ΚΙΝΑΛ: Ο Μητσοτάκης ακολουθεί τα χνάρια του Τσίπρα και δεν πιστεύει στην εθνική συνεννόηση

ΚΙΝΑΛ: Ο Μητσοτάκης ακολουθεί τα χνάρια του Τσίπρα και δεν πιστεύει στην εθνική συνεννόηση

«Η εθνική συνεννόηση δεν είναι αλά καρτ και κυρίως δεν προσαρμόζεται στα κατά καιρούς συμφέροντα της ΝΔ», τονίζεται σε ανακοίνωσή της Χαριλάου Τρικούπη

Kinal
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κάνει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης δια συνεργατών του κατηγορώντας τον ότι δεν επιδιώκει εθνική συνεννόηση στην κρίσιμη συγκυρία κι ότι «ανακαλύπτει» τώρα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία για τα οποία η Χαριλάου Τρικούπη έχει ήδη παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις.

«Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης ακολουθεί τα χνάρια του προκατόχου του κ. Τσίπρα και δεν πιστεύει στην εθνική συνεννόηση. Η εθνική συνεννόηση δεν είναι αλά καρτ και κυρίως δεν προσαρμόζεται στα κατά καιρούς συμφέροντα της ΝΔ», τονίζουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη με αφορμή την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Alpha και προσθέτουν σχετικά με τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την «κοινωνική κατοικία» που είχε παρουσιάσει το Πρώτο Θέμα την περασμένη Κυριακή ότι «ξαφνικά ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε ότι υπάρχει πρόβλημα κόστους στέγης στην Ελλάδα. Μάλλον θα διάβασε το άρθρο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε κυριακάτικη εφημερίδα. Το πρόβλημα των υψηλών ενοικίων δεν είναι καινούργιο για εμάς. Είναι καινούργιο μόνο για την κυβέρνηση».

Τα ίδια στελέχη υπογραμμίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αναδείξει την ανάγκη αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης για την κατασκευή κατοικιών, που θα μπορούσαν να δοθούν για ενοικίαση σε χαμηλότερη τιμή με κοινωνικά κριτήρια, όπως έκανε η Πορτογαλία με πρόβλεψη κατασκευής 26.000 κατοικιών, η Ισπανία με 20.000 κατοικίες και η Ιταλία με 10.000 κατοικίες. Αντίθετα, υποστηρίζουν, είναι τέτοια η υποκρισία της κυβέρνησης στο εθνικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης, που συμπεριέλαβε την ανακαίνιση 70 κατοικιών στην Αθήνα και 30 στη Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά στην αύξηση των τιμών της ενέργειας, ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, αναγνώρισε τις ευθύνες του, καθώς ενώ οι άλλες χώρες μείωναν την εξάρτησή τους από το φυσικό αέριο, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, που εν μέσω ενεργειακής κρίσης αύξησε κατά 25% την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο.


Ειδήσεις σήμερα:

Το Τάγμα του Αζόφ «δείχνει» ξανά ο Ρώσος πρέσβης για τους νεκρούς Έλληνες στο Σαρτανά - Αρνείται ανάμειξη της Μόσχας

H Τουρκία ξεκαθαρίζει στη Ρωσία ότι τα drones που στέλνει στην Ουκρανία δεν είναι βοήθεια αλλά πωλήσεις

Ζελένσκι: Δεν θα παραδοθώ ποτέ, αν η Ρωσία πάρει την Ουκρανία, θα κυνηγήσει τις χώρες της Βαλτικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης