ζάππειο ξεκαθαρίζοντας ότι συναίνεση σε λάθος πολιτική είναι έγκλημα. Επίσης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει δικαίωμα να κυβερνά και η αντιπολίτευση να έχει τις απόψεις της και να τις εκφράζει, διαφορετικά δεν υπάρχει πρόβλημα οικονομίας αλλά δημοκρατίας.

Την ίδια στάση θα κρατήσει βέβαια και απέναντι στους υπαλλήλους. Ο κ. Σαμαράς θα υποστηρίξει ότι δεν είναι λάθος μόνο η εκτέλεση της πολιτικής από την κυβέρνηση αλλά είναι λάθος και η συνταγή που επιβάλλει το μνημόνιο. Θα υποστηρίξει τις θέσεις που ανέπτυξε στο Ζάππειο και θα τις δόσει και γραπτώς όπως είχε κάνει και στο παρελθόν μόνο που τώρα είναι βέβαιο ότι οι υπάλληλοι της Τρόικας δεν θα τις παραβλέψουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr